Lång prommis m.m.

Idag har jag o Fanny gått till och från Örkelljunga med doggarna (Skrållan, Soya o Soffi).

Passade även på att köpa lite nödvädiga grejjor, som t.ex. bajspåsar.


Dagens kvällsmat blev kycklingfilé och nudlar, sketagott!

Tränat m Soya

Har precis varit ute med Soya o tränat agility, freestyle o lydnad.

I agility tränade jag vippen, samt körde lite hopp o tunnel bara för de e kul. Soya är lite väl orädd för vippen, hon bara rusar iväg så jag måste stoppa upp den innan den slår i marken.

Lydnaden tränade vi inkallning m. ställande. Gick sådär, hon stannar, men det går seeegt. Tränade även lite fot. Hon har börjat fatta att hon ska sätta sig ner vis halterna, men hänger inte alls med i svängarna.

Freestyle började vi på ett nytt moment, att hon ska gå sidledes i fotposittion, dvs. att jag flyttar mig sidledes mot henne o hon flyttar bort gåendes på sidan.

I eftermiddag ska jag o Fanny dra in till Örkelljunga med doggarna, så både vi o dem får en ordentlig prommis (vi har även hand om Mikaelas hund Soffi i helgen då Mikaela var tvugen att göra massa saker som inte Soffi kan vara med på.)

Mimmi

Detta är shi tzu/havanaise blandisen jag klippte idag :)



Mimmi innan



Mimmi efter


Trött o sjuk...

Örk, mår inte alls bra nu. Snuvig som satan o ont i huvudet. 

 Skoldagen har väl varit trevlig, var dock alldeles för trött för att få ut något av det vi läst idag (luktminnesträning har vi läst om). Efter lunch tränade vi platsliggning, Soya var duktig. Sen gick vi ut i skogen för att träna luktminnesträning, de övningar vi läst om tidigare. Jag gjorde som så att jag tog en pinne o bröt i 2 delar (då blev det samtidigt min doft på dem). Sen la jag dem bakom något (t.ex. en stubbe) så Soya inte kunde se dem (jag visade att jag la dem där, men sen gick vi ifrån ca 5 meter så pinnarna låg på motsatt sida).

Första försöket skickade jag o sa "sök". Hon gick mot platsen jag lagt pinnarna o plockade upp med munnen o jag klickade o gav godis. Sen gick vi till ett nytt ställe, då fick hon leta upp, plocka upp med munnen o sedan lämna dem till mig. Funkade oxå bra. På ett ställe var det fullt med myror, o jag tror hon fick en i munnen som "kissade" (de va sånna röda äckliga myror) på henne. Så då blev hon helt togig o börja skutta omkring o tyckte det var jätteläskigt. Kul tyckte jag dock, för hon såg väldigt rolig ut.

Jag gjorde sedan om exakt samma övning på ett nytt ställe vilket också gick bra.

Klockan 4 kom en shi tzu blandis för att bli klippt. Mimmi hette hon. Bilder kommer senare, efter jag har ätit (kyckling, klyftpotatis o sallad idag).

Kickoff

Idag har vi varit på kickoff med alla klasserna på hundgymnasiet. Vi tog en pronemand på Vedema. Riktigt fin promenad, ca 3 km lång. Dock regnade det lite vilket var mindre mysigt. Promenaden avslutades med tårta, prinsesstårtor o olika färger med en hund av marsipan på varje (der var 3 tårtor á 20 bitar, så det skulle räcka till alla). 

På morgonen var jag och Sara runt o hade omvårdnadskoll på alla vovvar, eller ja, nästan alla hann inte med riiiktigt alla. Kollade klor, öron o tänder på hela gänget (vi har det lite då och då, oftast brukar de dock va en klass i taget, men nu skulle det göras på alla, så det tog låång tid).

Imorgon har jag en klippning, skulle haft en på torsdag också men vi bestämde oss för att ta den någon helg lite längre fram istället.

Och riktigt förkyld börjar jag bli. Inte så konstigt dock, det är 3 till i huset som är sjuka, så är väl smittad av dem tror jag.

Nehepp, nu ska jag slå mig ner framför TVn en stund o kolla film.

BTW, dagens kvällsmat blev lax o ris.

Första riktiga skoldagen

Idag började vi med vanliga lektioner för första gången denna terminen, hade iofs hundlektion i fredags med det var mest info om terminen då.

Började kl halv 9 med matte A. Har egentligen inte det på schemat eftersom den är avtentad, men jag tänkte läsa matte B på egen hand, så jag gick dit för att be läraren om boken osv.

Sen hade vi svenska B, ny lärare. Inte alls lika bra som Patrik (han var typ den bästa läraren vi hade förra året i de "vanliga" ämnena, hade honom i Svenska A).

Efter det hade de andra Engelska A, men den har jag ju oxå tentat av, så jag hade 1,5 timmes lunchpaus fram till kl. 12:30 då vi fick skjuts in till skolan för att ha idrott. Kul som vanligt!

När vi var klara med idrotten gick jag in til SYVen för att prata om individuella valen. Måste tydligen välja en 50 poängskurs, fast jag inte vill ha någon av de som erbjuds (har fotografisk bild som 100 poängskurs). Känns så jävla värdelöst. Skulle haft bild o form, mest för de va kul (funkade ej med lärare o allt va de va). Men nu lär jag få läsa typ livskunskap eller nåt sånt skit. Ahja, tar nog hellre Idrott och Hälsa B isf. Nackdelen är bara att den börjar 25 minuter efter vårat Idott o Hälsa A pass.. Hehe, kul med 2 idrottspass direkt efter varandra *noot*. Är jävligt besviken nu iaf.

Annars hade jag gärna läst Biologi A, men den är oxå 100 poäng och går inte att välja för det krockar (men behöver nämligen ha läst upp till Biologi B för att bli djursjukvårdare. Inte för jag har tänkt just det, men det är ju lika bra att läsa så man blir behörig. Det är ju verkligen något jag kan tänka mig iallafall)

Soya färdig

Nu är Soya färdigbadad o klippt. Klippte inte hela henne dock, klippte bara rumpa, "magboll" o övre delen av bakbenen.
 
Har dessutom hunnit gå både fram o tillbaka till Örkelljunga (8 km totalt) med Soya + några klasskompisar. Vi köpte lite fika på konditoriet (för vi va jättehungriga när vi kom fram) samt handlade lite nödvändiga saker på Coop; Frollic, munskölj, riven ost och tortillabröd. 


Soya före


Soya efter

Mycket att göra igen!

Nu har jag haft fullt upp igen! Igår klippte jag en shi tzu blandis, och idag är det dags för Soya att bli snygg(are). Hon ligger just nu i min säng för att torka upp så mycket som möjligt innan vi börjar det eviga fönandet.


På tisdag skulle vi varit på frostavallen o tävlat handling, men eftersom jag inte kan ta mig tilbaka till Örkelljunga blir det inget med det. 

På onsdag och torsdag har jag klippningar, en i Örkelljunga på onsdag och en i Ödåkra på torsdag.

Nähäpp, då var det nog dags för att börja med Soya!

(Börjar nog bli sjuk också, ont i halsen och ä'r grymt trött hela tiden).

(Oh juste, ca 5400 kronor har jag nu! O btw tomten, det är pengar jag önskar mig i julklapp ifall du hade missat det)

Inte hunnit!

Jag har inte HUNNIT blogga tidigare. Har varit så himlans mycket o göra. Har tränat agility, snackat med både nya 1:or och så mina klasskompisar i 2:an och en del 3:or oxå.

Sen har jag bakat frallor (som inte blev spec. goda, glömde saltet) & chokladbollar, lagat mat (igår kycklingklubbor o sallad, idag potatis o purjolöksoppa).

Sen har jag tvättat, eftersom jag har jättelite kläder med mig måste det göras ofta :S (ska hämta mer i helgen).

Aja nu är det bed-time för mig, nightnight!

NU är vi här :D

Nu är vi på elevboendet.

Rummet blev superfint, med allt det röda (foton kommer).

Har kommit på att jag har ALLDELES för lite kläder med, t.ex. bara 1 par jeans och 6 t-shirtar. Får hämta mer när  jag kommer hem nästa gång.

Shopping inför skolstart

Har varit på Väla idag, alldeles själv. Köpte en bordsfläkt till rummet (det blir så satans varmt när solen ligger på), en röd bordslampa, 2 röda värmeljusgrejjor, en fleecefilt till hundstallet, en t-shirt, en kofta och ett halsband.



En sån lampa köpte jag och 2 st röda ljusgrejjor köpte jag + att jag har röda gardiner.

Tränat Siri

Har varit och tränat Siri inflr Sofiero idag. Hon skötte sig mycket bra för att vara första gången. Det svåra är bara (pga. att hon är shar pei) att det inte går att hålla henne i uppställningen, för hon har liksom flera cm skinn extra, så fast man håller så kan hon röra sig hur mycket som helst. Vi får nog träna in en fri uppställning ;)


Under kvällen har jag uppdaterat dogtown samt börjat packa grejjor till skolan.

NU är det godnatt för mig och Soya-gojja.

Skogspromenad

Idag har jag o Anna med hundar varit i Bruces skog på vovvepromenad med hela gänget (Soya, o så hennes tre pudlar Misty, Milton o Zelda).

Vi gick ganska länge, och varje vovve fick gå 2 korvspår. Soyas första var bara rakt fram på en grusväg, gick ganska bra.

Nästa var i skogen, typ massa löv o sånt som underlag. Det var ca 100 m rakt fram o sen en 90 graders vinkel o så 50 meter rakt. Hon klarade vinkeln UTMÄRKT, men när hon kommit in en bit på det så gick det 2 hundar längre in i skogen, så hon tittade upp och tappade spåret, så tog det ett tag innan hon hittade det igen.

Nu är både hon och jag riktigt trötta (mest hon faktiskt).

Imorgon blir det Örkelljunga med Julia, för att fixa det första inför flytten på tisdag :)

Nytt trix



Soya har lärt sig krypa baklänges :)

Valpkassa

4621,50 har jag nu då ja :)

Klippt pudel

Har klippt Ingers storpudel Skatan idag. Hon hade en second puppy innan, men eftersom Inger inte gillar pälsvår klippte vi av allt lite hastigt.. Hon ska komma tillbaka om ett par veckor för "finklippning".




 





Inte gjort nåååånting

Idag har vi verkligen inte gjort någonting, jag o Soya. Vid lunch var vi uppe hos mamma o rastade hennes vovvar, men för övrigt har vi bara tagit det lugnt. Hon och jag är ungefär lika trötta. Hon har gått runt i huset och sovit på olika platser, och jag har suttit framför datorn/tvn. Självklart har vi hunnit med några korta träningspass undar dagen, har mest jobbat vidare på saker hon redan kan.  

Imorgon kl. 10 ska jag klippa en storpudel, svart precis som Soya.

Imorgon är det också exakt en vecka tills jag flyttar till Örkelljunga! *tjoho*

Malmö

Var med mamma o syrran i Malmö idag. Jag köpte 1 par guld/beiga skor, 1 guldigt skärp, 1 brun plånbok, 1 par grå mjukisbyxor o ett diadem.

Hittade även denna tröjan på Shock, så om du har typ 549:- som du inte vet var du ska göra av så kan jag hjälpa dig med det (storlek medium skulle passa bäst tror jag *hehe*)!

Besvikelse

Det blir inget Askersund... Så fruktansvärt ledsen o besviken (när jag fick veta det stog jag med en dyngsur, nybadad Soya... Kändes ju jättekul att lägga 2 timmar på att föna henne sen). Så, hade utställningsfixat båda vovvarna, Ellie hade jag tovat ur o badat tidigarepå dagen, o så då på kvällen var det Soyas tur. 

Imorgon sticker jag med Malin till Ronneby istället, bara för o titta.

Klippa

Jag ska ju klippa Soya idag, och detta foto jag fick av Anya från i söndags var väldigt nyttigt för det! Har gjort en snabb "klippskiss". Mycket lättare att se var allt ska bort/sparas ut då (på bilden var hon dock varken nybadad eller nyklippt).

PS. Ignorera den fula uppställningen, som jag skrev i ett tidigare inlägg vet jag inte riktigt vad som hände, hon spännde sig som attans (tror att det just på line-uppen berodde på Johannas köttbulls-påse ;).


Dålig på att uppdatera

Har varit väldans dålig på att uppdatera på sistone... Fy på mig!

Anyway, igår var jag hos Malin och tränade med hennes shi tzu Tessie. Jag ska låna henne i JH, Sofiero blir första tävlingen tror jag. En riktigt kul vovve med massa energi. Hon går jättebra, men uppställningen är det lite värra med. Ska nog träna med henne nästa torsdag igen.

Imorgon klockan 11 åker vi till Askersund och sover där en natt, för att sedan tävla JH samt ställa ut Ellie i rasen på söndag. Hoppas på Ellies sista CERT (hon har 2 stycken, o dem tog hon i juniorklass båda två, så vi har bara väntat på att hon ska fylla 2 år, vilket hon gjorde i slutet av juli). Så vi hoppas, att antingen här eller Sofiero blir ett CERT till henne.

Ikväll blir det då urtovning samt badning av Ellie (kommer inte ta så lång tid, hon har hållt på lite med henne varje dag i veckan så hon är nästan klar för bad), samt badning, föning, klippning och rakning av Soya. Dessutom ska jag ju packa... ÖRK!

Pengar

Efter lite shopping, och idag en klippning av en malteserblandis ligger nu valp-kassan på 4121,50.


Har shoppat för 540 fick idag in 300.

Bilder

Bilder från Ransäter på mig o Soya kan ni se nedan :)




Tävling

Har varit i Svaneholm idag på JH. Hade Soya. Det var totalt 9 deltagare och jag och Soya kom 4:a. Soya skötte sig bättre än någonsin, mennu när hon äntligen har börtjat gå med på att ställa ut bakbenen ordentligt står hon o lutar bakåt med frambenen istället :P Så jag får ta o jobba igenom uppställningen ordentligt någon dag i veckan nu. För, antingen så får jag "hålla henne framåt" men då får hon ingen ordentlig resning, eller så får jag strunta i att ställa bak bakbenen så långt som de bör vara, men då får jag ju det på kritiken istället, meeen, vi ska og komma på nåt bra sätt, om vi bara fåt lite tid på oss!

BTW, blder kommer senare i veckan hoppas jag :D

Bakken

Idag ska jag med familjen till Bakken. Soya ska vara hos pappa under tiden.

Tycker det ar alldeles för det idag, men ja, inte så mycket att göra åt saken (hade hellre stannat hemma...).

BTW, köpte nya ballerinaskor igår, tror att jag ska ha dem på Svaneholm på söndag :)

RSS 2.0