Hemma i HBG

Nu är jag hemma i Helsingborg igen. Åkte med pappa ner. Snart ska vi iväg till kompisar till pappa och Lotta på middag. Soya ska med, och träffa deras lilla Shar Pei. Kommer hon nog gilla. Framförallt så är det ju bra för lillskiten, trevliga hundmöten på unga hundar är superviktigt. Och dåliga möten kan förstöra en jefla massa.

På fredag sticker jag kanske till Malmö och hänger med Julia och Emil-pemil (han är en strävhårig, normalstor tax). Hoppas det är fint väder, för annars struntar vi i det.

O på lördag är det Danmark som gäller om allt går som det ska. Ska ju hänga med några andra pudelmänniskor och spana in snygga storpudlar ;)

Nu är det visst dagsa att gå, så Hejdå & ha ett bra liv :)

Datorkunskap

Har datorkunskap. Fett tråkigt idag. Vi sitter och fyller i nån elevenkät med saker som vi inte har en aning om eftersom vi knappt har några lektioner inne på UBC. O jag är klar för länge sedan. Just nu står Rebecca och Fanny och skriver elaka saker om varandra på tavlan, och Rebecca har sudden så Fanny suddar ut med lärarens musmatta, han (läraren) är inte här.

Innan vi blir tillbakakörda till Hjelmsjövik ska jag köpta en ostbulle på Ica, eller vid närmare eftertanke, två...

Agility + kvällsmat

var ute och tränade agilimed Soya vid 18tiden. En hel del tramsande var det ju, men hon gjorde hinderkombinationerna bra.

Till kvällsmat idag blev det ryggbiff och klyftpotatis, och det var grympt gott! Hade dessutom pressat en vitlöksklyfta och blandat i smöret jag hällde över potatisklyftorna, så det blev extra gott.

Nu är det snart sovdags för mig. Jag har haft ont i huvudet precis hela dagen.

Har förresten uppdaterat hundgymnasiesidan med nya bilder idag, och ska nu lägga in lite textre på Ingrids hemsida.

Etologiprov a la MVG

Jeppjepp! 26/27 poäng på etologiprovet. Högst poäng i klassen (och ja, jag ÄLSKAR att var bäst, så det känns riktigt bra, jag är så hemsk, faktiskt).

Det jag missat en poäng på var sista frågan om djurskyddsbestämmelser. Hade liksom råkat missa hela biten med vaccinationer o så *oopsie*. Men WTF, det var EN poäng bara.

Idag var ju, som jag skrivit tidigare, Charlotte och pratade i radion på förmiddagen. Så hela klassen skulle först hjängympa sina hundar i en timme (asså de skulle inte aktiveras en timma, självklart med massa pauser inlagt). Sen en timme innan lunchen gick vi ut på en promenad hela gänget. O VET ni? Jag trampade på en orm, en äcklig, äcklig orm. Dock var den typ 12 cm lång och de va bara en kopparorm. Men jag trampade inte till som tur var, för den slingrade iväg precis när jag skulle sätta ner foten, och jag tog ett jättehopp upp i luften och skrek som satans. HEMSKA varelser.

På lunchen käkade jag en Happy Meal, för de va nån konstig, kryddad fisk till lunch idag på Kock Johan. Sofia, Kalle, Veronica och Anya var också med på Mc Donalds. Vi hade väldans trevligt (och nu bli're inge Mc Donalds på länge, de har jag inte råd med).

Juste, jag MÅSTE fixa en fläkt till nästa vecka. Det blir GRYMT varmt på mitt rum mitt på dagen, inte alls mysigt.

Vet du? Vi har KANOTER här, det hade jag ingen aning om innan. Nästa vecka blir det kanoting x1000. Snacka armmuskler jag kommer ha sen! O så får jag benmuskler av alla doggepromenader.


God Morgon!

Nu har jag precis kommit in från morgonpromenaden. Jag gick tillsammans med Malin, Annika och Fanny i morse.

Soya var ganska dragig i början, men lugnade sig på slutet.

Sitter precis nu och äter frukost också, on drickyoghurt med jordgubbssmak för tillfället. Sen blir det lite vindruvor och kanske en smörgås.

Eftersom det är sista tisdagen denna månaden är Charlotte och pratar i radion på förmiddagen. Så hela klassen ska köra hjärngymping med doggsen. Dessiré ska hålla i det hela. Efter lunch kommer Charlotte tillbaka, och då ska vi få tillbaka etologi-proven antar jag *wiieh*.

Mums, varm o'bay med mariekex blir det nu, min skogaholmslimpa har blivit jättetorr.

Agility

Nu är vi inne från agilityn. Det var en jefla massa fnattande idag från Soyas sida. Korta fnatt, men ofta. Körde lite mer framåtsändade idag, med bl.a. tunnel-hopp-tunnel-hopp och däck-hopp-svängd tunnel. De gick superbra, hon sprang inte igenom däcket fel en enda gång.


Örkelljunga och tillbaka

Nu är vi hemma igen från Örkelljunga. Fanny, Ingrid, Malin N och jag. De andra tre hade hundar med sig, men jag skulle ju handla veckans mat, så Soya fick inte följa med. Bära tungt + busig hund är en dålig kombination.

Halvvägs in till Örkelljunga stannade vi för att låta vovvarna bada. Bilden nedan är på Edda som väntar på att matte Malin ska kasta pinnen ut i vattnet, Edda gillar verkligen att bada, och ännu mer att hämta och lämna saker från vattnet.


När vi sen nästan var framme i Örkelljunga träffade vi på en läskig ORM.
 
Fanny petade på den med en pinne, men den rörde sig inte ändå. Vi antog att den var död.

På affären handlade jag vindruvor, småtomater, yoghurt, mjölk, saft och en glass.

När vi kom tillbaka till ormstället igen var ormen BORTA. Ujuj vad creepy.

Nu ska jag snart ut och träna agility, länge sedan nu eftersom Soya löpt.


Mc Donalds

Nu har vi precis varit på Mc Donalds, jag, Fanny, Ingrid och andra Malin. Jag käkade 6 chicken nuggets, pommes o cola. O så en glass med chokladsås till efterrätt.

Snart ska jag och Fanny promenera in till Örkelljunga. Jag för att handla och hon för att motionera Skrållan. (och sig själv).

Bussturen upp idag var riktigt hemsk. Det var hur varmt som helst i bussen, och Soya mådde  inte alls bra. Hon låg och flämtade riktigt ordentligt, jefla skitbussar! O på vägen till elevboendet gick jag nästan rakt på en huggorm, den låg precis vid vägkanten, äckliga ormar!

Tid är bokad till Soya hos vetten nästa måndag också. Då skall även ögat kollas och jag ska få recept på salva så det kan bli bra.

Nu ska vi sticka snart, återkommer med mera bloggande senare ikväll.


4leggedfriends.se

Jobbig natt

Inatt vid 3 eller 4 tiden blev jag väckt av Soya som var väldigt orolig. Hon gick fram och tillbaka mellan dörren och min säng, stog och stirrade på mig hela tiden. Så jag tänkte att hon kanske behöver gå ut. Jag öppnade dörren och gick med henne ner. Men när jag skulle öppna ytterdörren vände hon sig mot köksinggången och böjade vifta på svansen massor. Hon gör alltid så, ifall någon av våra små hundar skulle vara där inne. De brukar göra små attacker på henne när hon kommer in i köket, typ hoppa fram och skälla på henne. Hon stog riktigt länge och visade att "jag är jätte snäll" innan hon gick in. Det hon gjorde var att gå fram till vattenskålen och dricka massor. Sen var hon nöjd. Så vi gick upp igen, och jag fyllde på vattenskålen på mitt rum som hon också hade tömt. Hon drack även massor där. Sen hoppade hon upp i min säng och ville LEKA. Hon började skutta runt på täcket och krafsa omkring på det, göra små skoj-utfall och skälla lite lågt och busigt. Det ville jag såklart inte vara med på mitt i natten, så jag bara ignorerade. Då började hon slicka mig i ansiktet och på armarna - här ska inte sovas inte. Hon höll på i flera minuter att varva lekinviter med en massa slickande. Tillslut tröttnade jag och letade upp en leksak hon kunde roa sig med istället. Det varade i ungefär 2 minuter, sen var hon igång igen. Då blev jag trött på henne och sa att nu får det vara nog. Då krafsade hon ihop mitt täcke till en lite hög och la sig på den. Jättegulligt, verkligen...

Jefla snorunge! Snacka om att jag varit nervös inatt också, mycket drickande=pyometra tänker jag bara. Men jag TROR inte att det första en pyo-hund gör är att börja skutta runt i sängen som en toking efter den har druckit massa vatten. Snor-Soya!



Kom att tänka på...

Kom att tänka på en sak som hände i fredags. Jag kom från bussen på knutpunkten, jag och Soya skulle gå hem.

Vid biblioteket gick vi för bi 2 tanter (kärringar) som gick och snackade med varandra. Precis när vi var jämsides med tanterna säger den ena lågt till den andra något i stil med "Men herregud, det där är väl inte snyggt, hur kan man ha den klippt så" och upprepade dessutom ungefär samma sak ett flertal gånger. Ärligt talat så tycker inte jag heller hon är speciellt snygg nu, bollar på benen, halvkrullig på de partier som tidigare varit kortklippta osv. Men det är väl ändå min buisness och ingen annans, eller? Det var dessutom lika många korkade komentarer när hon hade sin lejonfrisyr. Inget verkar duga.

Ååååh, ni ANAR inte vad jag hade lust att vända mig om och säga typ "Har du sett dig själv i spegeln på sistone" eller "URSÄKTA DÅ, men hon håller faktiskt på att byra frisyr, väldigt ledsen över att det ska behöva störa dig". Men jag orkade bara inte. Blir så h*lv*t*s j*vl*a trött på alla korkade människor som måste lägga sig i vad jag har för FRISYR på min hund. Liksom, skaffa ett liv!

Så, nu har jag fått spy ur mig lite ilska, det kändes bra!

Familia

Jag, mamma och Lars har varit på Familia nu på eftermiddagen. Jag köpte en blomspruta (till pälsvård-grejjs, men ändå). Mamma och Lars köpte lite grejjor till trädgården.

När vi kom hem gick jag och mamma först ut en långis med doggsen. Köpte glass gjorde vi också, och åt på vägen. Vi pratade löwchens bl.a., trevligt ämne att prata om måste jag säga!

Imorgon fyller mamma år, och jag ska upp till skolan igen. Känns skönt att ha matpengar på kontot igen, det har varit lite tufft nu i 2 veckor, men som tur är har jag fått låna av Fanny. Imorgon ska jag köpa tortillabröd o massa goda grönsaker bl.a. Ska bli så attans gott! Parmesanosten ska jag inte glömma heller, den gamla är slut.

Mamma och Lars är iväg och köper pizza, köttfärspizza till mig (bolognesepizza, o så har vi 2 bolognese-hundar här hemma, tufft som attankattan!).



Affiliator.se

Morgonpromenad

Jag & Soya gick en lång morgonpromenad tillsammans med mamma och småtjejorna (Tassa och Ellie). Gick ner vid Elineberg o lite runt där.

Nu har jag precis kollat på Happy Feet, den gick på Canal+ eller va de va. Den var lite gullig, har inte sett den innan.

Jag, mamma och syrran ska kanske ner på sta'n sen o ta en fika. Det var väldans länge sedan.

O förresten, imorgon ska jag ringa vetten och boka tid för rabies vaccinering och fråga om salva mot ögoninflammationen. Det får jag inte glömma!


Affär med gulliga hund och kattsaker:

SweCat.se


Ny layout

Har påbörjat  nya layouten nu, vi är fortfarande inte riiiktigt överrens, jag och blogg.se alltså. Vissa saker ja g vill ändra vet jag inte vart jag gör. Men, det brukar inte ta så lång tid att fatta.

Nu är det godnatt för moi. Klockan är mycket!


Trött på den gamla bloggen

Eftersom jag är trött på krångel med att uppdatera på blogtown byter jag nu till blogg.se. Ska ändra layouten, har bara inte hunnit än.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0