God Morgon!

Nu är vi på G igen. Snart ska jag in till UBC, har fotografisk bild idag. Sen efter lunch är det engelskaprov (Engelska B, som jag läser på distans har muntligt prov idag, berätta om en skräckfilm. O jag som HATAR skräckfilm får berätta om en jag såg för typ 4 år sen som jag tyckte va jätteläskig, så jag kommer fortfarande ihåg den).

Segt

Ujuj vad jag är seg i kroppen nu. Har ju som vanligt på måndagar haft 2 lektioner idrott. På idrott A var det Fanny o Ingrid som hade lektion, basket var det där. Sen hade vi brottar-träning på idrott B (massa sånna styrkeövningar o sånt, riiiktigt jobbigt).

Har även varit och handlat, lite grönsaker, mjölk, bröd, frukt osv.

Nu blir det lite mera plugg tror jag, har massor att göra denna veckan :(

Polisanmälda katter

Jag satt ock lyssnade på Rix FM, MorronZoo. Mitt i där kommer ju nyheter. Där berättade de om en kvinna i Helsingborg som blivit attackerad av två katter. Först hade de attackerat hennes hund, då hade hon snabbt tagit upp den i famnen. Då gav katterna sig på henne så hon fick djupa bit och klösmärken på armarna så hon var tvungen att uppsöka sjukhus. Och NU kommer det bästa av allt, de avslutade med att säga; Katterna är nu polisanmälda!

Haha, undra om de ska få skadestånd eller fängelse...

Mc Donken

Nu ska jag, Ingrid & Fanny upp Mc Donalds o plugga svenska till provet imorgon. Gosh, lite sent påtänkt kaaanske  (as usual).

Förutom svenskan så har jag en idtotts-uppsats samt en muntlig redovisning i engelska till imorgon, som jag inte heller har börjat på...

Gårdagen

Igår var der UBC-dag igen. Vi hade naturkunskap, bild och växt- och djurliv. På naturkunskapen hade vi läxförhör, gick nog helt ok.

På bilden gick vi ner till en sjö i Örkelljunga o skulle rita natur med blyerts (vet ni hur svårt det är att rita vatten med blyerts???). Men, som tur var kom det en anka som jag måladeav lite (hehe, det blev en punk-anka typ, den va så tråkig som den va, så jag gjorde en anka med massa ränder o sånt istället).

På växt- och djurliv fick vi tillbaka våra "dela upp en växt i smådelar-papper". Jag fick MVG på mitt :)


Sen åke vi hem till Helsingborg, jag och Soya. För idag ska vi till veterinären o kolla hennes öron (återbesök fö o kolla om de blivit bättre)


Fotografisk bild

Idag har jag som vanligt på tisdagar bara haft en lektion, fotografisk bild. För tillfället är det riktigt segt, vi går igenom photoshop = hur man ändrar storlek på bilder opch markerar med alla olika markeringsverktyg.. Jättekul när man redan kan det *nooot*.

Dessutom hade vi bara bajs-elements på de datorerna vi va på idag (de ska fixa CS till nästa vecka).

Jag, Amanda och Anya roade oss med att klippa in ett foto av Amandas huvud på en bikini-modell istället, det var skojjsigare.

Sen åkte jag tillbaka till skolan och klippte en vovve.

 På kvällen åkte jag och Malin och hälsade på hos Malin (haha, fatta att vi satt 3 st Malin i samma bil :P).
Jag fick lite instruktioner ang. helgen och Malin fick titta på västgötaspetsarna.

Nu tror jag det är läggdags för moi, nattinatti!

Förresten!

Måste ju skriva om gårdagen i Ballerup, för det gick ju såå bra :)

Vodoo (som jag visade) fick excellent, BIR, CERT och CACIB, vilket betydde att hon fick ett danskt championat!



Jag och Vodoo (Jessica är fotograf här)



Och Pancho, som Jessica själv visade fick också Excellent, BIR och CERT.



Jessica och Pancho


Tack Jessica för en jättetrevlig dag :)

En joooobbig dag!

Gick upp tidigt idag för att ta bussen till Örkelljunga kl 8 från knutan.

Kl 9 var jag framme på Västra spång så fick gå snabbt för att hinna i tid (lektionen började halv 10).

Första lektionen var svenska. Fortsatte på läsning forn- och medeltid.

Sen var det låång paus för mig, passade på att gå och hälsa på Cecilia (lärare i högstadiet) som var med 9:orna på läger inte alls långt från hundgymnasiet.

Efter det hade vi idrott, Idrott A hade Malin och Annika lektion i badmninton, och Idrott B hade vi höjdhopp och innebandy.

Hundvakt m.m.

Idag har vi haft hund i skolan. Vi gjorde lite allt möjligt, vi fixade klart luktminnesbanan, cyklade + gick med vovvarna, läste anatomi and so on...

På kvällen varjag och Soya hundvakter till Cayenne (mest jag, Soya sprang mest runt o stal hennes lesaker o tuggben o retades med henne).

Vi kollade film, käkade gott och mysade lite (Cayenne är i höglöp, så hon är EXTREMT över-kelen, satt i knäet heeela kvällen, föruto när hon spanade efter hanhundar genom fönstren).


Imorgon klockan 11 ska jag klippa en yorkshireterrier, så nu börjar det bli sovdags, nattinatti!

Natur-dag

Idag har det varit naturdag (vi har både naturkunskap A o Växt och Djurliv på idag-dagar).

Naturkunskapen var intressant, men där finns ju problem med vissa saker som jag kanske inte ska skriva här...

Sen hade vi Estetisk verksamhet (bild)

Där skulle vi rita av våran hand (o man fick INTE lägga handen på pappret o rita runt :P)

Fotot nedan är av "min" hand (haha, inte för att man skulle kunna kolla på bilden o se att de va min, dessutom är den helt oproportionerlig :P)



Sen var det lunch och efter det växt och djurliv. Idag fick vi dela luktärter i smådelar, tejpa fast på papper o skriva vad det var (in i minsta detalj). Typ ståndare o pistill o knapp o märke o stjälk o sånt skit...


På kvällen firade vi Fanny som fyller 18 idag. hon bjöd på massa gott (som glass o tårta o sånt). Det var mums och väldans trevligt!

Kakorna blev bajs!

Det blev inga goda kakor.. Jävlans bajskakor!!!!!

Jag ska aldrig mer baka kakor... Bara chokladbollar, det är jag bäst på...

Vi har precis varit och busat i de andra stugorna.. Vi hade ett hemligt uppdrag, jag Fanny o Ingrid, det gick ganska bra faktiskt, och förutom det är jag jätteavundsjuk på Malins rum (Malin i 1:an då alltså). Hon har mycket större rum än jag + att hennes säng är supermysig (jag har provat!)!

En trööött dag

Har varit trött i flera dagar nu o de e inget kul! :(

Idag har vi haft hundlektion. Vi cyklade samt gick promenad med vovvarna, sen läste vi vidare på anatomin o sen hade vi hundmassage. Soya kunde inte riktigt slappna av idag, vet inte om det berodde på att hon har ont i öronen eller på att det var stökigt i hundstallet - kombinationen av de båda kanske?

Klockan halv 6 stack vi in till byn för att handla, så nu har jag iallafall frukost (har inte ätit frukost på hela veckan, för jag har inte haft någon :P


Handlade även ingridienser till kvällsmat och kak-bak ikväll. Till kvällsmat blev det tacos och sen ska det bakas vaniljdrömmar :D

Freestyle

Idag har Li Stenberg och hennes Grynet varit och berätta omt/visat  freestyle här på skolan. Vi fick kolla lite dvd-filmer med olika program samt praktisk träning med Li. Soya kunde dock redan allt vi gick igenom på träningen, men vi hade kul iallafall :)

På morgonen skulle jag in på lektion i fotografisk bild. Jag hade tänkt ta moppen för att hinna i tid till föreläsningen. Självklart skiter sig det, så fick snabbt leta upp någon med cykel (det blev Ingrid som fick ställa upp med det idag). Så jag cyklade in och kom 5 minuter sent. Sen fick jag gå en stund tidigare från lektionen och skynda mig tillbaka. Missade 30 minuter på föreläsningen, men de gick mest igenom saker jag redan kunde, så det gjorde inget :)

Helgen

Har inte hunnit blogga förrän nu. Anyway, här kommer resultat från helgen!


Lördag
Cayenne (unghundsklass)
Kvalitet 1
Konkurrens 2
HP

Ellie (Öppenklass)
Kvalitet 1
Konkurrens 2

Siri (Valpklass)
2 tik med HP


Söndag
Junior handling med Tessie
Oplacerad



Jag och Tessie
(Foto: Malin Agrell, kennel Makaj's)

Hemska myggbett och en ovanligt tuff Soya

Såhär såg mitt ena ben ut igår, jag har en känsla av att jag är allergisk mot myggor. Idag är det inte lika rött, men fortfarande helt svullet, och liksom "stelt". Har AS ont också. Det spänner i hela vaden så jag nästan inte kan gå (och  ändå klarade jag hela friluftsdagen, imponerande right?).


O här e ena foten...




O Soya är snyggare än vanligt. Hon ser lite reggae ut tycker jag ;)



En lååång promenad

Idag har det varit friluftsdag på UBC. Vi gick i grupper en lååång runda (de sa atgt den var 2 mil men är mkt tveksam till det, kändes inte som den var så lång) med lite olika stationer på vägen. Jag var med några UBCfolk + Anna som går i 3:an. Jag och Anna hade vovvarna med oss.

Det var riktigt trevligt, hamnade med kuliga folk o så.

Är orolig över Soyas öron, hon kliar inte eller nåt, men hon piper när man petar ner i örongången, o det brukar hon inte... Dessutom var de lite kladdiga igår.. Blir till vetten o kolla det :S


Rolig parodi

En HELT underbart kul parodi på djungelboken, måste ses ;)

http://www.youtube.com/watch?v=OWVSOvqlB_Q


Måndag

Idag har jag haft Svenska B, Idrott o Hälsa A (1 timme lång) samt Idrott o Hälsa B (1,5 timme lång) (ja, 2 idrottspass på samma dag, 25 minuter emellan).

Var riiiiiktigt seg på IoH B, avslutade dessutom den 1,5 timme långa lektionen med att springa 1500 meter (drygt 4 varv på löprbanan, runt, runt, runt, på idrottsplatsen, helt FRUKTANSVÄRT var det).

Jag kom näst sist (plus att det var några som bröt innan det var klart).


På kvällen kom mamma o Lars med vovvarna o hälsade på.  Ellie fick hälsa på Nito, hon tyckte han var liiiite läskig o han tyckte att hon var söt (iaf hennes rumpa :P) *hihi*.

Imorgon ska jag ha fotografisk bild (som enda lektion dessutom), ska bli jättekul :). Förra gången var ju läraren ledig, så då fick vi bara läsa lite info om vad kursen skulle handla om o så.

Nu på kvällen har jag uppdaterat skolans hemsida med nya bilder på 1:ornas hundar.

Kvällsmat blev kyckling och nudlar.

Back in Örkelljunga

Idag på förmiddagen fick jag skjuts upp till skolan av pappa.

Först lämnade vi av lite grejjor på rummet o sen körde vi in till Örkelljunga för att handla mat, Ingrid hängde också med då.

På kvällen sen kom Malin med Tessie, så vi kunde träna inför Sofiero. Gick bra, dock vill hon inte så stilla så länge, men hon är otroligt showig!

Aja, nu ska jag fortsätta på skolans hemsida, har uppdaterat massor idag, plus att vi har ny adress; hundgymnasiet.se

Dagen

Hela skoldagen har vi hållt på med hundmassage. Anna som är hundmassör och hundfysioterapeut har varit hos oss och visat hur vi ska massera våra hundar för att de ska hålla sig friska och smidiga.

Hela förmiddagen gick vi igenom det teoretiskt och efter lunch vick vi pröva själva på våra hundar. Anna använde Soya som visningsexempel för att Soya tyckte det var så mysig så hon bara låg helt avslappnat hela tiden (hon är ju dessutom extremt lätthanterlig eftersom jag håller på så mycket och pillar på henne).

För tillfället håller jag på att laga mat, köttfärspizza *yummy*. O masa vitlök i köttfärsen och MASSA ost på pizzan.

Dagen

Har haft Svenska B, Idrott A o Idrott B idag. Var riiiiktigt trött på sista idrottslektionen (vi har endast 25 min paus mellan Idrott A o B).


Till kvällsmat blev det kycklingfilé och makaroner, asgott!


Nu ska jag baka chokladbollar :)

RSS 2.0