Resultaten

NU kommer Ransäter reslultaten ;)

Lördag: Leonbergern Diva som jag ställde fick 1:a och kom 4:a i öppenklassen. I klassen var det 6 stycken, men 2 st åkte ut på en 2:a .Domaren motiverade 4:e placeringen med att "hon ser inte ut som hon vill vara här". Det tyckte inte jag var så konstigt, eftersom det var en sisådär 200000 grader varmt.


Bolognese o Havanaiseklubben hade sin rasspecial. Där tävlade jag JH och kom 1:a av 5 st handlers. Hjälpte även Fredrika Rönquist, kennel Hunky-Dory med att hålla i ett av "snörena med en vit tuss på slutet" i hennes avels/uppfödargrupp.


Söndag: Tävlade JH samt hjälpte Fredrika Rönquist, kennel Hunky-Dory i avels och uppfödargrupp. Oplacerad i JH (hade Soya) men med en bra kritik. Uppfödargruppen blev BIS 3 (av 12 grupper tror jag) placering och avels blev BIS 4 (av 4 grupper ;)


Valp-pengar

4361,50 :D

Pengar igen :)

3713,50 i valp-kassan har jag nu! Tjoho! Rapport från helgen i Ransäter kommer senare i veckan.

Går sådär..

...packningen alltså ;)

Haha, har typ inte plockat ihop hälften än. Har iaf hämtat Soyas papper (vacc.intyg) o så. Samt plockat ihop alla saxar/borstar/kammar osv.

Nu får jag ta o skärpa mig så jag får klart allt!

Packning

Idag är det dags för packning! Imorgon ca 12 drar vi :)


Örk vad jag är trött på att packa nu. Men Skojj ska det bli när vi är framme!

O så ska jag fika hos mormor också, o handla lite färdkost för tågresan :)

Agilityn igår

Jag och Soya tränade agility igår. Gick RIIIKTIGT bra! Hon var MYCKET mer uppmärksam än i vanliga fall, tror faktiskt inte hon tog ett enda hinder fel (annars brukar hon ju bestämma sig för det hon gillar bäst o köra på det). Ett antal fnatt blev det ju såklart. Men å andra sidan blev det stora framsteg i slalom, uppmärksamhet o faktiskt mindre fnattande än vanligt :)


Detta är den första vi körde, jag satte Soya framför däcket, kallade in, visade henne (jag var stillastående, med fötterna pekandes mot hopphindrena) mot hinder 2 och sedan mot hinder 3, o hon klarade det RIKTIGT bra :)
   

Sen körde vi först raksträckan ett antal gånger, o sen bytta jag helt plötsligt och kallade henne mot tunnalen, och detta gick också jättebra! (innan hade hon definitivt kört på hopphindrena bakom säcken).

     

Här är den 3:e, där klurigheten var att få henne att ta 3:an, istället för 4 som går närmast tunnelutgången. 

För att förenkla det körde vi även 1:an, 2:an, 4:an (fast från det hållet tunneln är på), och sist hindret som stär längst till höger. Körde då framförbyte på "4:an" och skickade på hindret längst till höger några gånger, gick super!


Rakat St Bernad

Har rakat en St Bernadstik idag, en riktigt tovig en (ägaren hade blivit sjuk, o så hade hundarna blivit matade av andra sålänge, men inte borstade, så nu hade några tagit hand om henne och tog henne då till mig för nerrakning, hon var riiiktigt tovig, och klorna var runt 3-4 cm långa).

Iaf så gav det 300 kr till i valp-kassan :)
3351,50 har jag nu :D

Pengar m.m.

3051,50 har jag nu (alltså har jag gått back dygt 10 kr i helgen, det är ju inte så farligt).


Soyas nos har blivit bättre medan jag var i Köping, viket borde betyda att det INTE var noskvalster, för det borde ju ha förvärrats. *sköööönt*


Resultat från igeår, kanse någon är intresserad av.

I handlingen blev jag oplacerad (20 tävlande och MYYCKET hård konkurrens, lördagen hade som sagt 4 deltagare *avis*).

Sen ställde jag min handlingshund i rasen också (toypudel). Hon fick en 1:a och kom 3:a i öppenklasskonkurrensen (de var 5 i klassen och 4 av dem fick 1a i kvalitet).

På fredag, då drar jag och Soya till Fredrika och Lotten Rönquist i Karlstad. Med dem ska vi sedan åka till Ransäter o delta på Bolognese & Havanaiseklubbens rasspecial (inte Soya såklart då, jag ska låna en bolognese till handlingen där), och jag ska ställa en leonberger i rasen. Sen på söndagen ska jag tävla handling samt möjligtvis visa en bolognese åt Fredrika.

Packat

Jepp nu har jag packat klar (eller maje, nästan iallafall *vissel*). ÖRK vad det är tråkigt att packa!!!

Kom dessutom på att det ju kan vara bra att ha med sig lite att käka i bilen, får sticka upp till ICA imorgon bitti o köpa lite färdkost :)


Men ojoj, hunden ska jag lämna hemma, HUR ska DET gå?

Dessutom tror jag att hon har noskvalster, hon har varit himla "snorklig" och "nysig" idag.. Lilla Soya-gojja :'(
Blir vetten nästa vecka, ska boka tid på måndag! Iofs kan detta visa på många andra saker, men bäst att kolla upp iaf!

Ny kjol

Va i sta'n idag o skulle köpa strumpbyxor till utställningen i Köping på söndag..

Det råkade bli en kjol oxå *hihi*. Den skall användas på söndag tillsammans med vit blus och rosa kavaj.




Lite närmare bild så ni kan se mönstret!

Pengar

3066 kr nu *hihi*

Klippt amris

Har klippt en amris idag, den tjockaste amris jag någonsin träffat. Dock gick den på kortison, så det var väl lite ursäkt (men den hade 5 cm fett utanpå revbenen, så njae, vet inte riktigt om jag köper det).



INNAN



EFTER (i skön sommarklippning)


Huvud efter

Pengar

2710 har jag nu *mihi*

Valp

2210 har jag nu, vilket betyder att jag har gått back. Men eftersom jag köpte utställningsskor + blus är det inte konstigt.

Får dock lön för att jag rastat Huxley idag, så då går det upp igen :)

Det booorde gå att få ihop de 20.000 jag behöver iaf :)

Jepp

Idag var näst sista dagen hos Huxley, imorgon är sista.

På torsdag ska jag klippa en amris, vardagsklippning, och på lördag åker jag till Köping med Anne.

Haha snacka om att man valde fel dag. På lördag är de 4 junior handlers, och på söndag, när jag tävlar, är det 20.


Förresten, Soya vågar ite gå in på mitt rum, hon tror att hon ska bli instägd och lämnad ensam i all evighet isåfall, hon ligger mest på ovanvåningen och tjurar ;)

Tvååker

Igår var jag i Tvååker. Kl. 5 på morgenen gick jag upp för att ta tåget till Ängelholm där jag blev upphämtad av Malin som skulle stäklla sin västgötaspets Jessie.

Jag skulle ställa Zeb, en 9 månaders St. Bernard.

Han åkte på en 2:a för han behövde växa till sig, dock stog det i kritiken att han var mycket lovande.



Jag o Zeb



I rörelse :)

Väla

Var på Väla igå med mamma o syrran. Vi käkade på Mc Donalds o kollade rean.

En svart kjol och en rosa kavaj blev det för min del. Till utställning framföallt, men kommer ju gå att använda annars också :)

Idag ska jag ner på sta'n, efter jag rastat Huxley o leta efter en kortärmad skjorta, hittade ingen bra igår.

Kl. 6 på morgonen imorgon tar jag tåget från Knutan för attr åka till Ängelholm där jag bli upphämtad av Malin, jag åker med henne till Tvååker. Då blir det premiär för nya kläderna :)

Valp...

1904,50 har jag just nu. Eller just det, har 500 på kontot också, så 2404,50 har jag. Bara 17595,50 kr att jobba ihop till nästa sommar *hehe*. 

Till en löwchenvalp alltså, för er som inte vet det (+ mat, veterinär o försäkring för 1 år, eftersom jag har ett år kvar i skolan då. Så själva valpen kostar inte 20 000).  

O förutom de 17595,50 kronorna ska det ju också fixas två övertalade föräldrar...

Ringträning

Ikväll sticker jag och Soya till Munka Ljungby för att hålla i en ringträning. Ska bli skojj :)

Har precis varit hos Huxley o rastat honom, han var  lika glad som vanligt. Han hade även rivit sönder en hel tidning, vilken låg utspridd över hela hall-golvet.

Eftersom jag var hungrig, men inte hitade något gott att äta hemma innan jag stack gick jag inom Netto på väg hem från bussen. Köpte nudlar och cola. Muuuums!

Hemma igen

Kom hem från Sthlm igår kväll. Bilder kommer förmodligen under dagen (från JH på WDS). Inga toppresultat, men jag är ändå nöjd.

Tävlade JH 3 av dagarna på WDS, första dagen lånade jag en dogo argentino av Jessica på White Ghost's Dogo's (www.whiteghostsdogos.com). Gick helt ok, men gick ej vidare till Semi. På fredagen hade jag Soya, och gick vidare till semi, men där åkte vi ut, likadant på lördagen, då lånade jag Jennies toypudel Snövit (www.knareds-pudel.se).

På söndagen visade jag en kooikerhondje i rasringen. Det var en kullbror till Tilla som går i min och Soyas klass.
 
Det var hans första utställning, och han var ganska stressad. Han skötte sig dock väldigt bra för att inte ha tränat utställning något. Han fick iallafall Good i kvalitet.


Pudelnationalen gick inte sådär väldigt bra. Vi diskade oss på 3:e hindret i agilityn och blev oplacerade i handlingen. Men Både jag och Soya hade kul ändå:)

Nehepp, nu ska jag nog klippa Tassa, hon börjar bli riktigt långhårig igen!

RSS 2.0