Sele

Soyas nya sele har kommit idag ^^


Även min Ghibli-box! Har kollat på "My neighbour Totoro" än sålänge :) (japanskt tal, engelsk text)

Fick även SMS tidigare om att min Jenny Wilson-skiva har kommit, ska ner och köpa den imorgon.

Mail med PM till agilitytävlingen på Söderåsen har trillat in med :) Ser fram emot det!

Tack!

Tack för att du har visat att du INTE är att lita på...

Du lovar att ALDRIG mer göra så, o så är man borta några timmar en dag, så är det gjort iallafall.


SNÄLLA, låt det bli 18 augusti nu...


Jag undrar vem det är som borde ha en örfil egentligen?

Teorilektion!

Nu ska jag snart sticka iväg till körskolan, det är dags för teorilektion!

Kom hem vid två idag, från Kristianstad & Ingrid som bor där. Hade väldans roligt igår, tack Ingrid för ett trevligt kalas! Det bjöds på marängtårta med jordgubbar och blåbär  till efterätt, MYCKET god!
 


När jag kom hem gick jag och hämtade ut de beställda kläderna, alt passade perfa *thumbs up*.


En sånhär tröja fick Ingrid i present av mig! Dessutom åkte jag och köpte en till mmig själv innan jag åkte upp till Ingrid igår, fick tid över mellan banken (satte in pengar) och tåget. O så hade jag blivit så väldans förtjust i tröjan, så ja, hehe, nu har jag också en sån ;)





Nu måste jag äta lite innan det är dags att åka iväg igen. Efter teorilektionen åker jag med mormor, Bengt och Emma till Fredriskdal o kollar teater.

Vargproposition & Ingrids födelsedag

Regeringen vill ha ner svenska vargstammen, till 210 djur. Det är helt sjukt, när de redan har problem med inavel....

Vill DU vara gullig och skriva på namninsamling mot detta?
http://www.djurskyddet.se/se/vart-arbete/aktuellt/2009/djurskyddet-startar-namninsamling-nej-till-jakt-pa-varg!

Gå in där o så längre ner på sidan finns en länk att klicka på för att komma till namninsamlingen.



Nu till nästa sak, som ar lite roligare :)

Ingrid fyller 18 år idag! Grattis till henne, och  nu är det dags för mig att åka mot Kristianstad, för att fira henne, tjigeling!

Plingeling!

Nu är jag trött  i heela kroppen. Har klippt hund i 8 timmar idag. O innan dess fick jag klättra över gallret på en utebur o krypa in genom hundluckan, de hade bytt  lås på stallet -.-... Sedan väntat på bussen 1 timme inne i Örkelljunga. O sen hoppat av på lasarettet och mött upp Charlotte, för att ge henne den nya hundstalls-nyckeln, som Tord lämnade till mig när jag klippte vovvarna. Hon skulle tydligen dit imorgon o fixa lite saker, så det var väl tur att jag var där idag och kunde informera om låsbytet.. Hade väl iofs varit rätt skoj att se Charlotte kasta sig över ute-burs-gallret och in genom hundluckan ;)

Men hon var snäll och skjutsade hem mig, trevligt ^^ (så slapp jag bära alla trimgrejjorna från lasarettet till knutan).


Imorgon typ halv 3 hoppar jag på tåget mot Kristianstad :) Där möter jag Dessiré & Natali, o så går vi tillsammans till Pling (Ingrid)

And up we go!

Tungt att vakna imorse -.-

Ska ju med 8:a bussen till Örkelljunga, ska klippa 2 pudlar. Jag är trööööött. Det är även Soya kan jag säga, hon sover som en stock under täcket.

F.ö. har jag fått leveransbesked av klädaffären inatt ^^ Mina kläder är på väg! Tar 3-5 dagar innan de kommer, men det kan man väl stå ut med?

SNÄLLA!

Nu får det snart vara 18:e augusti så jag kan flytta till skolan igen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Får ju tuppjuck på o va hemma såhär länge.


Från denna onödiga information till något helt annat!


Idag har jag köpt fölsepresent till Ingrid som fyller år på onsdag :) Det var inte lätt, men trorm jag hittade en ganska bra sak tillslut :)


O nu e de sovdags, ska till Örkelljunga kl. 8 imorgon o klippa hund!

Jag har varit busig...

...o köpt en massa kläder, fast jag borde spaaaara!

O så har jag beställt en sele till Soya, en blå med blommor på ^^

O en Studio Ghibli filmbox....
O en till klänning....
O en cd med Jenny Wilson...


Ojsan, så det kan gå... Hihi...Hehe...









Vattenträning

Gick en sväng med Soya för ett tag sen. Vi gick ner till Jordbodalen, o jag hade med mig en boll, så vi kunde träna lite vattenapportering.

Jag hoppade ut  till ett sånt område med massa stenar som var ute i en av bäckarna (om det nu är bäckar, vetefan var gränsen går mellan olika benämningar på vatten som rör sig i en snirklig bana mot en sjö/hav). .

Soya hoppade för en gångs skulle helt frivilligt ner i vattnet ^^

Jag astade bollen fört bara typ 1 meter, o där var det jättegrunt. Men sista kastet var typ 7-8 meter, ut där det var lite djupare (gick upp till bröstkorgen på Soya). O hon hämtade glatt, sprang tillochmed lite ^^

Duktiga Soya!!!


Gårdagens festivalkväll :)

Igår var jag på festivalen igen ^^

Jag åkte ner vid 18:30 o gick runt en stund o kollade, träffade o snackade med lite trevlig folk o så :) Rebecca, Eleonor o Ronja kulle kommit med båten kl 19, men det blev inte riktigt så *hehe* så jag gick till Donken o tog en hamburgare, o sen gick jag bort till The Tivoli där jag skulle se Jenny Wilson-konserten.

O den var helt jefla fantastisk! O jag stog nästan ända framme vid scenen. För en gång skull var det inte så fruktansvärt hög volym, så man kunde faktiskt höra vad hon sjöng, o vad bandet spelade. Men det var ändå tillräckligt högt för att det skulle bli en bra känsla.

Sen mötte jag upp med Rebecca & de andra o så gick vi mest fram o tillbaka o gjorde ingenting. Vi köpte en glass på Mc Donalds, o gick in på Tivoli en sväng till. Sen var de tvugna att åka hem, för sista tåget gick.

Tack för en trevlig kväll!

(Bilden är inte från igår, utan från Roskilde eller nåt sånt)

Festival

I torsdags var jag & Anna nere på festivalen tillsammans :)

Vi träffade även Annika en stund, vi var med och tittade när hennes pappas band spelade i 60-talstältet.

Sen gick vi bort till the tivoli och lyssnade på den som spelade där, ingen aning om vem det var. När de spelat färdigt gick vi till vinylbaren o satt där en stund, nåt coverband spelade. Vi satte oss vid det enda bord där det fanns lediga platser. Där satt även en kille på drygt 20 år som hade fått liiiite för mycket att dricka, samt hans kompisar som hanterat saken bättre. Fulla människor tappar all känsla för egenutrymme... Han skulle prata (sluddra, hörde inte ett ord) hela tiden, typ 5 cm från ansiktet -.-

Vi blev lixom inte av med honom, så när han + kompisar skulle gå in i baren för att köpa mera öl passade jag och Anna på att sticka därifrån ;) Haha då var klockan typ 1, så vi bestämde oss för att sticka hem o kolla  på film :)

Igår gick vi en sväng på festivalen mitt på dagen, innan Anna skulle hem. Jag hade Soya med mig, hon skötte sig toppen trots mängder med folk.

Ikväll ska jag träffa Eleonor, Ronja & Rebecca där nere, ska även till Tivoli kl. 20 för att se Jenny Wilson :)

She's a heartbreaker

Idag har jag bokat tid hos vet. Cecilia Hedenmark. Den 17 augusti kl. 8 på morgonen får Soya första, lugnande sprutan inför kastreringen.

Hej då livmoder, du kommer inte att vara saknad!

Ta inte mej, sa den lilla bocken Bruse

Idag har jag, Fanny, Partik och Ingrid gått vovvepromenad i Bruces skog. Vi gick hundslingan, o stannade vid en bänk på slutet och åt av medhavd fika :) Under några gånger på vägen stannade vi till och slängde ut apporten jag hade med, o så fick hundarna turas om att hämta.

Efter fikan lät vi vovvarna springa en och en i hägnet. Soya var väldigt svårt att hålla fokus på mig i hägnet, försökte få henne att apportera ett par gånger, men hon var inte alls med. Var en hel del vovvar utanför + massa spännande dofter i hägnet.

Sen körde Patrik in mig och Ingrid till knutpunkten, där jag väntade med Ingrid till hennes tåg kom. Efter det gick jag bort till biografen på Söder för att hjämta ut biljetterna till mig och Anna (vi ska se Harry Potter på tisdag). Jag tog med mig Soya in, eftersom jag inte hade någon som kunde passa henne utanför. Men eftersom jag var där ganska tidigt hade de inte öppnat biljettluckorna där uppe, utan bara nere där de säljer popcorn o sånt, o dit kunde jag ju inte ta med Soya. Så jag satte henne "plats" öppningen uppe på trappan, och hon satt fint hela tiden, trots att folk gick förbi o allt :) *duktig hund*


Imorgon ska jag posta ett brev, för att godkänna ett domän till en hemsida jag nyligen gjort, o på tisdag är det som jag skrev bio med Annapanna :)

Agilityfilm

Här kan ni se filmen från den avslutande hoppklassbanan på lägret. Här var Soya RIKTIGT trött, i vanliga fall får jag springa allt jag har för att hinna med, men på filmen ser ni att jag tillochmed fick jogga vissa delar av banan + att hon hade svårt att orka hålla fokus. Mina hand-klappningar måste jag träna bort! 

Agility-rapport

NU ska jag försöka slänga ihop en liten rapport från lägret :)

Fedag:
Vi började med att ställa in alla våra saker i klubbstugan där vi skulle sova. Sedan hade instruktörerna en kort presentation av sig själva och vad som skulle hända under lägret. Sen gick vi en sväng med vovvarna i skogen.

På eftermiddagen hade vi ett långt teoripass, vilket avslutades med att planera en uppvärming för sin hund i 5 delar. Sedan fick vi gå utm och testa våra uppvärmningar, se om de fungerade och försöka komma ihåg utantill för att kunna använda på varje tävling sedan. Efter det gjorde vi samma sak med målgång, hur man skulle belöna för att hunden skulle tycka att det var värt arbetet att ta sig i mål. Sen fick vi testa alltihopa på en liten bana som bara bestog av 2 raksträckor. Det var flera hopphinder och en tullen, sedan en skarp sväng och en massa hopphinder in i "mål". Soya fnattade iväg första gången vi försökte, men omgång nr. 2 var hon SUPER!

På kvällen körde vi lite olika banor. Soya var toppen, lyssnade super och klarade banorna felfritt förutom en gång då jag glömde bort ett framförbyte, vilket gjorde att Soya blev helt förvirrad.

Vi gjorde även "egna banor". Vi fick en banskiss utan nummer, och fick hitta på bana själv. Min såg bra ut på papper, men "på riktigt" insåg jag att det var alldeles för "tight" för att min plan skulle fungera. Gick bra fram till 1 av de sista hindrena då jag vek av för tidigt efter ett hopphinder och sprang rakt in i Soya, hon var lika glad för det dock ;)


Lördag
Vi blev väckta kl. 07:30 (jag var dock redan vaken) och gick sedan ut på gemensam vovvepromenad kl 8. Efter det var det frukost, och Soya fick en dl mat bara, för jag ville ju itne riskera magomvridning under träningspasset sedan. Vi körde 3 olika stationer. 1 med handling, 1 med balanshinder o en med slalom. Soya var super. Jag lärde mig att jag måste ge henne VÄLDIGT mycket utrymme för att hon inte ska ta till vänster om första slaompinnen (jag måste vara typ 3 meter ifrån :P Lite överdrivet av Soya tycker jag).

På kvällen körde vi fler banor/kombinationer.


Söndag
Till söndagen hade vi själva fått bestämma inriktning på morgonens pass. Jag valde slalomträning för mig och Soya. Vi fick testa massa olika vinklar att komma in i slalom från samt att skicka i förväg efter en raksträcka. Inget jag kommer göra på tävling på länge, men ska verkligen träna på det.

På eftermiddagen körde vi en klass1-hoppbana. Vi fick först banvandra helt själva och köra banan en gång, med tidtagning. Efter alla hade kört gick instruktörerna igenom saker alla behövde tänka på för att förbättra tiden. Omgång 2 var Soya o jag 1 sekund snabbare! Detsamma gällde för alla som inte råkade "klanta till det" (typ glömma bana/skicka på fel hinder) omgång 2. Mitt andra lopp filmades även, och förhoppningsvis komemr Jennica att skicka det till mig snart, så jag kan lägga ut det på youtube :)



Minns inte riktigt allt vi gjorde, om jag kommer på nåt lägger jag till det här i efterhand!

Shopping, IGEN ^^

Var på sta'n idag med mamma & Emma.

Köpte massa skojjiga saker :)

Bla. denna klänning:


Förutom det blidde det även 2 armband, 1 halsband, 1 väska o lite annat grejs.


Soya är helt slut såklart! Hon har mest bara sovit hela dagen.

Agilitylägret

Nu är både jag och Soya helt slut efter ett 3 dagar långt agilityläger på Råådalen. Soya har varit fantastiskt duktig.

Orkar inte skriva utförligare idag. Nu ska jag bara plocka ihop mina grejjor o sen ska jag hem till mamma. Tjingeling!

Onda fötter!

Det har blivit en hel del shopping för mig den senaste tiden :)

I lördags var jag, mamma o Emma på Väla. Vi tåg bussen dit vid lunch, o sen kollade vi i massa kul affärer, fikade lite o kollade i ännu fler kul affärer ;)

Jag kom hem med en vit/gul långärmad tröja, en svart tunika/klänning o ett par vit/silvriga ballerinaskor (behövdes, finns typ ingen sula kvar på mina gamla ;).
 

Igår, söndag, hade jag bestämt att jag skulle ta en kort promenad på sta'n med Soya o ta en glass på gröningen. Precis när jag skulle gå hem från gröningen kom Charlotte gående med Lexi, så jag hängde med henne på en tur runt Pålsjö skog. I mina nya ballerinaskor. Eller ja, jag hade inte på mig dom så länge, jag gick barfota största delen av promenaden. Sånt jefla GIGANTO skoskav hade jag (hade ju itne planerat att gå så långt i dem ;). Så idag är det sår på hälarna o blåsor på lilltårna. AJAJ!


Idag har jag och mamma varit en sväng på sta'n. Vi tog en fika på Ebba's, köpte en sele var till Tassa & Ellie. Jag köpte ett par asfina sandaler eller vad det nu ska kallas ;) O en lång (tro det eller ej) ROSA t-shirt på Gina :) O just det, en vattenapport till Soya :)

Nu ska jag o mamma gå en sväng med terroristerna, tjingeling!


Fantastiska Soya

Igår var jag och Soya påå Råådalens träningstävling. Jag anmälde till 2 klasser, agility och nybörjarklass (som en enkel hoppbana typ).

Det började med agilityklassen, det var en riktigt svår klass 2 bana. Jag och Soya diskade oss för hon sprang upp på balansbommen istället för tunneln som låg precis bredvid.

När alla agilityekipage kört klart hjälptes vi åt att bygga hoppbanan, den jag inte anmält till, när den var färdig såg jag direkt att: Det här är en PERFEKT bana för Soya, så jag frågade om vi inte kunde efteranmäla till den, det kunde vi.

O det gick så JÄVLA bra! 0 fel och tiden 41 sekunder.

Efter det körde vi nybörjarklassen, där vi diskade oss pga. fel tunnelingång.


När det sedan var prisutdelning visade det sig att jag och Soya placerats oss som 3:a i hoppklassen! De slog ihop alla storleksklasserna och de 3 bästa med 0 fel och 3 bästa tiderna blev då placerade. RIKTIGT skoj, Soya har verkligen utvecklats!


Nedan ser du en extramt dålig skiss av banan, avstånden är helt fel, men man kan iaf få en uppfattning om hur den såg ut ;)

RSS 2.0