Svampar på besök

Soya har fått ovälkomna gäster i sina öron, mest i vänster öra. Det är familjen jästsvamp som är och hälsar på.

Vi var hos vetten idag då, som ni säkert förstår. Så nu har vi massa saker som ska droppas ner i öronen en vecka framöver.


Jag har även övningskört lite med pappa, gick rätt bra tycker jag. Körde från vetten (Miatorp) till apoteket på drottninggatan, och sedan hem till mormor, där jag skulle fika och klippa hennes vovve Ludde.


Jag BORDE göra mkt mer skolarbete än jag gjort hittills under lovet... Har inte ens börjat med samhällsuppgifte, not good, o måste räkna typ 2 kapitel matte ;)



Nä, nu ska jag kolla TV istället, tjingeling!

A walk in the park

Idag klockan 11:00 tog NP2 och NP3(som är min klass) bussen från Örkelljunga till Ängelholm. I Ängelholm gick vi, tillsammans med vår lärare, en mysig promenad. Tillslut hamnade vi i hembygdsparken, där vi stannade en stund och fikade + att vovvarna fick vatten att släcka törsten med.

På väg in i parken gick vi förbi ett stort hägn med dovhjortar. Soya blev helt vild, och hon försökte klättra över staketet. Det gick ju sådär lagom bra, så efter ett tag bytte hon taktik och började studsa på bakbenen. Inte heller detta var en speciellt effektiv teknik. Hon blev frustrerad, och började skälla gällt och trycka nosen genom staketet (haha, hade varit kul att se Siri försöka sig på samma sak, trycka nosen genom staketet alltså). Hon försökte upplysa sin "korkade apa" (alltså jag) i slutet av snöret om att "Hallå, middagen är serverad, och du bara står här som en jävla bromskloss".  SÅ nära, men ändå SÅ långt bort...


När vi sedan gick bort till fågel-inhägnaderna ställde hon sig i värsta snygga uppställningen (som hade gjort varenda pudelutställare på utställning GRÖN av avund ;) och bara stirrade in genom staketet/nätet. Åter igen, hindrad av den dumma apan i slutet av snöret.


Sedan gick vi bort till den lilla serveringen i hembygdsparken, jag köpte en Fanta och en/ett Kexchoklad. Soya ansåg att det var all världens orättvisa att inte hon fick något.


När alla fikat klart gick vi mot stationen igen. Halv tre var vi väl där ungefär.


Behöver jag säga att Soya är HELT slut och endast flyttat runt mellan olika sovplatser sedan vi kom hem? *hihi*

Film från Öppet Hus

Har fixilurat ihop en film från vårt öppna hus idag. Kolla vettja!

Simsim :)

Soya simmade idag igen. Hon har blivit jätteduktig. Hon är inte alls rädd längre, o som ni ser på filmen kan hon tillochmed lyssnar på mina instruktioner medan hon simmar (innan har hon bara plaskat runt o varit lite halvt panikslagen)

*SmirkSmirk*

Tjohej!

Har precis slängt ihop en läxa som skulle va inlämnad imorgon tydligen.. Jag verkar inte ha pappret med uppgiften beskriven i min ägo, men fick den kort förklarad av Fanny: Skriv om detdär "styrelsemötet" vi hade på skoltid, skriv vad vi gjorde o vad du tyckte.

Så, det gjorde jag, och detta är resultatet (Dan är läraren):

"Tja, ett styrelsemöte, bestämt och styrt av Dan the Diktator. Vi fick en malljävel att följa, fett onödig och tråkig. Vi följde inte den i alla fall, för jag var sekreterare, o strök allt som var jobbigt.

Vi bestämde oss för att bilda en förening som skulle heta Örkelljunga Hundägarförening (oväntat va? Vi hade tyvärr inte bättre fantasi).

Mötet var ostrukturerat, större delen av gruppen tyckte övningen var onödig och tramsig.

Halva lektionen ägnades åt att diskutera styrelser med Dan the Diktator (som tvingade oss att göra denna onödiga övning, extremt odemokratiskt gjort, den lilla smyg-diktatur-lovern).

Vi fick tillslut lite gjort. Vi skrev ner vissa grejjor och kom fram till att till ”nästa möte” (som ALDRIG kommer att äga rum) skulle vår kassör fixa ett budgetförslag.

Tjing tjong kines, det var du som fes!"


Japp, tror ni jag får MVG på den? (Jag skrev ett meddelande när jag skickade in att han inte får visa den för svenskläraren för jag inte vill ha IG i svenska B, uppgiften är i samhällskunskap).


Förresten, HUR kan en PARFYM vara fylld med energi? Läste just det i en annons... PFFT, tror de att man är dum på riktigt eller?


F.ö. har jag nästan helt bestämt mig för att göra äkta dreads, syntet e inte alls lika snygga.. Men ska fundera ett par dagar till på det!

Nu ska jag ta en dusch, sen är det sovdags!



P.S. På LÖRDAG åker jag och Soya till Anna i Halmstad, o stannar till söndag eftermiddag. Myspys ^^ Blir säkert en hel del niceiga vovvepromenader, o Soya o Kito ska få dampa runt i någon rasthage eller nåt oxå tror jag.


This song is stuck inside my head

Jag ska skaffa dreads :) O om ingen vänlig själ kan betala fake-dreads som flätas in, då får det bli riktiga :) Som INTE ska vaxas o sånt, för det kan mögla om man kör med vax *hehe*

SWEET!


(Mamma, nu blir du säkert jättenegativ, MEN, 1. De luktar INTE illa, om eller jo, om man inte tvättar håret på typ 4-5 månader. 2. De GÅR att borsta ur, tar mycket tid o ännu mer balsam bara. 3. Man behöver bara tvätta med schampo fritt från balsam en gång i veckan).


Kanske jag skulle göra dreads på fröken Soya oxå?? Hihi, så kan vi ha samma frisyr ^^



:(

Soyas öron mår inte riktigt bra. De har varit väldigt "kladdiga" den senaste veckan. Har torkat ur med bomull ett par gånger, o idag rensat med öronrens. Får se om det hjälper.


Idag ska jag försöka påbörja läxan i samhällskunskapen. O jag har lämnat in en webdesignuppgift, nice :)


Nu är det väl snart dags för lite lunch, o så ska jag tvätta de sista kläderna!

Oh yeah!

Trot' eller ej, men idag har jag STÄDAT!

Jag har bytt lakan, sorterat tvätt samt tvättat 3 maskiner, hängt umm alla "häng-saker" i gadreroben, torkat bort det värsta dammet, dammsugit och rensat upp på nattduksbordet.

Jisses...

Men nu är det helt tomt på golvet if :)


I förmiddags gick jag en kort sväng med Soya, och sedan gick jag upp på loftet och tränade lite freestyle och treibball. Började om på nytt med treibballen, då det gick jättedåligt sist vi tränade.

I freestylen övade jag lite saker på distans, fick Soya att backa typ 7 meter, o sedan skulle hon göra saker på det avståndet, exempelvis snurr, ligg och sitt. Gick TOPPEN!

Övade även på att jag ska kunna röra mig trots att hon gör ett moment samtidigtm, exempelvis gå runt mig medan jag går, och att backa även om jag backar från henne. Även detta gick utmärkt :)


Checka!

http://hd.se/orkelljunga/2009/10/17/hundar-fick-eget-spa-paa-gymnasiet/ 

Artikel om rehabpoolen, Soya är med på bild oxå ^^

Mumsigt ^^

Passade på att åka med in till affären med Fanny & Byggis vid 18-tiden typ. Köpte mjölk, potatis, pommes o så lite gottis till ikväll (cola, ostbågar o lite godis).

Till kvällsmat blev det kyckling och pommes.

O ytterligare 100 kr borta från mitt sparkonto :'( CRAP! (o har bara en liten laxbit kvar i frysen. Eller ja, lite bröd o pommes o sånt har jag med, men de e kanske inte så gott att käka ihop med typ pasta ;), så fram till nästa studiebidrag får jag äta potatis eller pasta, utan nånting till -.- För, jag MÅSTE ha kvar pengarna på¨sparkontot, jag behöver dem, o typ 5000 mer än vad där finns nu. SUCK! Men har iaf en trimkund på lovet, good stuff!


Imorgon ska jag försöka uppdatera massor på hundwebben.com, har bl.a. två texter från Ingrid som e klara att läggas in. Ska även försöka fotografera lite till några av texterna. O just det, läxan i samhällskunskap måste hinnas med under helgen också.


Stjärna

Soya hade tänkt provspela till nästa twilight-film (den som kommer efter new moon), hon övar för fullt ;)

I made it!

Fick tillbaka svenskprovet idag, gick bra :)  Hade ingen direkt betygssättning på det, men låg man på 7-8 var det riktigt bra, o jag hade 9. Sweet :)

O så förresten, SKIT! Hade 6500 på mitt sparkonto när jag började denna terminen, nu finns det knappt 5500 kvar. Hela tiden behöver jag föra över små summor till "kort-kontot", oftast för att köpa mat. O vips så är 1000 kr borta... Redan nu kan jag säga att det jag önskar mig i julklapp är PENGAR ;)

Dock tror jag att man förlorar väldigt mkt på att köpa mat här i Örkelljunga, allt kostar ngn krona mer på Coop, än vad det gör på "andra affärer". Tillochmed Mc Donald's tar ett par kronor mer för allting än vad exempelvis Mc Donald's i Hyllinge tar. O på Netto är det inte ens lönt att köpa mat, exempelvis frukt o grönsaker blir dåliga på bara två-tre dagar, man hinner inte äta upp det tillräckligt fort (vi har bara skjuts från affären e gång i veckan, så det är ju bara då man kan handla om man inte vill bära matkassarna 4 km). De säljer heller inte Skånemejeriers produkter. Dessutom finns ju ALDRIG det man letar efter, o allt ligger bara blandat i hyllorna - man hittar ingenting!

Nu ska jag skynda mig att plocka ihop allt innan jag sticker till bussen, körlektion idag!

Plask!

Idag har vi haft REHAB. Soya fick simma först av alla, gick bättre än det brukar. Hon hade tillochmed till att käka lite torkad lever medan hon simmade. Hon fick simma 6 minuter idag.

Efter att alla hundar simmat satte rehab-läraren igång jet-streamen, och jag ville kolla hur mycket kraft det var i den, så jag vek upp byxbenen och hoppade ner till andra trappsteget för att känna efter. Rebecca och Natali lutar sig över kanten för att kolla jet-stramstrålen. Helt plötsligt får de den geniala idén att putta mig i poolen med kläderna på. PLASK sa det bara, så var jag helt dränkt. MYSIGT (not). Fick springa upp till stogan o byta kläder innan samhällskunskapen.

O så har vi en liten film oxå, på Soyas fantastiska balanssinne ^^



Hej hopp i lingonskogen!

I morse stack jag och Soya ut i skogen, typ 8 var klockan. Vi tränade i lånlina, och stanna på visselsignal. Vi gick en rätt lång runda, kvart i 10 var vi hemma igen.

Sen käkade både hon och jag frulle. O så tränade vi lite bakbensträning med klicker efter det (Soya ska lära sig att lyfta bara vänster bak, mycket att hålla koll på innan det fungerar som det ska ;)


Vi 12 eller nåt kom Fanny & Patrik till boendet, de hämtade upp mig och Ingrid, vi skulle till Familia.

Där köpte jag en mössa, 4 par vantar, bajspåsar o lite sånt grejjs. Nice :)

Nu ska jag snart träna lite mer klickerträning, tjingeling!

Öppet hus

Jag och Soya är HELT slut!

Vi har visat både freestyle och agility idag, freestylen gick rätt bra tycker jag. Agilityn var helt galen :P Hon sprang nog snabbare än hon någonsin gjort tisigare, o jag hann inte med så det blev helt fel, men det var bara bra, för vi hade reglerna att de hindrena hunden inte tog, de fickk föraren ta istället, så jag fick hoppa, krypa genom däcket o genom en kort tunnel. Kul för publiken, jobbigt för mig ;)


Bilder kommer, kanske även film på freestylen, om någon lyckades få med det.

Förresten, min nya långlina, visselpipan och i-klickern hade kommit, så mamma tog med det upp :)

Foood!

Pappa: Soya behöver mat snart, kommer ju inte hem i helgen, skulle du kunna sätta över pengar till mitt konto, så jag kan åka o handla typ i nästa vecka.

Just nu har vi samhällskunskap, vi tittar på en cheezie film om riksdagen (de ska försöka vara "insprerande" genom att ha skolungdomar (typ 80-talet är det, med fluffiga frisyrer o flaskbottnar till glasögon) som springer runt mellan olika delar av riksdagen, o frågar folk vad som händer där o sånt skit.


Dialogerna/replikerna är riiiktig fula, alla artikulerar som faen, o har typ 1 sekunder mellan orden så man verkligen ska höra allt. De som gjort filmen tror nog att de som ska se den är riktigt dumma i huvudet.



Pictures

Från vattensöket, nedan :)

Imorgon har vi svenskprov, elelr ja, vi ska kolla på en film och plocka ut delar o skriva om, o så kan man få typ högst 15 poäng om man kan hitta alla 15 "viktiga delar".

O så e det idrott, ska springa 6-km rundan, för kommer missa en eller 2 av de lektionerna efter pga. körlektioner, så måste få gjort den jeffla springrundan...


O ja, på lördag är det ju öppet hus, vi har hela fredagen till att förebereda...  So far ser det iaf ut som vi ska klara oss från regn på lördag, hoppas det iaf!!




Sweet dude!

PHEEEW!

Jag KLARADE det första MaB provet, dock EXAKT på G-gränsen, men iallafall ;)

Nästa kapitel är mycket mer min grej, sannolikheter & *nånting som jag inte kommer ihåg* heter det.


Imorgon ska Soya vaccineras o jag ska ha körlaktion.

Tjingeling!

Regnet det bara öser ner

Vid 8 idag gick jag och Soya ut en sväng, hon fick gå lös en del, gick bra :)

Vi gick bort till en damm i Jordbodalen och kikade på änderna en lång stund. Det var väldans spännande tyckte Soya. Sen gick vi hem igen.


I eftermiddag träffar jag Dessiré och Fanny på Familia. Skojjsigt.


O idag går tankarna till stackars, stackars Dessiré och hennes vovve Molla, som precis fått diagnosen Addisons sjukdom. Molla ligger på djursjukhuset, och får inte komma hem förrän på måndag.

Cigarettsök

Soyapoja e doookig hund :) (Liggmarkerar cigarett första gången)


RSS 2.0