Framsteg

JIIIHO!


Framsteg med körningen, det bara funkade idag!


F.ö. är halkan bokad, å även Risk 1 bokad.


Förutom körlektion har jag klippt en vovve. En vit blandis, medelstor. Gick bra, han var lugn och duktig hela tiden.


Imorgon hänger jag med Eva till stallet.

Å så bygger freestyleprogram lite till, inför U-DM.

Stuck in nowhere

Halloj!

Nu har vi påsklov, jag och Soya har faktiskt mest slappat. Tränat lite på nya trix å kollat tv.

Förutom det har jag hunnit ta en körlektion, och imorgon har jag nästa.


Just nu känns det lite hopplöst faktiskt... Det har varit en stooor utveckling från lektion 1, men just nu känns det som jag bara inte kan ta mig vidare. Tror det är enbart mängdträning som krävs nu. Vet inte hur det ska gå till heller.

Idag har jag förresten inhandlat tyg till min och Soyas freestyle-utklädnad! Eftersom min skjorta är grön, ska Soya få en grön "halsduk". Å köpte även ett silvrigt tyg som jag inte riktigt vet hur jag ska använda än, men tyckte det var fint, å det kostade ändå bara 15 kronor (köpte spillbitar).

Nä, måste sova nu, körlektionen börjar 10:40 imorgon, så det blir tidig uppgång för att hinna med Soyas morgonprommis å sådär!

Påsklov

Idag har påsklovet börjat för mig. Jag & Soya ska bara ta det lugnt.

Vi håller för fullt på att byta över på maten, hon äääälskar lamm-fodret. Hon har alltid haft bra aptit, men nu äter hon som en galning.


Idag ska jag åka ner till djuraffären och köpa lite mer lamm-godis. Ska passa på o köpa lite frukost till i morgon på en gång också.


O just det, i morgon ska jag och mamma köpa tyg till min balklänning :) Skojskoj!


Nä, nu ska jag byta från sovkläder till åka-ner-på-stan-kläder. Ska nog ta och inviga mina lila Converse jag fick i födelsedagspresent idag :)

Sick & tired

Både rent fysiskt och i skallen kan jag säga!

Inte mycket sömn inatt, och har under kvällen kännt mig riktigt kass -.- Snorig, huvudvärk, varm (feber?). Har iaf tagit en panodil nu,  får väl se om det hjälper...


Sen är det PESTIGT med skola nu. redovisning i Ekologi & Krestslopp imorgon, och projektinlämning på fredag. Och projektinlämningen är INTE nådig kan jag säga. Myyycket som skall skrivas. Orkar inte, vill inte!

Å lär få sitta uppe några timmar till för att blir klar med sammanfattningen till redovisningen imorgon.

Så, nu har jag iallafall fått spy lite på det. 

Äh, jag vet inte, just nu känns så mycket så pissigt.. Kan inte komma på någe kul att skriva faktiskt.. Jag återår till biologisk mångfald, jordarter, generalister/specialister och sånt trökigt istället.

För första gången sen jag började hundgymnasiet ska det bli skönt med lov snart.

TJOHEJ!

För jag har hittat mina nycklar!!!!

Kunde ju inte ALLS komma ihåg när jag hade dem sist.. Men sen började jag fundera. Å fundera lite till.

Å vet ni vad jag kom på sen?


Att jag borde haft med mig dem upp till Örkell i måndags efter agilitytävlingen, å då hade jag bara datordväskan med mig upp - eftersom jag skulle ner igen på eftermiddagen å åka till djursjukhuset!



För övrigt har jag invigt "balanspigan" idag (barnleksak från IKEA)...

Soya ska träna ännu med bakbenskontroll!

Filmade vårt första lilla träningspass!


Malmö INT

Idag har jag spenderat åtminstone halva dagen på Malmö Internationella Hundutställning.

Morgonen börja med en j*vla kö in till parkeringen, så vi fick springa in för att hinna göra i ordning Jason innan han skulle in i ringen. Å jag som inte var ombytt fick slänga på mig utställningskläderna och sedan rusa iväg och köpa nummerlappshållare, vilken jag hade glömt hemma.


Iallafall, in med Jason i veteranklass, han skötte sig bra, men domaren tyckte han var lite lång i kroppen och han fick därför en slät etta - inte fy skam det dock!

Sedan skulle jag egentligen "ha ledigt" fram till jag skulle visa en st bernardstik i juniorklass, men Gunilla med storpudeln Puh frågade om inte jag kunde visa honom i veteranklassen. Såklart kunde jag det!

Så in och springa vänstervarv med honom. Han fick CK och fick vara med i bästa hane - där han blev 3:a och slog ett helt gäng med "ungtuppar" (Puh är 10 år gammal!).

Sedan fick jag rusa iväg till St Bernadsringen och gulla lite med Bella så att vi var polare innan vi skulle in och visa upp oss. Hon skötte sig super, trots att hon bara var 11 månader ung. Lite skutt och hopp blev det allt inne i ringen, men hon gick snabbt att lugna ner och sprang då på fint igen.

Domaren gav henne  en superkritik, förutom att hon var högre bak än fram. Men bernisar växer ju ojämt, så hon kommer sig nog! En tvåa blev det där.

Dessutom både sa han till mig och skrev i kritiken att hon var mycket välvisad. Uppskattas alltid!


Sen fick jag RUSA tillbaka till pudelringen för att hinna ta Puh i bästa veteran. Det var hela tre veterantikar, och vinnaren av dessa fick vi möta. Puh sprang fantastiskt bra - och domaren satte oss till vinnare. Så sen var det in i stora ringen med!

Där blev det dock ingen placering, men JISSES vad Puh sprang på! Han gillade applåderna tror jag bestämt ;)



Här är Puh (och liite av mig ;) i pudelringen! Snygga killen!

Trötter

Soya har haft en jobbig dag, som ni ser ;)


Braniac

Soyas hjärna är normal ^^ (Eller ja, så normal den kan bli ;)

Inga konstigheter i den, och blodproverna var normala = troligen är det epilepsi hon har.


Sån nu ska vi skriva upp varenda detalj om alla ev. anfall i framtiden. Vetten sa att det KAN bli riktiga krampanfall, och det KAN hålla sig till dessa små som bara är i nacken.


Dessutom har vi fixat nytt foder, BRAAVO lamm & ris blev det efter mycket jämförande och funderande.

Lamm

Hua! Idag har vi varit hos vetten. De snodde 3-4 rör blod av Soya, och 1300 kronor av mig... Hehe, vet inte ens hur jag ska kunna betala magnetröntgen på onsdag, får hoppas att det inte blir så himla dyrt! Trodde nämligen inte att dagens undersökning skulle vara så stor och dyr, men men...

Iaf, de ville ha blodprov för att kolla blodplättar, då de var lite låga senaste gången vi tog prov. De ville även kolla B-vitaminvärden och näringsvärden i blodet.

Anledningen till de två senare proven var att Soya kräks en hel del. Exempelvis kräks hon om hon bara får mat en gång om dagen, hon måste ha både frukost och kvällsmat, annars kräks hon galla. Ibland kräks hon upp all mat direkt efter hon ätit, och ibland kräks hon för att hon inte kunnat smälta maten på en lång stund...

Ja, hon är rätt känslig.. Så vi bestämde att jag ska byta foder, till ett med en annan proteinkälla. Lamm var det veterinären föreslog, så det får det bli! Så from. vi har bytt över blir det INGET annat än fodret som skall ner i Soyas mage. Godis får jag nog göra själv, av något som kommer från lamm (kan man köpa lammlever eller nåt kanske?)

Troligen blir det Acana Lamm, men om det inte går å få tag på blir det troligen Pro Plan.

Gårdagens tävling blev det disk i alla fyra lopp.. Fnatt i de tre första, och fjärde loppen gick SUPER, tyvärr ett litet extra hopphinder innan de två sista så det blev ju disk där med.




BiiiiiiP

Hallå i stugan!

Idag har det varit en intensiv dag!

Vi började med Samhällsprov. Handlade om försäkringar, lån, äktenskaps-/sambolagar samt arv och testamente. Vet inte riktigt hur det gick, för jag och Ingrid läste igenom häftet igår kväll, har ju liksom knappt hunnit innan bara för Bengans dumma jefla ekologiuppgifter.

Sedan var det två timmar svenska B...

Sen var det lunch och direkt efter idrott. Idag skulle vi göra BIP-test (beep-test, hur man nu vill stava det).

DVS. Man springer fram och tillbaka mella två punkter. Man har en CD-skiva, som börjar på nivå ett då man inte behöver springa så fort, sen skall man springa fram och tillbaka ett antal gånger och hinna fram till vändpunkten innan pipet kommer, och så går det lite snabbare för varje nivå.

Sist vi hade bip-test klarade jag 6,1... Denna gång blev det förbättring till 7,4 :) 8 är MVG-gränsen, och när jag hoppat av idag kände jag att jag nog hade klarat det egentligen, för jag hade orkat springa de där 3-4 sträckorna upp till 8:an tror jag... Men jag trodde att vi var på nivå 6 nånstans, och tänkte att jag inte skulle orka två hela nivåer till, KORKAT...  

När jag sedan kom hem efter idrotten vilade jag en stund, och sedan gick jag ner till hundstallet där jag klippte Ronjas dvärpudel Idéfix :) Amerikans Lejonklippning har han, och är jättesnygg i det!

Gött mos!

Mohaha, vi fick ledigt från samhäll idag, vilket innebär att jag endast har lektion mellan 16-18 idag :)

Under morgonnen har jag hunnit träna brandvarning med Soya, gå en sväng där vi även tränade lite balansövningar m.m.

Sen när vi kom in käkade vi båda frukost, och sedan dess har jag jobbat med projektarbetet. Har lagt in en bokrecenssion, uppdaterat lite mer på raserna och ska snart blogga lite.

BESÖK förresten, http://hundwebben.com


Efter lektionen ikväll kl 18 ska jag  & Soya träna agility ihop med de andra tre som ska till tävlingen på söndag, skojsigt :)


Tjing tjong kines!

Back on track

Jag är tebax i Örkelljunga! Fick skjuts av Bengt upp.


Idag har jag och Soya hunnit med att köra ett riktigt bra agiliypass, det bådar gott inför tävlingen den 14:e :)


Imorgon har jag två hundar att klippa, pudlar. Å sen blir det lite mer agilityträning med Soyisen också.



O juste!! Idag när vi skulle hem från Statoil kom det två Volvobilar (oväntat -.-) med Örkelljunga-bönder. De körde fort som faen efter oss (jag, Sofia & Alexandra), så vi skulle springa över gatan för att komma till gång/cykelbanan, o precis där jag sätter foten efter att ha hoppat över en snövall är det en stooor isfläck. SVISCH sa det, så låg jag i backen, och för att rädda glassen (korkat, jag vet) jag hade i handen slog jag ner sidan av handen först, rakt på en vass is-grej i marken, så det blev värsta äckliga hacket. :(

Dumma Örkelljungabönder!


Welcome Mr. Röntgen

Japp, ÄNTTLIGEN skall Soya få komma på MR-undersäkning :)

Först skall vi på "förundersökning" den 15 mars kl  14, och sedan blir det röntgen den 17 mars (tar hela dagen tror jag, eftersom det måste fixas massor innan hon kan röntgas o sen ska allt kollas osv.). Så jag kommer missa lite skola, men inte mycket att göra åt saken.

HAH, o de undrade om jag ville att Soya skulle ligga kvar på djursjukhuset från 15-17, eftersomdet var långt till Örkelljunga å sådär... EH, huum, låt mig tänka lite.... NEJ det tyckte jag inte var en bra idé nä... För jag har ju sån jäkla lust att betala hundratals kronor för att Soya ska ligga ensam i en bur och stressa i två dagar -.-



Imorgon ska jag klippa jättegulliga blandisen Kickan :) Hon ser ut som en malteser, fast helt svart, o hon sköter sig alltid jättebra på trimbordet!


O juste, idag har jag tagit mått till balklänningen som skall sys, och även inhandlat skor (Tack mormor!) som skall vara till både student och bal.


Nu ska jag läsa lite i en bok jag håller på med, och sen är det godnatt!

Föreläsning

Den 17:e april ska jag på föreläsning :)

Föreläsare äe Lars Fäldt, och han ska prata om Hundars språk och flockliv!


Jätteskoj!

SUCKERS!

GAAAH! Sur man bliiir!


Förförra veckan, alltså vecka 7, ringde jag till Helsingborgs Djursjukhus för att få reda på hur jag skulle kunna boka in Soya på MR. De sa att jag behövde remiss från veterinären som undersökt henne och kommit fram till att MR behövdes - dvs veterinären på Västra Djursjukhuset. Jag ringer till Västra, och de säger "vi skickar journalen redan idag". Helsingborgs Djursjukhus hade sagt att ansvarig veterinär skulle höra av sig såfort de fått papprena.

Så jag väntar då på samtal från Helsingborg. Hör inget på hela vecka 8. Bestämmer mig för att ringa idag onsdag.

Jag ringer straxt efter 16 till Helsingborg, ungefär såhär ser samtalet ut (ej ordagrant men iaf).

- Hej, Västra Djursjukhuset skulle skicka journalkopia till er angående magnetröntgenundersökning av min hund. Jag bara undrar om ni fått den eftersom jag inte hört något på över en vecka.

* Jaha, vad heter du och vad heter hunden?

- Malin Sjöstedt, Soya heter hunden.

* Vänta ett ögonblick, jag har den inte här men skall se.

....LÅÅÅNG väntan....

* Hej igen! Jag hittade hennes journal i ansvarig veterinärs fack, men hon är på långsemester, så därför har hon inte fått den och kunnat höra av sig.

- Eeeehm, jaha?

* Ja, och de som lagt den där trodde att du skulle ringa, de trodde att djurägaren kunde ringa och boka tid och har väntat på ditt samtal. Men så är det inte, utan en veterinär måste ringa upp dig och boka tid.

- Jag visste redan att jag inte kunde boka själv eftersom jag pratat med receptionen en gång tidigare. Därför har jag ju inte heller ingt upp er.

* Ja, men jag lämnar en lapp till en veterinär här som ska ringa dig imorgon. Och du måste göra en undersökning innan hon får göra en MR.

- Jag har redan gjort en undersökning där de kom fram till att hon skall magnetröntgas för att komma vidare. Det står väl i journalen?

* Ja, men våran veterinär måste göra en neurologisk undersökning först iallafall, sen är det möjligt att hon får komma på MR direkt ändå.. Men veterinären ringer iallafall imorgon. Förresten, mår hunden sämre nu eller?

- Nä, hon mår bra för tillfället. Men, euuhm jaha, tack då... Hej då...


JAG BLIR SÅ TRÖTT!!!!! Till Skara var det fanimej inga problem att få inbokad röntgen direkt, de ringde efter två dagar, men jag sa då att jag skulle försöka få en tid i Helsingborg istället, så det skulle inte behövas. Kanske var det ett dåligt al trots allt?

Helsingborg vill tydligen suga ut lite extra pengar på två veterinärbesök istället för ett... Hoppas veterinären som ringer imorgon har en annan tanke på detta!



En bok, flera bokar

Idag har vi hunnit med både det ena och det andra :)

Jag var ute och övningskörde med pappa först, och passade då på att köra ut till Råådalens BK, och träna slalom med Soya i 10 minuter. Det gick ganska bra, med tanke på att vi inte kört någon agility alls sen innan jullovet! Det var några "fuskisar" där hon hoppade över en port, men det är bara att jag får stanna med henne i slalomet så går det bra :)

Sen behövde pappa handla, så jag körde ut till Maxi på Råå, och medan han handlade gick jag till djuraffären med Soya. Vi kikade på fiskarna (Soya tyckte bäst om Paronhajarna), och pratade med Jennie som jobbar där och har både stora och små pudlar hemma :)


Sen blev det bråttom hem för att hinnna med bussen ner till stan och möta mamma och Emma. Vi skulle leta mönster till min klänning och även köpa en BH till, för hon som ska sy måste ta måtten med samma BH som jag ska ha då.


Imorgon är det ju trimning/klippning som gäller, springer spaniel är det som skall bli fin :)

Agility

Har anmält ännu en agilitytävling, denna gång i Höör den 9:e maj... Tur att agilitytävlingar inte är i NÄRHETEN av så dyra som utställningar - mellan 50-60 kr/klass kostar det bara ;) O så behöver man inte lägga 8 timmar på att bada och klippa pudeln innan heller.

Förresten, PÅMINN MIG att jag måste klippa av den röda pälsen i Soyas svans innan agilitytävlingen den 14:e mars, för att samma regler gäller där som  på utställning (och i alla andra hundsporter) att man inte får ha något i pälsen som förändrar färg och/eller struktur. Dock är den bara inoff, så tror inte att jag hade blivit diskad och ratad för all framtid om jag glömde det, men bäst att vara på den säkra sidan ;)

Och, ifall jag glömde skriva det tidigare så tävlar vi i Helsingborg (Råådalen) den 5 juni :) Kom och heja!


Just det! Jag har helt enkelt bestämt att Soya är frisk, för det måste hon ju vara nu när vi ska hitta på massa skoj hela våren och sommaren, right? Eller ja frisk och frisk, något fel i hjärnan är det ju, en "lätt" epilepsi kan vi väl hoppas på, som aldrig tänker bli värre än den är nu!


Vi är iallafall hemma i Helsingborg igen. Snart läggdags (woops, klockan var visst mycket tur att jag är ledig hela veckan!)

I veckan ska jag trimma en engelsk springer, klippa en pudel, klippa klor/rensa öron/klippa tasshår på en coton samt ev. klippa två pudlar i Örkelljunga på söndag.


Imorgon blir det stan' med mamma och kolla på tyg till balklänning och lite sådära :) O jag och Soya skall ta en långrunda och se om vi fortfarande känner igen oss här i Helsingborg också ;) Eller, kanske vi skulle ta bussen/övningsköra ut till Råådalen och träna slalom?


Nattinatti!

RSS 2.0