Driving miss Daisy

Galet bra dag!!!!

Fick veta att jag har MVG i alla Dan's ämnen (samhäll, religion och arbetsmiljö & säkerhet), i idrott och hälsa A samt i Projekt och Företagande!

Efter skolan åkte jag ner till pappa för o låna bilen - ska till Landskrona o träna med Soya imorgon efter skolan.


Blev en extratur för att hämta Anya i byn - hon missade bussen. O tanka fick jag göra också, fick ringa pappa o kolla vart knappen till tanklocket satt.. Inte konstig att jag inte hittade den dock - DET FINNS JU INGEN!!!


Soya hade förresten öppnat grinden till rummet idag och hittat på bus inne i foderrummet - provsmakat ur ALLAS fodertunnor. Hon är rätt tjock om magen just nu kan jag säga...

Nä, nu är det snart dags för matlagning, tjingeling!

Unbeliveble

Ofattbart!!!


Jag fixade körkortet!!!


Skrev upp kl 8:30, 63/65 blev resultatet där. Varmkörde en timme, gjorde rätt många småmissar. Dags för uppkörning.

Säger till att jag varken kan höger/vänster eller hittar i sta'n. Inspektören säger att inte helle han kan höder/vänster särskilt bra. Bra, svarar jag, för då märker du inte om jag kör fel!

Fordonskontrollen blev att kolla däcken - gjorde som jag lärt mig och kollade runt alla däcken efter sprickor och vassa föremål, och även mönsterdjupet. Inspektören frågade mig vad jag kollat efter, jag svarade sprickor och vassa föremål, och att skulle man kolla lufttytycket skulle jag behöva köra till en bensinmack (haha, inte för att jag vetat hur man skulle gjort isåfall, men ändå)... Sen frågade han om det var något mer viktig att kolla på däcken...


FAN tänkte jag. Nu har jag missat något viktigt, och började fundera på saker som rost innanför fälgarna eller nåt sånt (hehe, troligt).. Kom INNAN jag öppnade munnen på att jag glömt säga att jag kollat mönsterdjupet. Jäkla tur det.


Vi ger oss iväg, blir osäker på hastigheten, håller alldeles för lågt. Körinspektören säger åt mig att andas. Jag försöker, och inser min miss.

Sen är det ett jäkla kringelikrokande, ut till väla, mot Råå, mot Hyllinge, följ skyltar Fleninge, tillbaka mot Råå, följ centrum, kör höger vid ljuset osv.

Hela tiden är jag övertygad om att jag har missat det redan. Tillslut har 45 minuter gått, och vi är tillbaka på parkeringen vid vägverket. Jag hinner precis stanna och stänga av bilen, när han säger "Du är godkänd".


Whaaaaaat???

Tog ett bra tag att fatta det.. Förstod det inte förr'n han frågade om jag gjort teoriprovet.


"Eeeh, ja".


"Vad bra, då kan du använda detta pappret ihop med legitimation som körkort fram tills du fått det riktiga".




Kan fortfarande inte fatta.. IIIIH!

Reunion

Woops var visst ett tag sen nu. Lite för mycket att göra såhär i slutet på terminen, sluter på GYMNASIET tillochmed...


Idag har vi haft redovisning av hundsport med annans hund. Jag har ju under terminen tränat med wheatenterriern Soffi, freestyle har vi kört. Tycker det gick ganska bra :) Det var lite väl varm, så hon blev lite seg, men hon var åtminstone postiv och glad, svansen gick som attan ;)


I eftermiddag har vi prov på hundsport, inte helt 100 på hur det ska gå till, mer än att man skall skriva om (nästan) alla olika hundsporter.


Snart skall Soya ut och visa vattensök tillsammans med Kalle, igår var hon tydligen lite virrig, men innan dess har det gått bra, så hon har säkert återhämtat sig till idag.


Ikväll har vi förresten återträff med gamla klassen, klassen i 9:an alltså.


Nä, nu är det dags att ägna sig åt lite mer skolarbete, tjingeling!

Höör

Idag har jag & Soya varit å tävlat agility på Höör Brukshundklubb.

Vi var på plats strax efter kl 7. Jag gick och startanmälde först, och sedan gick jag och hittade en plats för mitt lilla tält och min packning.

Lite i 8 var det dags för banvandring för hoppklassen. Jag hade en ganska klar plan över hur jag skulle gå tillväga, men hade ett par ställen jag inte var riktigt säker på om det skulle funka, när jag gick ut.

Jag hade startnummer 58 i klassen, så jag hade gott om tid på mig att värma upp Soya. Jag gick ut på ett fält och lät henne springa av sig. Såg till att hon kissat och bajsat, och gick sedan tillbaka till tältet och pausade e stund. Ca 10 hundar innan mig gick jag till inroparen och anmälde att jag var där, samt gjorde lite freestyleövningar med Soya, för att jobba lite på fokus och kontakt.

Dags för mig och Soya att starta. Gick in på banan, bad henne göra lite olika freestyletrick. Kopplade loss henne, satta henne i starten. Gick ifrån henne.

"KÖR!"

Soya körde igång, och jag sprang allt jag hade. Efter 5:e hindret halkade hon till när hon svängde. Jag kom av mig lite, lyckades få henne lver rätt hinder iallafall, hamnade för långt efter på raksträckan som följde, så jag han inte göra ett planerat framförbyte. Det funkade dock ändå. Körde vidare utan problem, fram till slalom, 3:e sista hindret. Soya tar det utan problem fram till någon av de sista portarna. Hoppar ur. Jag kallar tillbaka och tar om från där vi missar oh skickar henne fram på de två sista hopphindrena.

Vi är i mål, med 5 fel, och tiden 33:88. Lyckan var total!

En 22:a plats av ca 80 starter kunde jag läsa då dagen var slut.


Agilityklassen gick bra den med, dock disk på 3:e hindret - fel ingång i en böjd tunnel. Körde klart banan efter det, utan större problem - bäst av allt - inte ett pudelfnatt på något av loppen!!!

Jag var dock rätt orolig innan agilityloppet. Hon blev sådär övertaggad och okoncentrerad. När det var 5 hundar kvar, sprang vi till vår plats, och in i det lilla tältet, för att Soya skulle kunna slippa alla skällande hundar och nervösa människor. Hon fick coola ner, och jag lyckades plocka ner henne tillräckligt i varv för att vi skulle kunna ta oss igenom banan.


Nu är det läggdags. Jag och Soya är lika slut båda två.

Bilden är från hopploppet, Ingrid är fotograf.

Filmer finns på båda loppen, det kommer såfort jag orkar!


Brandvarning

Soya är numer en godkänd brandvarningshund :) Vilket har gett mig ett garanterat godkänd i kursen Hundens Fostran.

Vi redovisade alltså det hela idag. Redovisningen gick till så att jag satte min filmkamera på en stol i mitt rum, startade den och gick sedan och la mig i sängen, med Soya sovandes vid fötterna. Efter en stund gick klasskompisen Ingrid ut och tände eld på tidningspappret i krukan vi använt när vi tränat, och höll upp under mitt fönster.

Efter ett tag började Soya skriva lite på sig, sedan fnös hon till, vaknade upp och började nosa omkring i rummet. När hon lokaliserat var röken kom ifrån - fönstret - började hon skälla på mig. Ordentligt och högt.


Sen visade jag filmen för Charlotte, som sa att det var godkänt! Dock tyckte hon jag skulle jobba vidare med att få henne att springa fram och krafsa på mig också, eftersom jag ändå hade tid, och det ger större chans att jag faktiskt vaknar även om jag andats in massa rök ifall huset skulle börja brinna.

DUKTIGA SOYA!


För övrigt jobbar jag på med körteorin. Mycket att komma ihåg. Men varför man ska veta hur många cl starksprit en starköl innehåller kan jag bara inte förstå..? Det räcker väl med att veta att det är jävligt pantat & olagligt att köra efter man druckin en...

F-f-freestyler

Sitter och skriver uppsats om judendomen. Jättekul. Verkligen.

Sen ska jag försöka ge mig på den om berggrund/bergart/jordart *blö*.


Idaaaag, hm, har jag tränat både Soya och Soffi. Soya har brandvaarna och Soffi har kört freestyle. Soya har även simmat i poolen, å fått ett ordentligt bad med schampo och balsam. Nu luktar hon som en sommaräng :D

Nä, åter till judendomen!

...

Nu har det gått ett ganska bra tag sedan senaste bloggen. Massor att göra i skolan, körlektioner och övningskörning, hundträning osv. tar helt enkelt för mycket tid!

I lördags var vi (jag & Soya) iallafall nere på Landskrona BK och tränade agility. Bra att testa på ny klubb och nya hundar! Vi tränade ihop med en träningsgrupp som Gunilla, med pudlarna Puh & Binks, samt kelpien Gorm tipsade mig om. Gunilla hade med sig två olika banor som vi körde. Gick faktiskt mycket bra, ett litet fnatt drog hon iväg på, men under själva träningstiden, då vi körde ute på banan, var hon helt fokuserad på att följa mig. :)

Får la hoppas på att det går lika bra på tävlingen i Höör på söndag (who am I kidding?!?!).

Igår, söndag, gick jag å Soya först en promenad på stan, tränade även lite freestyletricks på Stortorget, vilket gick jättebra, hon lyssnade bra trots störning. Dock kör hon "stegr" vad jag än säger nu, det är det senaste som lärdes in. Så säger jag sitt blir det stegra, samma sak med snurra, ligg och backa ;)

På eftermiddagen gick jag en vovvepromenad tillsammans med mamma, vi gick till Jordbodalen, och där fick Soya hämta pinnar i vattnet. Skojjigt tyckte hon :)


Idag har jag haft körlektion på eftermiddagen, och imorgon har jag på förmiddagen. Sen åker jag upp till skolan igen. Juste, hundmat måste jag handla innan ocksåden se snart slut, å då bli Soya ledsen ;)

Nu ska jag titta på Navy CIS, smell ya!



RSS 2.0