Halloj

Jag är tillbaka i "min" lilla lägenhet i GBG. Helt slut, men helgen har iaf varit skojig och lärorik!
Skriver mer när jag orkar...

Vi har flyttat!

Igår flyttade jag och Soya. Vi stod inte ut mer!

Tidigare var vi inneboende, i en lägenhet ca 3 km från praktikplatsen. Han som bodde där hade släckt hela lägenheten och gått och lagt sig när jag kom hem varje dag (mellan 18.30-19.30, en frisk, medelålders man) = jag kunde inte laga mat, inte kolla tv, fick smyga omkring o typ försöka fixa en smörgås innan jag gick och la mig. Jag tittade på film utan ljud i min dator, efter som jag inte kunde somna redan kl 20. Jag fick heller inte tvätta min egen tvätt, utan han sa redan första dagen att om jag behövde tvätta skulle jag ha en full maskin = fick inte tvätta bara mina egna kläder, utan de skulle tvättas ihop med hans... Ofta jag vill tvätta någon random gubbes kläder/låta någon random gubbe tvätta mina!

Redan måndag eftermiddag hade jag ångest inför att gå från praktiken. Det blev bara värre på tisdagen, och på onsdagen stack han inte ens till jobbet för han var förkyld, så då var han kvar i lägenheten även hela morgonen medan jag skulle äta frukost o sånt. Det var då jag bara fick NOG! Hela han vara bara jävligt obehaglig som människa, han satt liksom och kontrollerade allt jag gjorde. O han sa till att det såg stökigt ut på mitt rum, för Soyas fodersäck och mina väskor var kvar där inne, så han kom o tjatade som fan om att jag skulle sätta ut väskorna och fodersäcken i en garderob utanför rummet hela tiden. Något lite stört över det hela...

Tre eller fyra gånger sa han att jag skulle akta tapeten, för det var nytapetserat. Jag vågade knappt sova på nätterna för jag var rädd att Soya skulle sätta något slags märke i tapeten med klor/tassar.

På onsdagen under promenaden till praktiken ringde jag pappa och sa något i stil med att "jag MÅSTE ut därifrån NU, HJÄLP!"

På eftermiddagen hade pappa lyckats hitta en 15 kvm etta ganska nära Slottskogen, bara 2 km från praktikplatsen. Så igår kväll kl. 19 gick jag dit och tittade på den och hämtade nyckeln. Jag fick ha den i bara en månad för de ändå skulle renovera den i början av av mars typ.

Mammas kompis Peter kom med bil och skulle hjälpa mig flytta igår kl 19:30. När vi kom in i lägenheten började han gubben gnälla som fan över att jag flyttade "mitt i natten" (ja, 19:30), att det var för kort tid innan jag sagt till (sa till honom på morgonen samma dag, eftersom ha gått och lagt sig när jag kom hem kvällen innan).

När jag lyft ut mina väskor skulle han "besiktiga" rummet. Han gick in och lös med ficklampa överallt, typ under sängen och allt, för att kolla efter repor i golvet o sånt (jag hade bott där i 5 dagar...).


När jag kom in med mina väskor i lägenheten var det som att det bara släppte massa ångest. Jag mådde helt illa, kände mig nästan snurrig i huvudet.


Visst, jag har ännu inga kastruller/stekpannor/bestick m.m. (de kommer med det på måndag), och i morse fick jag hyvla osten med en av plastknivarna jag köpte igår. Men FY FAN vad glad jag är!

What to do?

Soya hade ett "bita-i-luften-anfall" i natt igen, 6 dagar sen förra gånge är det. Det var mycket mildare denna gång,efter ungefär 10 minuter kunde hon somna igen, med bara lite ryckningar i mungiporna.


Nu ska vi iallafall ge oss ut i snörusket, ser inte fram emot det, för morgonpromenad måste hon ha, så det blir ingen busstur till praktikplatsen tyvärr.


Tjingeling!

Äventyr

Idag har jag och Soya varit på äventyr. Vi har åkt spårvag och buss till Mölndal, där vi träffade Emelie och Sky. Med dem åkte vi ut till brukshunsklubben och tränade lite lydnad, och gick en trevlig promenad. Vi gick igenom hela LK 1, och kommenderande varandra. Det gick riktigt bra för Soya :) Hon stack dock en gång, efter hopp över hinder kom hon in i fotposition, o sedan drog hon världens runda runt planen ;)

Soya tyckte Sky var jätteskojig, under promenaden hade de riktigt skoj ihop, brottades och jagade varandra.

Vi stack sisådär halv 10, och var tillbaka i lägenheten kvart i 3. Behöver jag säga att Soya somnade som en stock så fort hon hoppat upp i sängen?

Idag har jag även kollat upp hur jag tar mig till centralstationen på fredag, jag ska tydligen byta en gång, från spårvagn 10 till 7. Men det går säkert utmärkt ^

Lite bilder från idag

Soya på spårvagnen


Vår spårvagnshållplats


En av papegojorna


And we're still alive!

Nu har jag och Soya sovit första natten här, det har gått bra :) Vaknade tidigt, lite efter 6, är ju inte van vid ljudet av hungriga papegojor på morgonen, men jag vänjer mig säkert snart! (Dessutom stod Soya och tryckte näsan mot dörren när hon hörde att det prasslade i påsar och skramlade i skålar, MAT, HUNGRIG sa hon då).

Om sisådär 20 minuter tar vi en promenad ner till Dr. Fries torg (hoppas jag iaf, vet ju inte riktigt om jag hamnar rätt, kanske hamnar någon helt annanstans) och tar spårvagn därifrån till Kapellplatsen, och sedan buss ut till Mölndal där vi åker med Emelie ut till brukshundklubben och tränar :)


När vi är klara där skall vi hem och äta lunch, och sedan promenera bort till praktikplatsen, så vi vet vart vi ska ta vägen imorgon, och ungefär hur lång tid det tar.


Soya är riktigt nyfiken på papegojorna, men de skall INTE träffas på nära håll. Säkrast så. Stora är dom, och blå-gula ill färgen. De verkar rätt trevliga tycker jag, har dock inte petat på dem än, de kanske vill vänja sig i att jag bor här först? Jag kan ingen  papegoj-etologi tyvärr, så har lite svårt att räkna ut vad de tycker. Haha, mot Soya reser de iallafall ragg, eller vad det nu kan heta på papegojor, de blir helt fluffiga på hela huvudet. De tycker hon är en konstig filur, och Soya piper och vill såååå gärna gå närmare och kolla vad de kan vara för några.


Nä, nu måste jag börja packa i ordning inför avfärd, tjingeling!

Imorgon bär det av

Väskorna är packade, står på golvet i mitt rum. Vi sticker runt 12 imorgon, det ska bli skojjigt värre! Hoppas jag har fått med allt bara...

Tågbiljetterna till Sthlm är uthämtade också, ska lägga dem på något säkert ställe tills de ska användas.

Nä usch, nu är jag så hungrig att jag inte orkar skriva mer, men lovar att skriva något när jag kommit fram, om det nu finns trådlöst internet o sådär...

Efter regn kommer solsken...

...brukar det ju heta. Och det får vi hoppas på i detta fall med...

Jag vaknade lite efter 6 imorse av att Soya slickade mig på benet. När jag vaknat till lite, hör jag att hon "smackar" med munnen hela tiden. Jag tittar upp, och ser att hon rycker med huvudet och öppnar munnen lite, typ en gång i sekunden. Jag pratar lite med mig, och tittar på mig, helt kontaktbar.


Hon är lite orolig, försöker skaka sig men det går inte pga. ryckningarna i huvudet. Hon går till vattenskålen, försöker dricka, går inte så bra eftersom ryckningarna gör att hon avbryts hela tiden.

Klockan 7 bestämmer jag mig för att ringa vetten, ser att de inte öppnar förrän 07:30.. Sitter och väntar ut tiden. Soya har fortfarande ryckningar.

Får tid hos vetten 08:45, frågar om Kalle kan köra då, vilket han kan.

Inne hos vetten kolla de hjärtat, tempen, lyser i ögonen, känner igenom kroppen, inget konstigt alls. Jag visar filmen med ryckningarna, och veterinären gissar på ett mycket milt EP-anfall.

Hon berätter även att hon haft en annan hund som hade liknande symptop, som också höll på nästan två timmar. Den matten och hussen hade åkt in till djursjukhuset i HBG för vidare tester, och gjort typ alla tester som finns, ingenting hade hittats, och hunden hade aldrig visat tecken på detta igen.

Så, jag bestämde mig för att avvakta. Jag fick dock antibiotika utskrivet för svansen, som hon har utslag på.

Bild på svansen, utslagen sitter precis runt violkörteln...


Så var jag 900 kronor fattigare :( Har nu 500 kr kvar på kontot, kul...


Helluuuu

Börjar med lite bilder från Sthlm, fotograf är Erika Rolfsson










Så, nu när detta är överstökat, kommer lite kort om vad som händer och sker här hos mig för de som orkar läsa!

Idag har Soya fått simma i poolen, bada och klippas. NICE, nu är hon inte en stinkande lurv-potta längre :) 


Bra var det, eftersom vi sticker till Götet på lördag, och då måste vi ju visa oss från våra bästa sidor ;) För er som inte hänger med i svängarna, skall vi till Gbg och ha praktik på en "hundaffär" i 5 veckor (hundokattcentrum.se).


O nu, till det bästa av allt, nästa helg hoppar vi på tåget till Sthlm jag och Soya. Där skall vi gå instruktörsutbildning i freestyle.. Dyr som f*n, men det är det värt ^^ Jag skall bo hos Philippa under tiden, skojjigt värre! Är dock lite oroligt att villa bort mig på tunnelbanan till Hägersten där kursen är, eller nåt.. Men det löser sig nog!




Euuhm...

Nä, det blir inget med bilder idag, jag orkar inte... Skall göra ett försök imorgon!

Idag har jag varit väääääldigt trött iallafall, pigg nu på kvällen dock, för jag sov en stund efter skolan. Imorgon börjar jag inte förrän 14. Men går till kl 18 -.-


Idag har jag påbörjat en ny inlärning med Soya! Egentligen var tanken att hon skulle backa upp i soffan på loftet.. Men istället började hon lyfta ena bakbenet, typ som när en hanhund kissar elelr nåt.. Så det ska vi jobba vidare på, får se vart det slutar ^^


Fick även en idé om hur jag skall kunna lära henne "spansk skritt" (gå med höga frambenslyft). Det får bli nästa projekt!


Nu skall Soya få lite mat, och jag ska borsta tänderna. Sen blir det sovdags!

Tur och retur

Vi är hemma igen! (Skriver KORT sammanfattning, sen sovdags)

Klockan 5 imorse drog vi iväg på äventyr (eller ja, kvart över, Eleonor försov sig...).

Första biten var rätt lugn, alla försökte sova lite, för att vara pigga då vi kom fram.


Iallafall, VIPS sa det bara, så var vi i Norrköping och skulle käka frukost. Mc Donald's såklart!


Runt 12 var vi framme i huvudstaden. Vi delade upp oss i grupper utifrån vad var coh en ville göra, jag gick med Lexan och Malin, och kollade runt lite i affärer. Hittade en tröja, legging och en halsduk (var VÄLDIGT glad att jag hade halsduken sedan under manifestationen, KALLT som attan kattan).

Lite i två samlades vi alla 14 igen för att fixa banderollerna klart, och ta plats på Mynttorget.

Lite efter 14 satte det hela igång, med många bra tal, samt uppträdande av Dogge Doggelito samt Lili & Sussie.

Film från Dogges uppträdande :)


De som höll tal var Svenska Rovdjursföreningens ordförande, en kille från Grön Ungdom, en tjej från Djurrättsalliansen, en Folkpartist samt en man som jobbat åt jordbruksverket, som visade upp sin avskedsansökan!


Sen, strax efter 16 var det hemfärd, alla var VÄLDIGT frusna, så det var skönt med lite värme i bussen.


Lite mer detaljerat samt bilder komemr imorgon, nu är det SOVDAGS!

Wooolfie

Imorgon, kl. 5 på morgonen, drar 16-17 iväg med buss till Stockholm, för att delta i manifestationen mot vargjakten :)

Skoj ska det bli, och rätt jobbigt skulel jag tro.. Vi åker hem när allt är klart 17-18 nånting...

En gång till!

Lite mer träningsfilm kommer här!


Denna gång är både Tilla och Soya med, det är ett ihopklipp från vårt senaste träningspass på loftet :)



Duktiga Soya

Mycket bakdelskontroll har vi tränat, och effekt har det fått, se själv!

In my winter wonderland

Idag är det faktiskt "bara" -3 här i Örkelljunga!

Jag och Soya har haft en photosession idag (eller ja, jag var fotograf och hon var objekt för fotografering, så hon tog inte så många bilder...), nere vi sjön. Lägger ut några bilder från det här ibloggen :)





Förresten!

Visa lite stöd här nu va!!!


Besök mitt, Ingrids och Fannys projektarbete, http://www.hundwebben.com

Gör det varje dag, och flera gånger om dagen tack, vi måste ha många besöknare ri räknaren innan mars ;)

Mitt sista jullov

Nu är mittt sista jullov NÄSTAN slut, jag har ju faktiskt imorgon också. Eller egentligen kanske det tog slut igår, för nu är det ju bara vanlig helg...


Just nu befinner jag mig på mitt rum i Örkelljunga, Bengt körde hit mig idag :)

Hehe, det kunde faktiskt ha blivit en jävligt dålig dag idag, men tur att man har huvudet med sig FÖRE saker och ting sker ibland ;) När jag hoppar ur bilen utanför elevboendet kommer jag på att jag ju inte har några nycklar med mig, eller jo, nycklarna till mamma och pappa, men alla "Örkelljunga-nycklar" ligger hemma.

MEN, innan jag åkte hem första lovdagen tänkte jag att "äsch, allt viktigt ska ju ändå med hem, så jag låter dörren vara olåst till rummet, ifall det skulle vara nåt". Det är jag ju RÄTT så glad för nu kan jag säga!


I förmiddags var jag hos mormor för att hjälpa henne med hennes hund Ludde, som brutut av en klo (han var hos vetten igår och fick massa mediciner + att de kollade att det inte var rester kvar i tån). Hans tassbandage skulle bytas idag, och mormor fick hålla fast Ludde (a.k.a vilddjuret) medan jag fixade med bandaget. När vi skulle plocka av det gamla skrekt han och försökte komma loss när jag skulle plocka bort bomullen som fastnat i det torkade blodet. Jag blev svimfärdig och fick sätta mig på en stol medan jag fortsatte arbetet.

"Vi gör det snabbt, som ett plåster ungefär" tänkte jag högt, och ryckte av bomullen så fort det gick, inte populärt hos Ludde, och jag var tvungen att sitta med huvudet mellan knäna ett tag för att inte svimma ;)

Sedan skulle ju skiten på igen. Fram med ny bomull in mellan alla tårna. Ludde tyckte inte heller detta var kul, skrek och pep, jag var helt skakig i händerna och snurrig i huudet (hehe, ni förstår vilken pers detta var va?).

Tillslut var det iallafall klart, och sedan var det bomull och gasbinda runt om, och till sist klibblinda.

Tur att jag fick lite fika hos mormor innan hemgång, blodsockret behövde en kick!

Nu ska jag titta lite tv och käka lördagsgodis, tjingeling!

Positionering, whoooyaa!

Nu är jag glad, glad, glad!

Tidigare i webbdesignandet har jag använt mig av tabeller. Då vi började på projektarbetet, jag och min grupp, berättade läraren att jag kommer behöva använda mig av ett helt nytt sätt för att bygga hemsidor, nämligen positionering. Hon sa att hon skulle visa mig hur, efter lovet. Jag orkade dock inte vänta. 

Så nu, hela kvällen, har jag suttit på webdesignskolan.com och läst igenom den info de har där. SEGT kan jag säga.

Men, efter massa pillande och fixande, har jag ÄNTLIGTEN lyckats, så när är det bara sisådär 24 html-filer som skall göras om efter detta *höhö*.. Har iallafall gjort 8 stycken nu ikväll, fler blir det imorgon.


För övrigt idag har jag varit i stallet med Eva, vi körde upp till ridhuset, och jag fick rida lite, myspys! Cello var väldigt tittig i början, blev rädd för sin egen spegelbild ;) Men när vi började arbeta lite, fick han annat att tänka på, så hade han inte tid att leta efter "spöken" längre. Han är hela 1.70 hög, lite väl stort till mig, orkar inte riktigt trycka ut i hörnorna och sådär. Men han är otroligt "snäll" och trevlig.

Imorgon ska jag börja packa inför flytt till Örkelljunga och skolan, dock är det inte så mycket som skall med, jag har ju bara två veckor i skolan, innan jag åker till Göteborg på praktik :)

Effective!

Idag har jag minsann hunnit med en hel del ^^

Jag har handlat, tvättat 2 maskiner (fler på G), gått promenad med Soya, letat upp den andra ridstöveln, slängt lite skit samt hängt in lite kläder i garderoben (nu blev du imponerad va pappa?).

Jag har även kollat med praktikplatsen att det är ok att Soya hänger med, vilket det är :)

Imorgon hänger jag med Eva till stallet igen, jey ^^

Näe, nu måste jag kolla till maten, är hungrig så jag är alldeles snurrig i huvudet!

Shopaholic

Idag har jag och Lexi-Luring varit på Väla och shoppat loss (hehe, igen, var i Malmö igår).

Idag blidde det en jacka, ett linne, leggings, benvärmare och hårklämmor :) O just det, brunt nagellack också.


Efter Väla åkte jag med Eva (& Max) ut till stallet, myspys :) (MIIIH, jag vill ha en häääääst). Vi åkte ut till ridhuset med Cello, han hade en sxtra stor spökdag idag, o ville inte alls gå in i transporten heller. O han var allmänt störig och barnslig. Men han är söt andå :)


Nu är jag precis hemkommen från middag hos mamma. Letade även efter mina ridstövlar i garaget där, hittade en, alltid något!


Nu är det läggdags, Malin och Soya är trötta (Soya har tillochmed redan somnat). Natti!

LÄS

Min lärare Charlotte har skrivit en riktigt bra blogg: http://www.fidos.se/blogg/?p=249 läs den!

Varg

Nu har dom, på 6 timmar, skjutit 22 vargar... 12 000 jägare vill vara med och skjuta varg. Sinnessjukt.. Men man kan ju hoppas de lyckas knäppa ett par av sina egna oxå, nu när de är så många ute...


Jävligt smart att skjuta varg under vår kallaste månad, då valparna inte lärt sig jaga själva ännu, och det är svårt med maten som det är. Idiotjävlar!


Snart skall jag på bio med Alexandra iallafall, Imaginarium of Dr. Parnassus blir det idag :)


Förkylningen börjar gå över nu, skönt! Igår var det riktigt pissigt hela dagen, men sov i soffan typ hela dagen, och gick sedan och la mig tidigt. I morse kändes det mycket bättre! Har gått med mössa och halsduk på hela dagen också.


På måndag sticke jag och Alexandra till Malmö o shoppar lite, ska bli skojsigt :) Fika med Jullan ska vi göra också!


Men nu är det dags för mat, så jag hinner bli lagom hungrig inför bion och popcornen ;)

Tjingeling!

RSS 2.0