Brainiac



Min hund hittar på egen hjärngymping när inte jag vill underhålla henne. Bilden är från i lördags. Jag blev ganska förvånad, och full i skratt, när jag vänder mig om och ser Soya så sådär på stolen bredvid..




O så en skojjig film, Soya bevisar att hon VET att hon inte får ta Ellies mat, eftersom hon inte vågar när jag är där. Men hon gör ändå sitt bästa för att den ska hoppa in i munnen själv ;)

SWISCH SWOSCH

Skolveckan slut. 7 skolveckor kvar. Jisses.

Idag ska jag köra andra provningen av klänningen, trooor att det fortfarande bara är fodertyget, inte säker dock.


Tänkte ta bussen till Ängelholm kl 13 iallafall, blir en hel del att bära + att Soya ska med. Kommer bli en jobbig promenad in till byn *suck*.


Nä hörreni, dags att packa iordning! Tjingeling!

Oj, oj, oj...

Här har det hänt grejjor idag!

Jag vaknade till lite i 10 imorse. Klappade lite på Soya och klippte hennes klor. Mobilen ringer, och det är receptionisten på min körskola. Hon undrar vad jag är, eftersom de står och väntar på mig för att kunna köra iväg till halkbanan på Ring Knutstorp.

VA!?!?! saäger jag och svär en lång ramsa.. Jag hade skrivit att det var på onsdagen i min kalender.

1800 kronor skulle jag få betala extra, för att jag missat denna gång och skulle behöva boka om. Lägger på luren och inser vad som egentligen hänt. Liksom hallå, 1800 spänn, var fasen kan jag få så mycket pengar?


Ringer tillbaka och frågar ifall jag får vara med ifall jag kan ta mig direkt till Ring Knutstorp i tid. Mjaae, kanske om jag har tur, och verkligen skyndar mig.

Natali erbjuder sig att köra mig ner, om jag kan få låna Rebeccas bil. Så jag ringer Rebecca och frågar om vi får låna. Visst säger hon, hon hon tror att nycklarna finns i hennes jacka. Natali slänger i sig två frukostmackor och jag samlar ihop allt som måste med (legitimation osv.). Jag ber Ingrid rasta Soya och ta ner henne i hundstallet, medan jag rusar ner till Sjöstugan för att kolla om bilnycklarna finns där. Sjöstugan är låst. Natali ringer en av de som bor i stugan, som kommer ner och låser upp. Jag rusar in på Rebeccas rum, och rotar igenom jackan som hänger framme. Som tur är finns nycklarna där, och vi slänger oss i bilen och drar iväg (nu även med Fanny i bilen, då Natali ville ha sällskap på väg hem, då de släppt av mig).

Det blir full fräs ner till Ring Knutstorp, pappa guidar via mobiltelefon (han har vägbeskrivning uppe på datorn hemma).

Han ringer även körskolan och får tag på nummret till den lärare som är iväg på halkbanan med de andra eleverna, så jag får det och kan ringa upp och förklara lite bättre,  hur långt det är kvar å sådär...

In på väg 109 går det fort, men där hamnar vi bakom 2 långtradare och ett LGF-fordon. Så det blir snigalfart i flera kilometer. Tillslut kommer vi fram, och jag springer in till receptionen. Får visa leg och blåsa i aklo-mätare. Misslyckas första gången för jag är för stressad och knappt får luft själv.

Andra försöket går bra, så receptionisten visar mig in till salen där de precis har börjat med de praktiska övningarna. Jag har missat hela teorin, men körläraren säger att det är ok. Skickar SMS till Natali att det är OK och att de kan köra tillbaka. Tog en jäkla lång stund innan jag kunde lugna ner mig, så när vi gick ut till bilarna för att köra första övningarna, skakade mina ben så mycket att jag knappt orkade hålla nere kopplingen.

Alla övningar gick dock bra, och det var inte så farligt som jag trodde.

När vi är klara för dagen, strax innan kl 14, är det dags att köra tillbaka till körskolan. Jag fick köra halva vägen, vilket gick bra.

När vi hoppat ur bilen utanför Lantz, skyndar jag mig bort till bussen och åker hem till pappa. Rusar in på toaletten (hann ju inte det på morgonen, och inte när jag kom fram till halkbanan heller, så det var bara att hålla sig heeela dagen. Kissnödig så det gick stormvågor i ögonen tror jag ;). Hann även slänga i mig lite mat innan det var dags att åka upp till skolan igen, för att ha lektion i arbetsliv naturbruk, kl 16-20.

Så ja, det var min dag det, Är rejält trött nu, så ska rasta Soya en snabbis, sen är det sovdags!


Nu jäklar!

Vi har anmält oss, jag och Soya, till UDM 23 maj.

Programet är klart, nästan iallafall, och kläderna är fixade.

Körde igenom programmet idag med de rätta kläderna på, gick riktigt bra, utom ett kort pudelfnatt ;)

Nu ska jag å Ingrig kolla vidare på Förhäxad, smell ya later!

Helsingborgspromenad

Idag har NP2 + 3 varit och promenerat i Helsingborg tillsammans. Vi träffades på knutan kl 10 och gick därifrån upp till stadsparken, vidare genom stan och upp längs landborgspromenaden bort till Pålsjö skog. I pålsjö skog pausade vi ett par gånger och fikade. Först på paviljongen där några köpte glass och våfflor, och sen vid krematoriet där vi åt medhad matsäck.

Härligt väder, soligt och lagom varmt, lite väl blåsigt bara.

Lite bilder från dagen, Alexandra är fotograf.








Imorgon åker jag & Soya, tillsamans med Alexandra till Hässlehåla för att gå på Lars Fält föreläsning. Skojjigt!

Sommarskoj!

Åh, min sommar ser ut som den kommer bli riktigt toppen!

Dagen efter studenten åker jag hem till Malin och passar hennes vovvar i 2 veckor.

Sen är jag hemma 3 dagar, fram till den 29:e då jag & Soya åker till SHU's riksläger och har skitaskoj fram till den 4:e juli.

Den 4:e juli åker vi ner till Stardogs Barnläger. Där skall jag vara med som ledare, för idag fick jag nämligen veta att jag fick den praktikplats jag sökte där.

Toppenglad är jag idag!

Jobbig vecka!

Tung vecka denna vecka. Trött som f*n har jag varit. Började med Körlektion tisdag förmiddagen, sen fick jag skjuts upp av pappa för att hinna till lektionen som började kl 14.

Medan jag var på körlektion hade Soya stulit massa skinka från diskbänken hemma. Läget lugnt då pappa kom och hämtade mig, och några timmar framöver. Men när jag slutade skolan klockan 18 hade hon druckit upp hela sin vattenskål. Fortfarande inget konstig, vi gick ut och tränade lite.

Kl 22 var jag i badrummet och borstade tänderna. Soya piper och låter väldigt orolig, så jag skyndar mig till rummet, då har hon kissat ENORMA mängder, först en stoor pöl i sängen, sedan doppar ända fram till tröskeln och en STOR pöl vid trösken. Det blir SNABBT på med koppel och ut. Ute kissar hon JÄTTEMYCKET till. Hon är orolig och drar massor i kopplet och kissar på säkert 10-15 olika ställen. Troligen var skinkan väldigt salt, vilket gjorde att kroppen torkade ut, och därför var hon så extremt törstig. Stackars Soya!

Vi går in igen, hon får ingen kvällsmat för säkerhets skull. Klockan 3 på natten väcken hon mig, dags att gå ut och kissa, och bråttom är det! Så på med koppel igen. Ute kissar hon MASSOR till.

På morgonen är både hon och jag trötta, så vi tar en ganska kort morgonrunda, inte så mycket kissande, men hon är så lös i magen att bajset bara rinner ur henne. Så fortsätter det även resten av dagen. Hon fortsätter att dricka i mängder, så under hela dagen får jag rasta henne med 2-3 timmars mellanrum. Fortfarande får hon inte äta något förrän "systemet är tömt".

Vi slutar skolan halv 4, och klockan halv 6 kommer en buss som kör oss till Helsingborg och teatern. Information om detta hade de glömt att ge oss, så vi fick varsin lapp dagen innan där det stod om detta, att alla 3or skulle på teater. Därifrån är vi hemma 22:30. Trött var jag ju redan innan, och en till sen kväll hjälper knappast.

Och så gårdagen, torsdag. Soya kan ÄNTLIGEN börja äta igen, och magen funkar som den ska. Dags för projektutställning för alla 3or. Så det är vanlig skola från 8:30 fram till lunchen, och sedan utställning och redovisning av projektarbeten mellan 13-17:30 inne på UBC. Ytterligare en otroligt ansträngande dag.

Kanske inte speciellt konstigt att jag försov mig imorse, hann dock i tid till skolan, Soyas morgonpromenad blev dock tyvärr lidande. Som tur är hade vi treor ändå bara uppgift att träna våra hundar idag, så ingen skada skedd för Soyas del!

Blir nog en RÄTT så lugn helg för våran del. Tror Soya är lika trött som jag faktiskt.


RSS 2.0