Last Night

Sita kvällen i Gbg!

Borde packa. Det är tråkigt att packa...
(Finns en anledning till att jag kommer på massa annat onödigt, som att blogga exempelvis)


Idag har jag varit en sista gång och shoppat på Nordstan. Och vet ni vad jag hittade där??? Min studentklänning ^^




Snajsig va??? O den har axelband, tunna vita, mitt hår är dock i vägen på bilderna här. Hade inte velat ha den om den inte hade det, det är bara så himlans jobbigt då!



Imorgon vid lunch kommer iallafall pappa och hämtar mig. Tur det, för jag har ingen mat kvar. Idag blev det ett kokt ägg, några chips och två torra tortillabröd till kvällsmat. Min iskalla jordgubbssaft räddade dock det hela.

Packa var det ja... Örk, jobbigt! Dessutom är ALLT dammigt eftersom de rev ut köket i onsdags, o sedan spacklade och slipade litegrann i torsdags, så ALLA mina grejjor är dammiga, även bordet, soffan, hela badrummet osv. Jobbigt o städa allt det -.-

PACKA! Jag ska packa NU!

Sista!

Idag var det sista dagen på praktiken. Och det blev även första SLASK-dagen här i Göteborg. Efter lunchen gick jag promenad med Soya och löwchen-killen Nisse. Våtdräkt hade varit en mer lämplig klädsel än den jag hade på mig iallafall -.- Fick skutta mellan vattenpölarna, och ändå var jag blöt om fötterna ordentligt när vi var tillbaka i butiken.


Jag passade på att köpa med mig en massa nödvändiga saker såhär sista dagen :) exempelvis super-godiset (frystorkad vom, Soya ääälskar det), och ett stort tuggben med lamm-smak som Soya skall få imorgon ifall jag vill ut och hitta på något själv under några timmar.

Jag hittade även några skojiga saker till Ellie :) En påse benformade mini-godisar med lammsmak, och en liiiiiten pipleksak.. Samma sort som ankan hon har(hade?) fast det är en björn istället :)


Busigt!

Jag har precis anmält mig och Soya till U-DM i freestyle, det blir vår första tävling isåfall. På Söderåsen brukshundklubb kommer detta att ske, 9 maj :)


Ev. ska jag även anmäla agilityn, det beror på om det kommer krocka eller ej, har mailat o frågat!

Run Forrest, run!

Idag har Soya varit med om massa skojjigheter!

Eftersom de skulle riva ut köket i min lägenhet idag, stack vi hemifrån lite innan 8 imorse, och gick en långrunda i Slottsskogen, vi var väl ute kanske en timme och tjugo minuter. Sedan gick vi till Hundcafét och åt frukost. Soya fick ett hemlagat hundkex av Linda som äger och driver caféet.

Sedan var det dags att gå upp till bitiken där jag har prakti. Där fick hon frukost i sin bur, och fick vila medan jag "praktikade". På eftermiddagen fick hon komma ut, tillsammans med lilla löwchenvalpen Toutsie på 4månader. De fick gå kopplade med mig i butiken, eftersom att en EXTREMT stressad och understimulerad unghund, som bara gapae och skrek och hässjade, fick sitta inne i personalrummet, och det gjorde Soya och Toutsie stressade.

Sen fick Soyis springa 15 minutr på löpbandet, ca 7 km i timmen var en lagom travtakt till Soya, så en annan behöver ju cykel för att komma upp i den hastigheten. Så det var nog skönt för Soyis att springa ordentligt litegrann!

I slutet på dagen fick Soya lika med Toutsie, väldigt försiktig då såklart, men Soya var jätteduktig och låg ner när de busade :) Toutsie tyckte Soya var jätteskojsig, och hoppade omkring på henne, och klev på hennes huvud ;)


Filmade lite när Soya sprang på bandet :)  (Hunden som låter i bakgrunden är den understimulerade och stressade unghunden, som ska få hjälp av hon som har butiken)


MR

Idag har det ringts runt en hel del! Först till Västra Djursjukhuset, där de sa att jag skulle prata med Helsingborgs Djursjukhus om att skicka journalen dit. Sen till mormor för att kolla nummer till Helsingborgs Djursjukhus. Sen till Helsingborgsdjursjukhus och fråga om MR o allt så. Sen tillbaka till Västra för att berätta vilken veterinär de skulle skicka journalkopia till!


Så fort ansvarig veterinär i Helsingborg har kollat Soyas journal ska hon höra av sig till mig för att boka tid. Skönt att saker och ting är på gång!

Trevlig dag!

Nu är det snart läggdags., tänkte bara skriva kort om dagen!

Vid 14-tiden gick vi bort till busshållplatsen för att hoppa på buss 60 till Nordstans köpcentrum. På Nordstan gick vi rúnt och kollade i massa skojsiga butiker, hittade massor av reafynd! Bl.a. hittade jag ett par jeans, flera tröjor, en halsduk, ett halsband och en kavaj+kjol till hundutställning.

När vi var färdigshoppade gick vi bort till Hard Rock Café för att äta, men hittade inget kul alls på menyn, så istället gick vi bort till Jensens Böfhus, där vi åt varsin smaskig köttbit med pommes till!

Efter det fick vi skynda oss hem till Soya igen. Snabbt ut med henne, fixa iordning med dator och sådant, för att kolla på melodifestivalen på webb-tv.


Imorgon ska vi först gå i Slottsskogen med Soya, och sedan blir det en tur till Universeum!

Wiiihoo

Fick just veta att Agria tänker betala Soyas MR ^^ Jippii! Så nu ska jag bara prata med veterinären så jag vet hur jag bokar tid och allt!


Igår kom mamma och Emma hit. De gick runt på sta'n medan jag hade praktik. Sen gick vi inom Willy's på väg hem och handlade mat till kvällen, tacos bestämde vi oss för :)


Imorse hade vi tänkt käka frukost på hundcafét. Tji fick vi, när det var stängt pga. all snö. Hungriga var vi, så vi gick till Hemköp och köpte god frukost, och tog bussen hem. Soya är slut i rutan nu, efter att ha skuttat i all djup snö!


I eftermiddag ska vi nog åka in till Nordstan, kolla lite i affärerna och sedan käka på restaurang.

Frustrerande

ÅH! Det är så himla mycket kul hundgrejjor på G, kurser och sådant i sommar, som jag sååå gärna vill kunna vara med på. Men, det är ju bara korkat att anmäla innan jag vet att allt är OK med Soya. Vi började med glucosamin och MSM igår, Soya var tveksam till det först (pulver som strös över maten) men när hon smakat lite på det kom hon på att "det var nog inte så tokigt" och slickade upp allt pulver först innan hon åt upp sina kulor.

Idag är hon väldigt trött, hon ligger och sover på rygg, med benen åt alla håll - som vanlig då alltså. Utan att vi gjort något speciellt idag. Kanske är det kylan som tar lite på krafterna. Och att pulsa genom snön.


Idag var Essi, Hugo och Peter Pan med på praktiken. Essi är mamma till Hugo, som är 4 månader gammal. Hugo är den sötnos ni ser på bilden nedan. Peter Pan är bara 10 veckor, och var med för att hans nya familj skulle träffa honom, och funder på om det kändes bra. Det tyckte de, så nu ska han besiktigas innan han får flytta till dem :)

Hugo har lärt Peter Pan MASSOR med hyss idag, som att dra sönder tidningspapper och tugga på skor. De båda är dessutom vääldigt faschinerade av Soya, och tar varje chans att springa fram och hälsa på henne. Soya är duktig och är lugn och stilla när de kommer springandes.



Rapport från vetten

Ja, orkade inte skriva igår, skre på hundwebbens blogg o sådär, orkade inte skriva allt här sen...


Iallafall, vi tog bussen 13:30 från Linnéplatsen. Vi åkte ut till Radiomotet, och bytte till en annan buss som vi hoppade av precis utanför entrén på Västra Djursjuhuset.

Vi satt i väntrummet en kort stund innan vi fick komma in i "undersökningsrummet". Våran veterinär kom in och frågade en massa saker, och hon fick även se det jag filmat. Sedan kom en djursjukvårdare in för att ta blodprov på SOya. Soya var jätteduktig, och satt helt stilla med huvudet lutat på min axel. Blodprovet var snabbt avklarat, och då var det dags för urinprov.

Väldigt glad var jag, ver att ha en hund som kissar precis var som helst, och på alla underlag. Så det tod väl 2-3 minuter innan det var fixat.

In igen, lämna urinprovet och sedan fick vi vänta på provresultaten.

Veterinären kom in igen när de var klara, och hon visade oc berättade hur de såg ut, det var inget konstigt alls. Lite lågt antal vita blodkroppar, men inget som man behövde oroa sig för.

Nästa steg är en magnetröntgen. Min veterinär skulle ringa och höra med försäkringsbolaget, för utan att de kan tänka sig att betala blir det inget av. Dock trodde hon det skulle gå, eftersom jag hade filmbevis och allt.

Diagnosen är nu att det är ett förstadium till elipeltsi, ELLER en hjärntumör. Snacka om att man hoppas på det första alternativet. Det är också det mest troliga!


Vi pratade även om Soyas höfter, som ev. inte hänger med riktigt lika bra länge. Jag ska börja ge glucosamin för säkerhets skull iaf.


Soya med plåster på benet efter blodprovet (hon fick sticka om, lite högre upp, för det gick så sakta på det första sticket, så det blev dubbla plåster ;)

Nervigt

Imorgon, klockan 14, då ska Soya till Djursjukhuset, så att vi förhoppningsvis kan hitta ett svar på vad som skapar dessa konstiga anfall!

Idag har pappa varit och hälsat på mig här i Göteborg. Vi började med att gå en låååång runda med Soya i Slottskogen, vi passade även på att gå inom djurparken. Idag tyckte Soya att sälarna och getterna var allra mest spännande. Hon försökte klättra över staketet in till sälarna, och hon hade lyckats om inte jag höll emot ;) Haha, utanför säl-hägnet kunde man läsa att säla var rovdjur, och att de bits!

Kanske kände Soya någon connection med dem där? Kanske var därför hon så gärna ville in och hälsa på?


Jag har jobbat mycket med klickar de senaste dagarna, belönat när Soya tittat bort/tittat på mig i möte med andra hundar. Idag såg jag för första gången ett riktigt tydligt resultat! Istället för att dra mot en stor, svart hund vi mötte, valde hon att gå åt sidan, och fortsätta upp för en avtagsväg. Jag är helt säker på att hon såg hunden också, för hon reste nacken lite och ökade takten först, men kom nog att tänka på att ett klick och sedan lite frystorkad vom var mer värt ;) Vilket hon ju såklart fick! Glad, glad, GLAD blev jag!

När vi kom hem från promenaden gav jag Soya mat, bytte vatten och la fram ett tuggben, innan jag och pappa gav oss iväg i bilen. Först åkte vi ut till V. Frölunda, och till området där pappa växte upp. Sedan åkte vi in till Nordstan och parkerade, och gick bort till Jensen Böfhus och åt god mat! Jag åt oxfilé med pommes *mums*

Sen gick vi inom Hemköp, jag skulle ha frukt och lite annat grejjs, innan vi körde hem till Soya igen, och pappa åkte tillbaka till Helsingborg igen.

Trevlig dag!

Under kvällen nu har jag uppdaterat hundwebben.com - glöm inte att kika in då och då allihopa! Vi behöver så många besökare vi kan få!

Nu är det snart läggdags för oss, det blir en jobbig dag imorgon!

Lördagsmys

Idag har jag och Soya gått en sväng ner till praktikplatsen (alltså en hund o kattaffär), där Soya fick välja ett tuggben att ha som lördagsgodis. Hon valde ett ganska stort ben, indränkt i lammbuljong.

De benen är faktiskt riktigt bra och prisvärda (hon har haft ett utan "special-smak" tidigare). De är gjorda av riktigt tjock hud, så de håller länge. Det förra jag köpte höll i en hel vecka, då tuggade hon mycket, och varje dag. Dessutom är de urkokta, så de innehåller inte massa fett och äckligt skit som de brun-beiga benen gör.

I affären fick Soya träffa Hugo och Toutsie, 4 månader gamla löwchen-bebisar. Hon tyckte de var jätteskojjiga. Hon och Hugo stog och gav varandra örfilar (eller ja, Soya låg ner), Hugo flög en bra bit bak när Soya smällde honom i huvudet med tassen, Soya märkte knappt när Hugo slog henne på nosen med sina små söta tassar ;)

På vägen hem gick jag inom videobutiken, som ligger bra så jag kunde knyta Soya precis utanför ingången, och se henne hela tiden genom fönstrena. Där inne köpte jag lördagsgodis till mig :)


Så nu ikväll ska jag jobba med projektarbetet, och kan ha gott samvete över att Soya har fått både promenad och sysselsättning för kvällen.

Bokad tid

På måndag åker jag till Västra Djursjukhuset med Soya. Får se vad som händer där, det pratades om blodprov osv. Sa även att jag inte har så mycket pengar. Det skulle vara lugnt, jag skulle bara säga till vetten, så de inte gjorde mer än jag kan betala för.

Idag ska jag och Soya träna massa brandvarning, o jag ska läaga pannkakor till frkost efter första träingspasset!

FANskapshelvete!

Satt och sökte på google efter epilepsi. Hittade bl.a. detta i ett forum....

"För ett knappt år sedan fick min hund epilepsi. Det började med någon mycket svag huvudkastning - något som jag egentligen inte uppmärksammade till en början. Först efteråt kom jag ihåg att det hade sett ut som om han försökte fånga en fluga i luften. Först någon vecka senare kom de första anfallen."


Liksom, vad ser detta ut som tycker ni??????



Har även läst på Agria: "I de flesta fall vill veterinären utesluta andra sjukdomar som kan orsaka kramper och tar därför ibland blodprov, urinprov, EKG samt röntgenundersöker hunden."

Good luck med 2,500 på kontot, att ta alla de där testerna. Ska nog ringa och boka tid redan i veckan iaf, får väl säga till att jag inte har mer än så....

Tankar

Usch vad allt blir konstigt och förvirrat när ens älskling inte mår som den ska...

Mycket tankar som snurrar.


Jag slängde ut en beskrivning av Soyas "rädsle-/panikattack" från promenaden i söndags.

En del svar jag fick, var att detta kunde vara ett ep-anfall. Det var tillochmed en som faktiskt hade en hund som gjort på detta sätt under/efter EP-anfall.

OM detta är fallet med Soya, innebär det att hon haft tre ep-anfall under väldigt kort tid, först de två med ryckningar, och sedan det i söndags på promenaden...

Enda sättet att få fram ett svar på detta är ju att göra en ordentlig undersökning hos vet. Funderar på att göra det medan jag är här uppe, det finns ju stora, bra djursjukhus här. Ska iallafall ringa och kolla upp det.

Har ingen aning om vad sådant kostar, får väl förvarna om att jag inte har det så väldigt "fett" så det inte kör på med mer än jag har råd med.


På söndag kommer kanske pappa upp och hälsar på, över dagen bara :) Trevligt tycker jag. Helgen efter det kommer mamma och Emma, de stannar från fredag till söndag.

Brekfast at Red coffee's

Idag har jag hunnit med att äta frukost på hundcafeet på skanstorget, badat och klippt dvärgpudeln Sunny samt badat och fönat lilla löwchenvalpen Hugo, 4 månader.

Soya är sig själv även idag. Inga konstigheter (och INGA KATTJAKTER)


I morse, då vi var på hundcafeet fick hon även leka lite med lilla Hugo (löwchenvalpen alltså), hon var jätteduktig och la sig ner och lät Hugo komma fram i lugn och ro. Han var lite rädd först, han har nog aldrig träffat en stor och svart vovve förut. När första hälsningen var gjord fick jag hålla tillbaka Soya lite så att hon inte blev för vild, Hugo hade nog fått hjärtstillestånd om Soya fått stta igång hela programmet. För hans del räckte det med att peta lite på Soya med tassarna ;)

How about?

De som höll i instruktörsutbildningen som jag gick ska ha freestyleläger i sommar!

En bit utanför Billesholm faktiskt ^^

Ska fundera lite, kanske man skulle anmäla? Nu när det ändå är i Skåne?

Men, dyrt är det, och jag är redan skyldig pappsen 4000 kronor (hua)... Men, kul hade det varit, och jag tror jag kan spara ihop tillräckligt :) (önska sig del av det i fölsis?)

Och med tanke på hundfanskapets statistik på veterinärkostnader och -besök per år, kan det kanske bli lite svårt *hehe* Klippkort hos vetten var det va, eller hur Dessiré?

Nu är det dock VERKLIGEN dags att sova. Och ont i lillfingret, som ju fick ett brännsår av flexilinan, har jag, det svider och är dumt och äckligt!

Nattinatti!

Bättre

Soya är pigg och glad som vanligt igen... Konstiga hundjäkel!


Skulle ha tränat brandvarning idag efter praktiken, men det blev inget med det. Några portar från min, lngre upp på gatan, fick Soya syn på en katt, hon kastade sig framåt, och jag mitt pucko grep tag om flexilinan istället för att trycka på knappen. Brände mig på lillfingret, svider som fan.

Soya sprang i full jävla fart efter kattjäveln, och jag skrek på henne att stanna, hon lyssnade inte och sprang runt en bil som stod parkerad, turligt nog sprang katten in under bilen, och jag kunde få tag på Soya mitt i jakten och förklara jävligt noga att vi inte pysslar med sådant. Sen hade jag tappat humöret, så träning var det bäst att låta bli!


Imorgon ska jag och Soyis ner till hundcaféet och käka frulle, mumsigt ^

Åh, jag vet inte

Idag har läget varit lugnt med Soyis... Vi gick början av promenaden på samma ställe som igår, inget konstig. Vilket i mitt huvud utesluter att det var platsen som var "fel på". Och det går mer åt att det är något innuti Soya som inte mår bra. Fysiskt eller psykiskt, det vet jag inte. Även om tankarna går mer åt fysiskt, eftersom samma plats inte var några problem idag...

Ögonen har varit en tanke, men hon ögonlystes för ett år sedan, då var allt ok. Och det borde inte bara komma korta stunder av oro då, det borde hålla i sig.

Jag kanske är paranoid. men jag tyckte hon gick konstig med bakbenen idag. Det har jag tyckt ibland förut också. Men hon står på bakbenen utan problem, och hoppar.


Jag har även funderat på om det kan ha något samband med "ep-anfallen". Att hon kanske har något liknande på insidan? Hon har haft dessa "panik-/orosattacker" förut som jag skrev tidigare. Om jag tänker efter är det nog så ofta som en gång i månaden, de har dock inte varit så extrema och långvariga tidigare, det är nog därför jag inte funderat lika mycket omkring det. Exempelvis, när vi var med klassen i Ängelholm i höstas någon gång blev hon sådan efter ca 45 minuters promenad. Hon tappade svansen och gick och tryckte mot mina ben.

Jag kommer även ihåg någon gång då vi var ute och gick ett gäng från klassen, även lärare Charlotte var med. Då höll hon nog på nästan hela vägen faktiskt. Dock inte lika panikartat som igår. Vi disskuterade det då, att det kanske var någon form av smärta hon kände.

Åh, jag vet inte. Jag vill veta!

Jag förstår inte!?!?



Gårdagen var superhärlig, Soya flög fram och var bara så lycklig. 

Idag var planen en lååång tur nere i sta'n.. Det sket sig rejält, efter 1 timme hade jag tröttnat och vi gick hem.

Soya var bara rädd och orolig. Hon gick tryckt intill mina ben, hoppade upp mot mitt ansikte hela tiden. Svansen var tryckt neråt. Hon kastade sig iväg, bakåt, när hon såg en dobermann på avstånd, när den passerade stod hon tryckt bakom mina ben, ville inte ens titta på den. Den gick dessutom helt neutralt framåt, vände inte ens huvudet åt oss/försökte närma sig. Det har aldrig hänt förut, hon vill hälsa på ALLA hundar hon ser, om det inte är exempelvis schäfrar, då hon kaxar till sig och skäller med STORA rösten. Hon har aldrig backat förut.

Sånna här dagar har hon haft några gånger innan, och de kommer allt oftare.

Åh, jag förstår inte!?!?!?

Har hon ont?

Händer det något som inte jag märker på vägen ut?

Är det något med mig hon reagerar på?

Är det någon lukt ute som ger henne obehagskänslor?


Jag testade allt möjligt idag, men vad jag än gjorde blev hon bara värre och värre... Jag testade att ignorera henne, bara gå på, men då hoppade hon bara mot mig. Jag testade att slänga iväg lite godisar, hon ville knappt gå så långt ifrån för att ta dem. Jag försökte berömma henne när hon gick ifrån en liten bit för att lukta i marken, det tog bara någon sekund innan hon var tillbaka i samma läge igen. Jag försökte busa igång henne lite, hon blev bara mer orolig. Jag satte mig på huk en stund, helt stilla, hon stog bara och åmade sig, försöka krypa in under skinnet på mig i princip. Hon tittade på mig  när jag pratade med henne, men hon var frånvarande i blicken...


Det är SÅ frustrerande, att inte veta vad som ska göras, och vad som är fel...


SUCK!

Snöskog

När vi vaknat idag, jag och Soya, gick vi direkt ut för att gå en promenad i Slottskogen. Utforska lite.

Jag hade kameran med, och fick några härliga bilder med mig hem :)


Dags att vakna!



Spanar ut över Göteborg


Hästapolle vi träffade på vägen. Soya pussade den lite på näsan :)


Spanar på alla gräsänder, spännande!


Försöker klättra över ;) Matte är taskig som håller emot i kopplet


"Snäääääääälla, jag kaaaan väl fååååå?"


När vi gått förbi alla djuren fick Soya springa lite lös


Hon blev lite flåsig ;)



Nä vi kom hem fick Soya mat och ett stort tuggben att roa sig med under tiden jag var iväg och shoppade lite.

Hittade ett par jeans för 50 kr, ett för 100 kr. O så tre tröjor för 50 kr styck. O jag köpte även två pocketböcker för 29 kr/styck, och en plastburk att ha lunchen i till praktikplatsen :)


Nu har vi precis varit ute och tränat brandvarning. Gick väl bra, men varje gång det kom folk förbi vägrade hon skälla, hon bara "boffade" litegrann. Hehe, inte kommer jag vakna av sånna mes-ljud!

Snart ska jag gå ner till Fjällgatan, där Peter ska hämta mig med bilden. Jag skall hem till Peter m. familj och käka middag och lite så :) Soya får vara kvar hemma här, får hoppas att hon håller tyst...




Stepp

Soya håller på o lära sig steppa med frambenen :)


Puppies

Idag har jag fått gulla med åtta veckor gamla löwchen-bebisar! Sonja (ägaren till affären) hade med dem för de skulle chippas m.m. Dessutom var mammantill dem, Märta, med som stöd för bebisarna + att hon hade tre andra vuxna (Essi, Karma och Chanse) med för de skulle få behandling av kiropraktorn.

Soya fick också en behandling av kiropraktorn, massa låsningar i rygg och nacke hade hon, måste kännas skönt att vara av me dem!

Dessutom klippte jag en lite aprikos dvärgpudel. Han ska ställas ut i mars, så jag gjorde en lite "grundklippning" på honom (han hade bara jämn-lång påls på hela kroppen innan, men har klippte till rumpan samt började forma runt bröstet). Jag rakade även nos och tassar på honom.

På eftermiddagen hjälpte jag till en stund i kassan, samt att jag tovade ur valp-mamman Märta (bra övning inför framtidsplnerna ;)

WOW, måste jag säga, så OTROLIGT enkelt att borsta ur även hårda tovor i en löwchenpäls - med bara vanlig "pudelklam". Piece of cake när man haft storpudel i full päls.


Nu ska jag käka lite kvällsmat - klyftpotatis & fläskfilé idag!

Tjosvejs!

Idag har jag bla. badat och fönat två hundar på praktiken, en löwchen och en blandras. Dessutom har jag hjälpt till att göra om i skyltfönstren, samt fotat Essi och Meya (Essi är Meyas mamma).


Meya



Dessutom har jag skickat in första hemuppgiften från freestyleinstruktörsutbildningen. Resten måste jag vänta med då jag behöver folk som vill vara med på kurs till det (har redan tvingat några 1:or ;)


På lördag har jag bestämt att jag ska åka till Nordstn o köpa ett par byxor och någon varm filt. Fryser som attan på nätterna eftersom jag bara har mitt påslakan utan täcke i, hjälper inte trots att jag har mjukisbrallor och t-shirt, och det är så jobbigt att sova i tjockare kläder... Byxor behöver jag eftersom jag lyckades få med mig endast ett par upp *doh*.


Idag var jag ute och tränade brandvarning med Soya efter praktiken idag, gick bra trots störning från folk som gick förbi (de tittade skumt på mig, kanske för jag stog och hetsade min hund bredvid en rykande kruka :P)

Nu är det läggdags, imorgon ska jag försöka hinna med en tur i slottskogen innan praktiken :)


Livet leker

Just nu känns allt toppen! Jag trivs verkligen i min lilla lägenhet här i Göteborg. Praktikplatsen är toppen, varje dag har jag fått gosa med 3,5 månaders löwchenvalpar (Hugo, Toutsie och Meya) och även en del vuxna, dessutom kommer det tre åttaveckorsvalpar på torsdag, då de ska besiktigas av veterinären som kommer då. Soya tycker det är helt ok i sin stora tygbur, lite pipig kan hon bli då och då, men annars sover hon på bra.

Idag har både lilla Toutsie (stavning?) och kennes kullsyster Meya fått ett bad. Det var deras första bad, och de var inte speciellt samarbetsvilliga, framförallt inte lilla Meya ;) Haha, mest då de skulle fönas efter fick jag hålla i ordentligt, så de gjorde sitt absolut bästa för att slippa. Jag började med Toutsie, och när hon var klar släppte jag in henne i personalrummet och bar ut Meya till badet, när hon sedan var klar och fick träffa sin syster igen, började de båda skälla som galningar - de kände inte igen varandra :P Så gott har de nog aldirg luktat. Under dagen gjorde de dock sitt bästa för att slicka bort all konstig schampodoft från varandra!
(Bilder på sötnosarna, lånat från www.bumir.se)



På torsdag skall Soya få träffa kiropraktorn. Dels för att kolla om hon kanske vet något om detta med de konstiga "anfallen" där hon biter i luften (hon är förutom kiropraktor även veterinär - superkombination) och dels därför att jag inte tycker hon går riktigt som hon ska med bakbenen, känns som hon går kortare steg än normalt. Dessutom har hon varit varm i ländmuskulaturen rätt länge - kanske pga. låsning i någar ländkotor?



Igår anmälde jag Soya till inofficiell agilitytävling anordnad av pudelklubben. Jag anmälde alla fyra klasser som fanns (bra med tanke på att Soya brukar balla ur första klassen *hehe*), hoppklass 1 och hoppklass öppen, samt det samma i agilityklass. Dessutom är det två från min skola som ska dit och tävla också - skitskoj!


Nu ska jag kolla lite film och sedan sova - har fortfarande inte riktigt återhämtatmig från helgen i Sthlm!

Om helgen, å sådär

NU har vi återhämtat oss lite bättre efter helgen :)

Tänkte skriva lite kort om vad vi gorde och sådära!


Klockan kvart i 12 klev vi på tåget i fredags. Resan upp var jobbig, då vi hade en rabiat schäfer som satt ganska nära. Det började med att när de klev på tåget tappade matten kopplet, och hunden bara flög på Soya, som tur var stog jag emellan, så jag kunde snabbt sparka bort den med foten. Sedan satt den, under de 3 restimmarna upp, och gapade varje gång Soya rörde sig. Jag hngde Soyas filt över mina ben, så hon kunde gömma sig där under. Så slapp vi att schäfern såg henne så mycket, och hon blev heller inte lika orolig av att den höll på som den gjorde.


När vi tillslut kom fram till huvudstaden, promenerade vi till Bråvallagatan, och familjen Wilhke-Wikströms hem, där vi skulle bo under helgen. I den familjen, finns förutom fyra tvåbeningar även en fyrbening, Freddie, storpudeltik på 7 år.

Så, det första vi gjorde var att gå en sväng med vovvarna, för att de skulle få en liten uppfattning om varanda utomhus, på "neutral mark". Soya gjode massor av lekinviter, men Freddie var lite osäker, hon ville gärna ta kontakt, men visste inte riktigt hur och blev frustrerad. Soya hade även en hel del lagrad stress från tågresan trodde jag, så jag höll tillbaka henne lite mer än vanligt för att undvika bråk. När vi kom in i lägenheten fick Soya några foderkulor och en skål vatten, och sedan stängde jag in henne på rummet, för att hon skulle kunna koppla av utan att oroa sig för Freddie. Jag slängde i mig en smörgås och kollade buss- och tunnelbanetider. Strax efter 17 gick vi (jag och Soya) ner till S:t Eriksplan och hoppade på bussen mot Liljeholmen, och sedan ny buss vidare ut mot Hägersten där utbildningen skulle hållas.

Mellan 18-20 höll vi på första kvällen, vi gick igenom grunder, lite om regler m.m.

När vi kom "hem" igen var vi väldigt trötta. Freddie hade fortfarande lite svårt för Soya, hon morrade och var väldigt "på". Soya skötte sig exemplariskt och vek undan/stod stilla ör att låta Freddie nosa ordentligt. Kvällen spenderades famför TV:n, och vi gick och la oss rätt tidigt.

På lördagmorgonen ringde klockan lite i 7. Jag åt en snabb frukost, och gick sedan ner till S:t Eriksplan för att ta bussen igen. Denna gång var bussen sen, vilket gjorde att jag missade bussen jag skulle byta till, och jag var 30 minuter sen till utbildningen. Dagen flöt på bra, vi fick testa på massa inlärningar med våra egna hundar, gå igenom musik och programkoreografi. Soya skötte sig bra, och jag kunde ha henne lös när vi tränade, utan att hon försökte sticka iväg/hälsa på de andra hundarna. Innan vi åkte hem fick hon leka med James, en vit storpudelpojke tillhörande en av instruktörerna. Skojigt värre såg de ut, de kastade sig omkring, skällde, brottades och jagade varandra.

Denna kväll var hela familjen Wilhke-Wikström hemma till kvällsmaten. Vi pratade och hade jättetrevligt, hundarna sov snällt under bordet tillsammans.

På söndagen packade jag ihop alla mina saker och tog med mig till utbildningslokalen. Mitt tåg hade avgångstid två timmar efter utbildningens slut, så jag skulle ta buss och tunnelbana direkt till Centralen.

Denna dag gick vi igenom någa fler inlärningar, samt att vi gjorde en hel del gruppövningar. Vi gjorde ett regelprov, vilket man behövde minst 80% rätt på för att bli godkänd. Det klarade jag :) Vi fick även i grupp planera tre inlärningar ihop med ett speciellt föremål för främmande hundar - tre av instuktörernas hundar.

Min grupp fick en liten plastgran. De två inlärnngar vi bestämde oss för var att hunden skulle gå runt granan med glitter i munnen som att den "pyntade julganen". Den andra inlärningen var att hunden skulle hämta "presenter" under granen. Det gick bra, och med mera tid är jag säker på att båda hundarna hade klarat sina uppgifter helt :)

Sen blev vi tilldelade en inlärning vi skulle skriva ner steg för steg och påbörja. Vår uppgift var att hunden skulle välta granen på något sätt. Vi valde att den skulle göra det med ena framtassen. Det var jag som tränade in detta moment med hunden (vi fick ju ta varsin inlärning, då hundarna nog skulle bli lite förvirrade om alla tre kursdeltagare la sig i på en gång). Jag valde att shejpa fram det, vilket gick toppen då detta var en van shejpinghund. När tiden var slut kunde lilla Itchi utan problem putta med framtassen så granen välte (den var typ 50 cm hög bara, så ingen tror att det var en "normalstor" gran, haha det hade varit liiite att ta i ;).

På slutet gick vi igenom projektarbetet som skulle göras för att bli godkäns instruktör. Det gick ut på att alla skall ha en "projektkurs" där man utvärderar och skriver dagok m.m., och sedn skickar in till Emma och Frida som var "lärare" i utbildningen. Jag ska nog låna några skolkompisar med hundar till min projektkurs, det bör bli enklast så.

Klockan 17:29 hoppade vi på bussen mot Liljeholmen och bytte sedan till tunnelbanan mot Centralen. 19:10 lämnade tåget perrongen. Jag och Soya var helt slut, och somnade ganska direkt. Att sedan kliva av tåget i ett iskallt Göteborg, och vänta på spårvagn samt att gå alla trappor och backar upp från spårvagnsållplatsen var mindre kul. När vi väl var inne i lägenheten dröjde det inte måna sekunder förrän vi båda sov gott!

Har förresten en liten film på en av grejjorna Soya lärde sig i helgen - början till kullerbytta :) (obs: jag har inte armen under för att "putta runt" henne, det gör hon själv, den har jag bara där som stöd, för att hon skall våga)

RSS 2.0