Styrketräning för hund

På tisdag har vi prov i hundrehab-kursen. Det är om styrketräning, konditionsträning, pulsmätning osv.

Efter att nu ha läst igenom kapitlena i boken några gånger har jag kommit fram till att jag:

1: Måste skärpa till mig med Soyas uppvärmning innan träning och nervarvning efter.
2: Borde börja använda täcke på henne i pauserna nu när det är kallt.
3: Stretchingen, skärpning för h*lv*t*!
4: Borde göra upp en bättre planering för Soyas styrke-/konditionspass.


Dessutom läste jag en lite oroande sak. Det stog, att hundar som har lite trassel med höfterna (typ inte är tillräckligt rörliga eller så) oftast anstränger länden för att kompensera detta. Soya är varm i muskulaturen runt länden, vilket är tecken på överansträngning... No good!

Men hon verkar inte alls ha ont av sina C-höfter, hon hoppar och skuttar obehindrat, har de ont brukar de ju iallafall tveka lite i vissa rörelser, men inte Soya-doja!


Något annat, som inte är så kul, är att Soya kanske börjat få problem med att "hålla tätt". Det är ju så, att kastrerade tikar kan få problem med kissandet. Idag låg Soya och sov, mitt på dagen. Jag satt och kollade på TV. helt plötsligt kastar hon sig upp och springer in i badrummet, hukandes med svansen mellan benen. Där hon legat ser jag en kissfläck, inte så stor (för att vara Soya), men typ som en cd-skiva.

Vi hade varit på promenad för kanske 20 minuter sen, då hade hon kissat flera gånger.

Hon såg ut att skämmas något enormt, för hon stog där på tröskeln till badrummet och såg alldeles olycklig ut. Självklart gjorde jag ingen grej av det, utan torkade bara upp och pratade lite uppmuntrande med henne under tiden. Det tog ett tag innan hon villa lägga sig och somna om bredvid mig igen. Hon har dock aldrig fått skäll för att hon kissat inne (eller, vet ej säkert om någon annan i huset gjort det, men iaf inte av mig).

Julklapp

Pappa, vet du vad jag önskar mig i julklapp?

En extern hårddisk!

Sleepyhead

Idag är vi tröttisar, både Soyis och jag.

Jag kunde inte sova på hela natten pga. migrän (jag vaknade typ en timme efter jag somnat, av att jag mådde illa som f*n, o då hade det redan gått så långt att medicinerna inte hann hjälpa, de ska man ju ta när man känner att det är på g -.-)

Soya var såklart orolig inatt, eftersom att jag rusade fram o tillbaka till badrummet hela tiden. Tillslut, vid typ 4, gick vi ut en sväng, o då blev det lite bättre. Så efter det kunde jag somna om en stund, struntade i första lektionen, och kom först till hundlektionen, där vi hade föreläsning om drag och draghundar idag.

Mycket intressant föreläsning, av Lotta Dirland, som är oerhört framgångsrik inom sporten.


O just det, påväg ner till skolhuset idag, stog jag i hallen med massa grejjor i famnen. Jag höll på att ta på mig skorna, och höll därför inte 100 koll på henne. Helt plötsligt hör jag hur hon tuggar på något, vänder mig om, och ser henne tugga på ett kycklingben. Städerskan hade ställt en papperskorg precis bredvid tröskeln till hallen, och dessutom ställt upp locket (*doh* liksom därför vi HAR lock på papperskorgarna, för att inga hundar ska kunna komma åt).

Så ja, det var bara att kasta sig över hundjäveln och gräva upp så mycket av kycklingbenet som gick, fick mest med mig lite senigt kött och några små, halvtuggade bitar, resten var redan borta.

Så det blev till att följa med in i klassrummet, där hon spydde upp allt efter sisådär 20 minuter. PuckoSoya!

Mat i magen ska jag ordna nu, huuungrig!

F-f-f-freestyler

Håller på att salma ihop lite låtar som skall brännas på en skiva, som sedan skall ner till hundstallet så att jag kan ha den när jag tränar på loftet.

 Har samlat ihop en massa tänkbara låtar, lite samma stuk som den jag haft hittills. Planen är att verkligen planera ihop ett bra program, med de rörelser som jag verkligen vill ha, o så får jag lära henne det hon inte kan av det jag har bestämt mig för, låter väl bra?


Nästa tisdag blir det vetten för Soya-poya, o kolla knölen då alltså. Lite läskigt är det allt, men det verkar ju faktiskt vara ok, men absolut bäst att kolla!

Idag hade jag körlektion, blev sen för jag hade kollat fel tid... O så har jag bokat 4 nya.


Jag håller även på att ladda upp en film på hundgymnasiets youtube-kanal (http://www.youtube.com/hundgymnasiet för er som itne sett den). O jag har försökt i flera dagar, men det vill sig inte, trots att jag laddar upp i helt normala format, som AVI och MPEG vill det sig inte -.- Blir tokig, har gjort ett nytt försök med ett nytt format idag.

Nu är det snart House, ska fixa lite att äta innan, så måste sticka nu, tjingeling!

(Förresten, hade ställt klockan en timme sent imorse, så blev väckt av att rehab-läraren ringde och frågade om jag tänkte hitta dit snart :P 15 minuter senare var jag inne i klassrummet, med frukost och dator ;)

Wosh!

(kom inte på någon rubrik, så tog det första som dök upp i huvudet).


Jag practise-driveade upp till Örkelljunga idag, gick la brao!

Bakade kladdkaka, mums!

Räknade hela fem matte-tal ;)

O sen har jag kollat TV, somnat på soffan, lagt ut en annons på Soyas urväxta täcke och kollat en liten bit av Twilight-filmen.


Imorgon ska jag boka tid för att ta vävnadsprov på Soyas knöl, det känns som att den växt, skulle kunna vara inbillning dock...


I helgen har jag hittat julklapp till både mamma och Emma, nice!


Men, nu är det sovdags, ska bara släppa ut pudeln på ett toalettbesök :)

O just det, jag har bestämt ig för att fira nyår här i Ynkedynga.



Nationals

Idag hade vi då nationella i SvenskaB, uppsatsskrivning.

Jag skrev 11 sidor (dock var det brett mellan raderna), men kände mig inte 100 nöjd, vi får la se hur det går :)


Det är lite trassel med Soya-träningen just nu... Hon går upp i stress jättelätt, och blir då väldigt okoncentrerad. Har några idéer på hur vi skall ordna detta, men fungerar det inte blir det till att ta minst en veckas paus från träning, och fundera lite till.


Imorgon blir det sovmorgon, SKÖNT! Vi börjar 9:40. Då kanske man tillochmed kan få lite ljus under morgonpromenaden ;)


O just det, har ett annat litet problem jag måste lösa. Soya står så mycket på bakbenen nör hon är i buren, att hon blir alldeles stel och överbelastad i länden. No good! Dessutom är hon lite spänd i musklerna på insidan av vänster lår, och det är på det hållet hon lutar när hon står på bakbenen (hon tittar nämligen ut genom fönstret i sin bur, genom att stå på bakbenen på sin hylla, och luta sig över kanten på grannens bur...)



Haha, just det! Medan jag satt och åt kom Mikaela och frågade mig om jag aknske skulle tömma ur min tvätt ur korgarna i tvättstugan (nätkorgar, för tvätt som precis är torktumlad/väntar på att torktumlas.

Jag svarade att: "Men jag har inte tvättat nåt..?"

Mikaela svarade att hon var ganska säker på att det var min tvätt, så jag gick och kollade. O visst fan var det min tvätt :P Bara det att den har legat där, nytvättad, i typ en månad. O Jag har gått här och tänk att det var väldans vad lite strumpor och t-shirtar jag har här, och inte är tvättkorgarna speciellt fulla heller.

Så ja, nu har jag ju svaret på den gåtan iallafall ;)

Nu blir det lite tv-tittander, o kanske lite jobb på djursjukvården sen också. Nightie!

Attans bananer!

Soya har fått ett nytt halsband. Fiiint halsband ^^

Mitt liv kommer bli SÅ mycket bättre ;)

Exempel 1 (hur mitt liv såg ut innan)
* Vilket söööt hund, vad heter den?
- Hon heter Soya
* Sonja?
- NEJ, S-O-Y-A, Soya!


Exempel 2 (hur mitt liv kommer se ut nu)
* Vilken söööt hund, vad heter den?
-  Läs på halsbandet, pucko!




Imorgon är det nationella prov i Svenska B, 5 timmars uppsatsskrivning. Jag har laddat upp med choklad-digestive och en 5dl-mjölk. Usch, känns jobbigt, mest för jag tänker att jag kanske inte kommer på något att skriva :/


En annan sak som är jobbig är att Soya har en knöl, mellan skuldra och nacke, typ, lite längre fram på bröstet bara. Troligen är det ingen fettknuta, för den går inte att "dra ut". Flytta runt den går, men inte "ut". Vilket man skall kunna med fettknutor... Hm, dyrt lär det bli oxå, att kolla upp detta, för det måste det ju göras (o jag räknar med att de vill ta något vävnadsprov eller nåt, ifall de inte kan säga direkt att det faktiskt bara är en fettknuta som är lite konstig, man kan ju hoppas).

Måste boka tid, har dragit lite på det, mest för pengarnas skull. Kanske också en del för jag är rädd att det är något farligt, typ cancer eller så. Jag  upptäckte den förra lördagen, och den har inte förändrats sen dess, hon reagerar inte om man petar på den, och den har inte ändrts något. Det borde tyda på att det inte bara är som hon har slagit i/skadat sig på något vis.  

Ögoninflamationen har jag fixat, med mycket sköljning av ögonen. Den är borta nu. Bra det iallafall.


Jag och Soya borde fanimej skaffa klippkort hos vetten. Under vår första månad i 1:an, här på skolan, fick hon en inflammation i en trampdyna och blev halt ordentligt. Varigt och äckligt.

Sedan har hon ögoninflammation typ 1-2 ggr om året (alltid när det är fuktigt ute i längre perioder), o öroninflammation/svamp i öronen har hon haft 2-3 ggr i sitt liv hittills (trots att jag är  jättenoga med att hålla öronen rena och fria från hår, och inte använder öronrens så (för) ofta).

O så ormbettet i våras. INTE kul!

I sommras var det kastreringen. Inte "akut" på samma vis som allt det andra. Men på ett annat sätt. Så trött och hängig, sur och orolig, som hon var under hela löpperioden (4 månader för henne, med förlöp, och extrem påverkan av skendräktigheten), så fanns det inget alternativ.

Och hon HAR verkligen blivit bättre efter kastreringen. Hon är så mycket mer positiv och har så mycket mer arbetslust. Hon har börjat lägga på sig lite, och antagligen är det detta som gör att hon kan bygga muskler så mycket bättre nu (för det har verkligen gått FORT den sista tiden, hon har ju växt ur sina selar, på bara en månad typ). Att lite av fodret kan gå till det, och inte bara försvinna till massa annat onödigt.


Men nu är det verkligen dags för sängen, tidig morgon imorgon, provet börjar halv 9...





Har du myror i brallan, sluta va' en sur en...

...för dom e' ute i naturen!

Jag har stooora problem med lektioner på förmiddagen. Jag är så förbannat rastlös, kan inte sitta stilla på stolen, utan oftast hamnar jag på golvet, liggandes under bordet eller stolen, o så måste jag sprattla omkring lite emellanåt (ADHD?).


Jag kan inte göra NÅGRA skoluppgifter vi får, det gååår bara inte. Jobbigt, då jag får massa extra rest att göra på eftermiddagen.



Åh, hade varit så mycket bättre att börja måndagen med idrott. Måndagar är nämligen värst vad gäller myror i brallan.


Idag började vi som vanligt med religion. Vi pratade om hinduism, och firade guden Ganesha ;) Jag och Ingrid målade kastmärken i pannan. Och jag offrade en pepparkaka till honom. Fast läraren åt upp den sen, han sa att den nu var renande. BTW, hinduer kastar kobajs utspätt med vatten på väggarna emellanåt, för att det är renande. Hm, lukar nog gott...


Jag klarade geometriprovet btw, 10/16 poäng. SWEET.. Men nu är det dags för andragradsekvationer -.-

Glee

Jag överleve talet ^^

Det gick brao!

Fick improvisera lite på slutet, då det skulle vara runt 5 minuter, och jag insåg att jag skulle sluta på drygt 4 om jag inte hittade på lite.

Men det gick bra det med, ingen märkte något, inte förrän jag berättade det efteråt.

Tillslut blev det 4:40. Helt ok.


Efter lunch var det idrott. Vi hade massa olika styrkeövningar idag. Inte så skoj. På slutet skulle jag och Dessiré plocka ner räcket, en såndär metallstång som sitter fast med metallpinnar i stora trägrejjor (Hehe, förstår dig om du inte förstår vad jag syftar på öht.)

Iaf, så började jag försöka dra ut metallpinnen på ena sidan, och helt plötsliogt komemr hela stången farandes, för Dessiré har hoppat upp på en bänk och ryckt ut den på sin sida. Och ont som FAN gjorde det, när den tunga skiten åkte rakt in i min arm. Kunde typ inte röra min hand först, men gick över till att bara göra ont sen. Nu är det stelt, ömt och varmt där den slog i, men inget blåmärke eller så.

När vi kom hem gick jag en promenad med Annika & Ingrid + vovvar. Vi gick under "motorvägsbron". En runda som vi idag döpte till "Norrlandsrundan" (hehe, det finns ett kalhygge där med lite gräs o så, det känns lite "fjälligt" där, så idag fic den detta nya namn). Det är faktiskt i slutet av den rundan som Soya blev ormbiten nu i våras.

Detta var första gången vi varit där sedan dess, Soya verkade inte koppla något obehag med platsen.





När vi kom hem kollade jag och Ingrid på hela FYRA Förhäxad-avsnitt.

Sedan hade vi lite paus för TV-tittande/matlagning, och jag passade även på att kila upp på loftet och ha lite skoj med Soya. Vi satte på rolig musik och bara körde lite olika freestyletrick och så, skojsigt var det :)

Sedan var klockan 21, och det var dags att spana Glee på TV4. Jag och Ingrid är ÖVERLYCKLIGA att de sänder en sådan serie på en av de FÅ kanaler vi har här, jag tror vi kommer sitta klistrade torsdagar kl 21 from. nu :) *jäiiy*


Just nu vill jag ha häst. Något så enormt mycket! Saknar!

Nu ska jag borsta tänderna o sen blir det sovdags! Natti!

Nervigt!

Om typ 30 minuter skall jag hålla mitt tal. Det ska vara 5 minuter långt, och jag måste hålla tiden perfa! Det blir nog det svåraste av allt.

Förutom att talet endast innehåller en massa känslosamt, totalt påhittat babbel, duger det väl. Det är bara till att plocka fram skådespelar-talangen.



AAAH! Känner för att lägga mig på golvet och skrika en liten stund.


O lite spykänsla i magen...


Kommer inte på något mer att skriva nu...


Well, bye...

Eye of the tiger

Soya har jävla helvetes ögoninflammation igen!

Hon har haft det 3-4 ggr innan, och det är alltid på höst/vår då det varit fuktigt/regningt en längre period. O nu var det dags igen.

I morse hade hon lite vitt kladd i ena ögan, o efter lunch då jag hämtade henne i hundstallet hade hon massor med gult kladd i båda ögonen. Skitbra ju...

Hon kunde väl åtminstone ha fixat  så hon fick fel på öron och ögon samtidigt, så det blev liiiite billigare iallafall..


Dessutom har hon en knöl på bringan som inte skall vara där! Förhoppningsvis är det bara en fettknuta, men hundfysioterapeuten tyckte vi skulle kolla den samtidigt som ögonen.


Idag har vi haft samhällsprov, tror det gick rätt bra. Inte IG iaf..

Fick veta resultatet på mitt webdesignprov, 34 poäng, EN poäng från MVG -.-


Just det, skulel haft körlektion på torsdag, men läraren är sjuk, så det blev inget. Nog lika bra, så man kan få gjort lite extra skolarbete...

(Jag och Soya, high five'ar för jag kommit igång med talet)

MVG, sha la la la la!

Guess what?

Jag fick ett MVG på matteprovet idag ^^ Eller, det ena iallafall. Sannolikhet och Statistik var det prov på denna gång.

Jag var rätt orolig innan, då jag som vanligt knappt gjort något alls i boken.

Jag, som ju vill vara klar med matten redan nu i höst, gjorde ju då två prov idag, det andra var i geometri. DET gick däremot inte lika bra, två av uppgifterna kunde jag inte svara på. Hoppas jag klarar det iallafall!


Näe, nu blir det att läsa lite sammhällskunskap, prov imorgon. Tjingeling!

Hestapålle!

Jag vill ha en hestapålle! Ska nog köpa en så fort jag blir rik och berömd. Eller ja, berömd e skitsamma, men rik iallafall! En PRE-vallack hade inte varit så tokigt. Fast, nordsvensk ligger inte illa till den heller!

Aaaaanyway. Jag borde ha pluggat lite idag, men det blidde inte så... Jag mååååste(!!!) skriva/öva på mitt svensktal till nationella (till torsdag), jag måååste plugga matte (prov på 2 kapitel på måndag, jag har räknat ett halvt), o jag måååste plugga samhäll (prov på tisdag).


Känns som jag ligger lika bra till som vanligt -.- Välplanerat och så.


Har mailat till praktikplatsen, för NP3 har fått onda ögat av biträdande rektorn, då 1 av 13 har bekräftat att de fixat praktik *höhö*. Menmen, funkar inte den jag tänkt får jag la va på nån dum djuraffär o städa hamsterburar och akvarier i 5 veckor dåra. Hellre det än hunddagis iaf, liksom *jippi* rasta andras hundar + plocka hundskit hela dagen, o sen hem o rasta sin egen i kolmörker. Eller så kunde man kanske hitta någon ridskola eller något. Fast jag vill nog inte vara på ridskola, de har så skada syn på saker och ting!!! När jag hade praktik i 9:an fick jag skäll för att jag satt av genom att ta benet över halsen på hästen istället för över rumpan. O så fick pållarna bara vara ute 30 minuter om dagen. Nej, SÅNT vill vi inte hjälpa till med!


Det går rykten om att vi skall gå i skolan till klockan 18 på tisdagarna nästa termin. NP3 kommer skrika och gapa i sådant fall, så mkt kan jag ju säga! Liksom, när hade de tänkt att man skulle ta hand om hunden, göra läxor och laga mat isåfall? Ja,fritiden är redan borta som det är nu, så den behöver vi inte ens räkna med... Så går det när man har haft lata, inkompetenta jävlar till att ta hand om schema och lärare som skiter i att komma till lektionerna så att kursen måste göras om i årskurs tre *Thumbs up*.


God Natt!

What to do?

Om en vecka har vi nationella prov i svenska B, muntligt. Vi skall hålla ett tal i 5 minuter, ämnet är "relationer & starka band", och vi har ett häfte texter att utgå ifrån (vi måste välja 2 texter/bilder ur häftet och utgå ifrån dem).

Hel allvarligt, detta ämne är så JÄVLA töntigt så man får kväljninger -.-. Kunde man inte fått ett coolt ämne, som "människans vara eller icka vara". Snacka om att jag hade ägt mitt tal då!


Jag har funderat MASSOR, och hur jag än funderar, vänder och vrider på saker och ting, så upptäcker jag hela tiden att jag hamnar utanför ämnet. Jag hittade flera kombinationer av texter och bilder jag hade kunna göra riktigt bra tal av, men efter en stunds funderande kom jag på att jag hamnat låååångt utanför vad som kan passa in i "relationer & starka band", gång på gång på gång...


Lägger n en liten film från när jag & Soya tränade nu ikväll :)

I survived

Jeppjepp, jag ÖVERLEVDE ^^ Fast har vääääldigt ont i armen just nu :/ Kan typ inte röra den, kanske är den på väg att trilla av?



Iaf, efter sprutan hade vi rehab-lektion. Soya simmade, hon har blivit SUPERduktig ^^ Hon är den första av hundarna som smmar utan linor, och på slutet fick hon tillochmed simma med jet-streamen på (hon var först även på detta :)!


Klockan 13 fick jag skjuts in till UBC för att ha webdesignprov. Provet var inte förrän kvart i 2, men det var en klasskompis till mig som skulle få skjuts till vetten samtidigt, så jag åkte med då :) Tror provet gick bra, var bara en fråga jag inte kunde svaret på.


Nähä, nu ska jag kolla klart på House, tjingeling!

ÅÅÅÅNGEST

Imorgon ska jag ta influensavaccin... NÅL in i armen ni vet...

Jag vill inte! Jag kommer nog sitta där som ett trotsigt barn, o skrika o hoppa undan varje gång de ska försöka kötta in nålen. Jag vet hur det  brukar gå till liksom, hoppa undan 5000 gånger, sjuksköterska börjar bli irriterad, säger att om du inte sitter stilla nu får vi ta det en annan dag. Jag inser att det är värre att vänta, börjar hyperventilera och är i princip avsvimmad då allt är klart.


O jag som skulle plugga till webdesignprovet imorgon, det lär ju bli mycket av det nu -.-


Föresten, när jag kom hem från skolan idag gick jag upp på loftet med Soya och körde lite freestyle. Fortsatte på att förlänga backandet samt det nya tricket "sladd" (backa runt mig). O det gick jääääätte bra!

Ska filma, passar på när jag har lånat pappas filmkamera. Ska försöka hinna med det imorgon, o även filma lite i rehaben.

TV-fixande

Vår TV hade lagt av. Eller, inte TVn, utan kanalerna.

Isak skulle då fixa detta. Jag tror han höll på i 20-30 minuter, o rycka sladdar ut och in osv. Under denna tid hojtade han säkert 10 gånger jag "JA, jag fixade det". Vi andra, som satt i soffan svarade i kör: Neeeeej, inte nu heller...


Tillslut tryckte han bara på alla knappar han hittade på tv-kontrollen, och så VIPS fungerade det!


Nu SKA jag skriva klart samhällskunskapen. O kolla TV samtidigt ;)

Snart tillbaka!

Oh yes!
I eftermiddag eller något, drar jag tillbaka till Örkelljunga :)


NICE!


Jag och Soya var ute på en riktigt lååång promenad igår, och hon är fortfarande helt slut. Hon ligger vid mina fötter och sover som en stock.


Just det massor av saker som måste köpas påväg upp, smör och sylt o sånt grejjs, ni vet. Ska nog för en gångs skull skriva en lista så jag inte glömmer hälften...

RSS 2.0