Födelsedagspresent?

Bara så ni vet, så hade jag inte tackat nej till denna storlek M i födelsedagspresent ;):

http://www.shock.se/system/search/product.asp?id=122733



Eller/och: http://www.shock.se/system/search/product.asp?id=122734 (samma fast i svart/röd)

Hemma, o dödstrött!

Nu är vi hemma igen. Bussen körde förbi här o släppte av oss utan för hundstallet :)

Riktigt nice dag. Dock var det riiiktigt tungt att åka, eftersom det var konstsnö. Man var tvungen att lyfta på skidorna för att svänga, annars fastnade dem i diverse snöhögar som fanns lite överallt i backen. Dessutom var mina pjäxor omöjliga att spänna åt ordentligt över vaden, så jag fick ganska ont i fötterna efter några timmar, fick ju inget riktigt bra stöd av pjäxorna pga. det.

De 2 sista åken lånade jag Ingrids snowboard, skojjsigt, men svettigt! Åkte en av de röda backarna då (för den var närmast skiduthyrningen). Trillade ju massor, men har bara åkt totalt 4 dagar, o de va för flera år sedan. Efter ungefär halva backen fick jag dock kläm på det, o kunde åka lite bättre.  Åkte nog bättre bräda idag än jag gjorde sist när vi var i Trysil ;) 

Dock skulle en jävla äckel-bitch pajja allt när de körde in o lämnade av oss vi hundstallarna. Precis när bussen stannade för att släppa oss sa hon, högt o tydligt "Men aah, palla hundgymnasiet"...

Till vilken annan anledning än för att vara elak?

Rebecca, som stog framför mig blev precis som jag skitförbannad, o hade nog tänkt säga något, men Stefan (en som oxå har Idott o Hälsa B) sa snabbt "Äh, hon menade det inte".. Vi bara låtsades som ingenting och gick ut ur bussen istället, tror ingen av oss orkade kommentera en sån idiot-äckel-jävel...
O då säger bitch-jävelns bitch-kompis att "Va sa du? Sa du att hon inte menade det? För det gjorde hon visst det"...
DÖD åt dom!

*kort paus med svordomar för att lugna mig lite*

Aja, Soya blev jätteglad när jag kom iallafall. Släyppte lös henne typ 100 meter från stugan , så fick hon springa runt o larva en stund i full fart. Det var ändå ingen som var ute med hunden som jag kunde se (annars hade hon nog rusat fram sör att leka, uppskattas inte av alla, väldigt få faktiskt).

Nu ska jag ta en dusch o den blir det tv-tittande tror jag.

Nu drar vi snart :)

Om typ 15 minuter ska jag ner till hundstallet med Soya. Sen kommer Peter (idrottslärare) o hämtar oss o kör in till UBC. Där hoppar vi på bussen o så bär det av till Hestra. Niiice :)

Har packat matsäck o så, muuums!
- 2 kexchoklad
- 1 cola o en fanta exotic
- 2 mackor
- 1hårdkokt ägg
- Typ 15 mariekex
- 1 termos varm saft
- 1 drickyoghurt
- 1 äpple

Yesyes, nu ska jag plocka ihop allt o kolla så jag inte glömt något. Sen drar vi :)

Se upp i backen, tusen hål i nacken!

Imorgon :)

Imorgon drar vi med Idrott o Hälsa B o åker skidor *yeeah*.

Förresten, jag måste köpa badkläder (läs: pappa behöver köpa till mig).. Vi ska simma med skolan ngn gång efter sportlovet. O jag har inga, inte som passar iaf.

Kom hem för en stund sedan från en timmes lång promenad med Fanny o Ingrid plus vovvar :)

Eftersom vi är borta hela dagen imorgon ville vi gå lite extra nu plus lite extra imorgon bitti (kl 5 -.-). Vi har ju såklart ordnat med andra som kan gå ut, men det blir ju inte lika mkt som i vanliga fall ändå (och vi lär vara typ medvetslösa när vi komemr hem).

Nu är det faktiskt nästan sovdags för mig. Nightie!

Troligen ett tecken på galenskap, men ändå...

När vi kom hem från kvällsrundan idag frågade jag Soya vad hon skulle skriva uppsats om ifall hon fick välja. Hon svarade att hon alltid har tyckte att godis är ett intressant ämne. Jag höll med. Men sen la hon till att hon isäfall, eftersom ämnet är så stort, skulle rikta in sig på olika varianter av levergodis. Ungefär där tappade hon mig.

Och här sitter jag och gnager på en äppelskrutt, och försöker hitta inspirationen att skriva klart naturkunskapsuppsatsen (som INTE får kallas för uppsats, får då blir läraren nervös *doh* Vad annat kallar man en två A4 sidor lång "text" om evolution, en "o-uppsats om evolution"?).

Alltså jag sitter bara här  och försöker låtsas att jag gör massa viktiga andra saker, så jag inte behöver fortsätta med evolutions-icke-uppsatsen. Egentligen sitter jag bara o letar låter på youtube och funderar på en massa onödiga saker.

Oki, jag ger mig, Charles Darwin, here I come!


Träningsvärk

Träningsvärk, i hela axlarna o armarna.. Gaaah! (Spelade handboll igår på Idrott o Hälsa B, troligen därifrån..)

Har klippt hund idag, en tibetansk terrier. Tog ca 3 timmar.

Nu ska jag gå o kolla TV.. Pusshejj!


Uppsatser m.m.

Har skrivit en sida till naturkunskapen, behöver nog skriva ungefär en sida till. Engelskuppsatsen som skall lämnas idag är färdigsriven (blev klar igår typ 00.15, hade nästan skrivit klart den 15 januari, men blev inte riktigt nöjd med slutet då).

Jobbade ingenting med raserna igår, men jag gör lite i eftermiddag tror jag.

Juste, har en klippkund idag kl 1 också, en tibetansk terrier.
 
Igårkväll bakade jag vaniljbullar :) Muuums. Provsmakade en igår, o de var goooda! Ska nog ta en efter frukosten idag. Till frukost idag blev det förresten vaniljyoghurt.

O igår käkade jag stekta ägg o 2 stora mackor med sallad o skinka på till kvällsmat. O sen hängde jag med Julia o Malin till Mc Donald's och där käkade jag glass :)

Hemma igen

Hemma i Örkelljunga igen :)

Jag o Fanny stack till Mc Donald's när jag kom, käkade hamburagre + glass till efterrätt :)

Nu ska jag fortsätta med rasarbete, Lancashire Heeler är nästa ras som skall påbörjas..

Mumsig frukost

Våfflor med jordgubbsylt o grädde idag *mohaha*.. Dessutom kunde jag glädja Fanny med att inte orka äta upp den 3:e, så hon fick den.


På torsdag är det skidåkning med idrott B :) Fett najjs!
Fast vi ska sticka redan 07.15 -.-

Tjoho, upp klockan 5 o promenera vovve i kolmörker.... O vi kommer inte tillbaka förrän kl. 17, så vi måste ha någon som kan ta ut våra hundar både vid lunch och på eftermiddagen.

Kanske skulle man cykla på morgonpromenaden? Så Soya blir extra trött. Det lär ju inte bli så mycket aktiviering när vi kommer hem. Haha, Fanny o Ingrid ska dessutom åka snowboard, så de lär ju inte kunna sitta på en vecka sen.

Fanny har åtminstone åkt skidor innan, men Ingrid har aldrig stått på varken skidor eller snowboard i hela sitt liv. Jag ser fram emot att se dem försöka ta sig upp i liften de sisådär första 5-15 försöken. Fast det blir nog ännuroligare att se e första nedfarterna ;) Aj somhelvete är allt jag kan säga efter att ha prövat snowboard i 3 dagar själv... haha. Vi har kommit fram till att kudde innanför thermobyxorna kan vara en god idé.

Bara för det kommer det säkert att vara jag, som åker skidor, som kör in i ett träd o bryter benen, men det får man väl bjuda på då ;)

Rasarbete

Nu har jag faktiskt kommit en bit på mitt rasarbete :)

Har skrivit historia, exteriör och aktivering/intresse/flockgemenskap på 3 av mina raser; Australian Shepherd, Blodhund & Borzoi.

Applåd till mig!

Tacktack! *bugar*

Intressant faktiskt, trots raser jag inte riktigt hoppats på.


Nej nu MÅSTE jag sova (förresten, klockan är exat 00:00 nu, poäng till mig!)


Äckliga kakor

Har precis bakat kakor. Dom blev sepe äckliga.. Eller ja, de går ju att äta, men inget man njuter av precis... Ska SLÄNGA dom jävlarna.. Hittade receptet på nätet o provade. Fy vilken kass recept-makare det var som gjort det.. Smakade jättesalt (och jag är 100000 % säker på att jag gjorde rätt med mängden salt).

Aja... Ska leta efter ett myyycket coolare recept än så o göra nya!!!

Haha,  Patrik kom hit för typ 1 timme sen (till elevboendet alltså). O han är ganska städig av sig säger Fanny (haha, när han har stökigt hemme är det typ 1 tidning som ligger framme). Iaf så sa Fanny stolt att NU ska jag städa på mitt rum. Så hon öppnar städskrubben o släpar ut den extremt otympliga dammsugaren (med orden; Dammsugarjävel, fy vad den är jobbig, jag ska fan köpa en egen dammsugare som är mycket bättre), sätter i kontakten i uttaget, sätter igång dammsugaren och dammsuger i sisådär 20 sekunder.

Patrik sa; Oj vad snabbt det gick, du kan ju knappt ha hunnit göra rent där inne.
Fanny; Rummet är faktiskt bara 8 kvadratmeter...
Jag: Ja, o dessutom har hon ju 2 sängar där inne nu, vilket innebär att det bara är typ 2 kadratmeter golvyta.
Fanny: Precis!
Partik: Menar du att du inte dammsuger under sängen?
Fanny: Eh ja..? Hur fan skulle det gå till, det är ju jättejobbigt???
(Jag håller såklart med)
Partik: Hörredu, när jag skulle bädda sängarna där inne för ett tag sen så sa det bara "knaster knaster" under fötterna, som att gå på en jävla sandstrand..
Jag, Ingrid, Fanny: HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA

Innan dess hade Patrik nästan avlidit då han öppnat vår bestickslåda och det låg lite typ havregrynsrester där i (han skulle ha en tesked)... Guuud vad kinkig han är!

Haha, det bästa var då att han skulle diska av sin sked, och sedan torka den med en av kökshanddukarna.
Patrik: Är den ren? *pekar*
Jag: Vet inte, kanske..?
Fanny: Det beror på om städerskan har varit här..
Jag: Men hallååå, hela vasken var PROPPAD med disk, vad tror du??? (betyder ja, för hon slänger ner all disk hon hittar i vasken när hon städar, så de e alltid mitt kök som får diska allas jävla disk -.-)
Fanny: Hehe oki, sant...
Jag: men här Patrik är en som kanske är ren (lyfter på min bakskål)
Patrik: Men ööuuueeeh!!
Jag: Ojsan, den var kanske inte så ren (totalt nerkladdad med smet jag spillt under kak-baket..

Stackar Patrik... Han har det inte lätt, tur att han inte är här så ofta..

Hunddag

Hunddag idag i skolan. Vi började med att vi fick välja på att träna hund eller att jobba med rskunskapen, jag valde att gå ut o träna lite lydnad med Soya.

Det gick riktigt bra, mycket mer fart än vanligt. Kaaan ha berott på att jag hade små bitar kokta och "ugnsbakade" kycklinghjärtan i fickan.

Sen var det lunchdags. Falukorv o potatis idag.

Sen gick alla promenad, fast inte tillsammans utan alla fick gå som de själva ville. Jag o några till gick korundan.

Efter det fick jag ha typ "kurs" i analsäckstömning, för det var några som ville veta hur man gjorde.

Nu ska jag ta o laga lite mat, vet inte riktigt vad det blir idag, får se vad jag har i kylen/frysen (trots att jag bara har 2 halva lådor i frysen och 2 hyllor i kylskåpet har jag absolut ingen aning om vad jag har för mat, bra va? ;)

Ögonryck :@

Grrrr! Det har ryckt i mitt ena öga hela dagen, typ i ögonlocket. As-störigt är det.. Nån som vet vad det kan bero på? Störigt är det iallafall -.-

Har bakat kolakakor idag, MUUUUMS! (Maha, tog inte många sekunder innan vissa *host host* var där och nallade!

NU ska jag börja skriva om Australian Sheperd (har sagt det i sisådär 2 timmer nu, men NU jävlar händer det!)

Ojsan!

Tro det eller ej, men jag är i princip klar med min svenskuppsats om aborter - nästan 2 veckor före inläming (har aldrig hänt tidigare tror jag).

Har mailat naturkunskapsläraren med frågor om uppsatsen där.

O så ska jag bara kolla igenom engelskauppsatsen som ska lämnas in på tisdag (det blev framflyttat, skulle egenltigen lämnas imorgon).

Jajjemensan, nu är det dags för promenad med Soya, innan det blir mörtk -.-.

Skönt

Tisdag idag, bara 1 lektion. Dessutom skulle vi bara skriva prov idag, så jag har väl haft en sisådär 20 minuters lektion idag. Fast det var lite segt efter, för vi var ju tvugna att vänta på taxin, vilket innebar att vi hade 1,5 timme att göra absolut ingenting på..

Nu ska jag försöka skriva klart min engelskauppsats samt påbörja den om Evolution till naturkunskapen. O juste, en argumenterande uppsats om aborter till svenskan också (haha, snacka om piece of cake för min del med abort-argument, helluuuw, förinta mänskligheten=ropen skalla aborter för alla!).

Fast först blir det nog en tur till Mc Donalds. Orkar inte laga lunch idag...

Just det...

Uppsats om evolution var det ja...

Som ska vara minst 1 o högst 2 A4.

Och som faktiskt ska innehålla FAKTA!

(I vanliga fall kan man ta en sak, o skriva om den 20 ggr fast på olika sätt, så tycker lärarna att det är jättebra. Men jag har testat detta på Marianne, det gick ej -.-).

Mc Donald's

Har precis varit på Donken med Fanny, Sara o Benny-banan.

Käkade en grymt god burgare och massa pommer och cola. MUUUUMS!


Pusshejj

Frustrerande

Var på klubben idag o tränade Soya. Mamma, syrran, Beng o så bologneserna o Pila var också med o tränade.

Först var det en rottis inne på planen också (en såndär stor maffig en som inte Ingrid gillar) så då körde jag lite linförighets-träning med Soya. Hon var riktigt duktig och snabb i reaktionerna (typ stanna/svänga).

Sen gick rottisen ut (tror matten blev arg, för den släpade i linförighet, hon tränade nämligen också det. Hon ryckte nämligen i en hela tiden o sa NEJ o sånt. Kanske var det pinsamt att en töntig pudel kunde bättre än hennes rottis, när dessutom pudelns matte var klädd i röda termobyxor med rosa palmer, blå jacka, rosa vantar och en extremt färgglad mössa, vad vet jag?).

Det är faktiskt så, det får mig att bli glad när jag kan visa att det visst går att få en så "löjlig" hund som en pudel att gå lika bra som vilken bruksvovve som helst. Tycker gott dom kan ha det, när man kan slänga ur sig saker som att det inte är en riktig hund osv.

1000 ggr coolare att bli lydnadschampion med en liten jefla toypuel än en bruks/vallhund, tycker JAG iallafall.

Haha, men sen jewlar satte Soya igång. Jag släppte henne för att köra lite agility... Men så blev det inte, Hon hade en sådan fruktansvärd extraenergi idag, så hon sprang runt en sisådär 10 miljarder varv runt planen, o höll på att springa fram till 2 labbar(?) som kom gående utanför på ett ställa där det inte är staket.

Jag blev lite frustrerad. Tyvärr. Hann stoppa henne från att springa ända fram till labbarna med ett mycket argt och kraftigt NEJ, och sen ett STANNA (hon stannade inte, men kom springades mot mig, o stack sedan iväg igen, o då sa jag lite lugnare "stanna" o då stannade hon).
 
Vi pausade, och avslutade sedan med ett till pass linförighet som gick lika bra som det första.

Imgorgon åker jag tillbaka till Örkelljunga, trevligt trevligt!

O har fått rikskuponger idag av Lotta, tack för det (det bästa med rikskuponer är att det känns som man handlar för typ monopol-pengar).

Paj

Har lagat köttfärspaj till kvällsmat idag, gott!


Sex laskar i en plastask

Segaste dagen i skolan idag, torsdag...

På naturkunskapen gick vi igenom lite om evolution, kollade på en film som var intressant med med oerhört sövande berättarröst. Ska skriva en uppsats om det o lämna in om 2 veckor, jag lär ju börja typ tisdag den veckan då (det är inte obligatoriskt, men vill man ha mer än G så är den det). Försökte även övertyga naturunskapsläraren om min "utrota-människan-teori, hon köpte den inte -.-

Det va iaf så att hon undrade varför jag tyckte så.
Jag svarade att de flesta djur skulle må jättemycket bättre utan människor som la sig i, och tillade "men kanske inte alla då, pudlarna skulle ju tova igen". Men som sagt, min teori bygger på att alla slutar skaffa barn, det behöver ju inte va så dramatiskt som att vi spränger oss själva eller nåt.
Hon svarade att hon tyckte att det skulle vara bättre om alla levde mer miljövänligt, för då skulle alla ha det bra, tillochmed pudlarna.
Självklart hade jag redan funderat på detta, och kommit fram till att om alla människor som fortfarande levde skulle vara jättegamla skulle de inte orka fortsätta sin hundavel, och förhoppningsvis vara humana nog att tillochmed avliva sina hundar innan de fick dö av typ svält eftersom de aldrig lärt sig/fysiskt kan jaga + att alla pälshundar skulle strypas av sina egna tovor. Så, var de löst :)

Sen var det bild, jag, Fanny o Annika fortsatte med vårt grupprojekt (där även Ingrid är med, men hon var sjuk idag) "En historisk händelse" är temat för årets grupprojekt...

Självklart har vi lagt lite extra på vårat projekt och tolkat så fel som det går, så vi ska göra sagan om Rapunzel *hehe*... Vi har en FET pappskiva där vi har gjort kullar av elakt hönsnät & papir maché, ett 50 cm högt torn av hårdpapp, o så ska det vara en pappskiva bakom som vi skall måla nån fin sagovärld på, o så ska Ingrid göra en drake i elakt hönsnät och papir maché och jag har tillverkat en häst idag av elakt hönsnät och papir maché som det senare ska tillverkas en styck tapper prins att sätta på hästen rygg.

För er som undrar varför hönsnät är elakt kan jag berätta att när jag skulle stryka ut tidningspappret och och kladda tapetklister på idag så fick jag massa småsår på händerna av elaka, stickiga, hönsnät-trådar, o 2 av mina fingrar fick äckliga skärsår som liknar och känns som när man skär sig på papper.

Innan bilden kom uttrycket, Sex laskar i en plastask till, ifall ngn var intresserad. Vi väntade på att bli insläppta i salen, och as usual hade vi grymt kul och fjantade runt. Helt plötsligt fick Fanny för sig att börja med "Sex laxar i en laxask". O så skulle alla se om de också kunde, det slutade med att vi kom fram till att det var myyyycket bättre med "Sex laskar i en plastask"

Efter bilden fick vi rusa till matsalen där det bjöds på god soppa för en gångs skull!

Sen var det skjuts tillbaka till Hejlmsjövik så vi kunde rasta doggarna en stund o sen tillbaka till UBC igen.

Eftersom jag inte har ngt individuellt val på torsdagar, men de flesta andra i min klass har det så blev det som vanligt typ 1 timmes håla. Jag läste lite i Eclipse (3:e twilightboken) under tiden, är snart på sidan 500.

Sen var det dags för växt o djurliv. Även här kollade vi på film, om cellens byggnad, ooooerhört intressant, speciellt eftersom vi gick igenom det i Naturkunskapen förra veckan *doh* Känns verkligen som dom 2 lärarna pratar med varandra...

Efterskolan gick jag "ko-rundan" med Soya.

Hundraser

Idag har vi börjat på ämnet hundraser, vilket är 150 poäng av kursen sällskapsdjur, 50 poäng har vi redan läst av i form av hundanatomi (så kursen sällskapsdjur består alltså av 200 poäng totalt).

Kom på att jag inte skrivit om mina löwchenplaner på länge. Jag kan iaf berätta att sparandet gär fett mkt framåt, har typ 10.000 nu, hinner jag få ihop typ 6000 till innan sommaren blir det definitivt av (om det blir några bra tikvalpar f¨ån trevliga föräldrar o från rätt uppfödare såklart)! 

Håller just nu på o räkna på vad det kan kosta per månad, så jag är 100 på att jag har råd när det är dags.

Sjukt jobbigt!

Har en engelskuppsats att skriva till nästa vecka. Och jag har egentligen massa bra att skriva, men jag vet inte hur den ska bröja, och jag vill att den blir perfekt. Sen har jag även svenskuppgift, naturkunskapläxa & fotografisk bild-prov. Egentligen inte så mycket, men känns jobbigt, framförallt engelskan...

:)

Orkade inte vänta längre så; Snälla gode gud, låt denna kyckling vara fri från elaka salmonellabakterier!

Lite blod fick det vara kvar, men käkade bara det som såg helt rent ut...

Yesyes, till Gotteboet nu *mums*.


Grrrr

Kycklingjävel bli klar nån gång!

Det blev ingen cykling...

...hela vägen i skogen var täckt med blöt, hal, äcklig is.

Istället gick vi på en mysig promenad i skogen. Vi följde inte någon stig utan gick bara dit vi kände för helt enkelt. Mitt inne i skogen stannade vi till. Jag knöt Soyas koppel runt ett träd och gick ca 20 meter framåt o la ut mina vantar. Så gick jag runt där en stund och låtsades lägga ut grejjor så hon inte skulle veta vart jag lagt dem så enkelt.

Sen gick jag tillbaka till Soya och satt på en stubbe i typ 5 min, o sen släppte jag henne och sa "sök". Det gick riktigt bra, i vanliga fall har hon svårt när jag lägger föremålen långt bort (än 5-10 meter), men idag gick det riktigt bra.


Just nu håller jag på att laga lunch (hehe, lite sent kanske, men aja inte så noga). Det blir kycklinglår och lite sallad.

Sen ska jag till gotteboet och köpa CHOKLAD (är HELT övertygad om att det hjälper mot träningsvärk). Sist jag var där sålde de Marabou-chokladkakor i lösvikt, hoppas de finns kvar!

Gaah!

Jag blir TOKIG! Har nu suttit stilla på en stol i 1 timme, och jag har FRUKTANSVÄRD träningsvärk från gårdagens idrottpass (hade innebandy på både Idrott A & Idrott B, dvs 2,5 timme innebandy -.-)

Blir TOKIG snart. Såfort jag rör på mig det minsta gör det ont i hela kroppen, och jag blir jätterastlös av att sitta stilla hela tiden.

Jobbig natt!

Skulle sova tidigt igår var det tänkt, gick och la mig redan halv 9. Hade fruktansvärd huvudvärk, och hade haft det hela dagen.

Jag kände mig bara jättevarm och rastlös, så efter 1 timme gick jag upp, drog på mig varmare kläder och gick ut. Soya fick hänga med såklart. Vi var ute och gick i sisådär 1 timme, vi gick på vägen in mot Örkelljunga eftersom den är upplyst hela vägen nästan.

När jag kom tillbaka kände jag mig mycket bättre. Jag tog en dusch och sedan satte jag mig framför TVn en stund för att bli lite trött innan jag gick och la mig. Det funkade mycket bättre, och jagsomnade ganska snabbt.

Vid 3-tiden vaknade jag igenoch hade huvudvärk. Tog en till promenadmed Soya, endast runt fotbollsplanen denna gången dock.

Skulle egentligen gått upp 06:00 imorse, men ställde fram klockan en timme till klockan 07, var så fruktansvärt trött när klockan ringde kl 06. Så Soya fick bara en kort promenad på morgonen idag, eftersom jag skulle hinna till skolan i tid (hon var ganska trött, så tror inte det spelar så stor roll. Jag har ändå bara denna lektionen idag (fotografisk bild) sen är jag ledig resten av dagen. Planen är att vi ska cykla en sväng i skogen när jag kommer hem.


God Morgon

Nu har jag varit ute med Soya, käkat frukost och lyssnat (lyssnar fortfarande) på radio :) Jeppjepp.. Om 50 minuter ska jag gå ner till skolhuset o ha svenska B.

Sen i eftermiddag har jag 2 idrottslektioner.

Fick låna 3:e Twilightboken igår av Anna, Eclipse heter den, o jag har hunit läsa 100 sidor under natten, den börjar bra!

:)

Dom va så jeeefla söta :)

Ville ta med alla hem, och fick ännu större cravings efter en egen liten valp!



Dacke


Droppa


Dunder

Valpar :D

Nu ska jag snart gå till bussen. För jag ska åka till Malin o kolla på hennes västgötavalpar :)

O krama på Tessie!


Ojsan, nu blev det visst lite bråttom, rapport kommer senare idag!

ViLL!

Jag känner för att baka muffins, NU! Men det ska jag inte, ska gå o sova snart, ska vänta till imorgon. Men jag vill!



Välabesök

Idag har jag varit på Väla med Fanny, Snyggebygg, Sara och Saras kille som jag fortfarande inte vet vad han heter.

Snyggebygg körde, så vi slapp ta bussen :)

Jag köpte ekologiska ägg och potatis, o en Mc Chicken Jr. (Haha, de va rätt kul i bilen på väg dit när Snyggebygg frågade "o va e de ni ska köpa då?" och jag svarade "Ägg" och Fanny svarade "Balsam".. Snyggebygg undrade då "Va faen körde vi till Väla för om allt ni ska ha är ägg och balsam!?!?!?").

Haha, när vi skulle köra hem köpte Snyggebygg en heliumballong (jag o Fanny skulle bara snabbt in i mataffären o köpa lite grejjor, så vi gick i förväg runt o sen körde Snyggebygg runt bilen till den ingången som är närmast mataffären). Så när vi kom ut i bilen andades han in massa helium o lät som en smurf, har det inspelat så jag kan lägga det på youtube sen ;)

Nu ska jag laga lite mat, fiskpinnar o potatis idag :)

Superhund!

Soya går så fruktansvärt bra för tillfället.. Tyvärr är det snart över. Hon är i slutet av skendräktigheten och väääldigt mattig och väääldigt matglad.

Idag hade vi lydnadsträning och freestyleträning på loftet allihopa i klassen (hunddag idag i skolan). Vi var typ 15 hundar samtidigt däruppe. O Soya var helt underbar, hon klarade platsliggning och sittning super, trots att hunden bredvid busade och sprang fram till båda mig och sin egen matte flera gånger. Hon klarade linförigheten super, och hängde ed jättebra i svängarna (annars segar hon efter där).

På freestylen körde vi bara lite finslipning. Lärde in ordet för "snurra" lite bättre (när jag gör handtecken blandar hon ofta ihop det med "vända halvt varv och backa in mellan mina ben").
Dessuom körde vi massa bakbenskontroll-övingar. Tillslut kunde hon backa upp för halva trappan till loftet (6-7 steg nånting).

Till kvällsmat idag blev det hemmalagad köttfärspizza (lagade tidigare i veckan o frös in). O sen blev det lite chips och godis som jag köte på Gotteboet tidigare idag.

Muffins

Idag har jag bakat muffins, perfekta, underbara, jättegoda muffins :)




Vaniljmuffins med chokladglasyr (o på vissa även sockerhjärtan).

MUMS!

Skola imorgon

Imorgon börjar skolan, och med värsta dagen i veckan -.- Naturkunskap o Växt- o djurlivs-dagen,  fast de e lite kul oxå, vi har ju bild mitt på dagen.


Idag har jag gjort potatisgratäng o pizza o stoppat i frysen, så har jag massa gott att bara värmaett tag framöver :) + att jag har bröd o kladdmuffins där redan (o lite kött o fisk o sånt oxå).

Har även varit inne o handlat lite som jag glömde handla igår, typ skinka o matolja o makaroner m.m.


Nu är det sovdags för mig och Soya, tidig uppstigning imorgon.

Upphittade!

Röda thermobyxor upphittade *Wiiie*

För övrigt har jag bakat bröd och kladdmuffins idag *duuuktig*

O så har jag brutit av typ halva långfingernageln, skulle slänga en tom fodersäck i soptunnan, men locket hade frusit fast, o jag slant så slog jag i nageln underifrån så den gick av o de gör ONT.

DESSUTOM så var det så att tidigare idag, när jag kom till Örkelljunga var det typ lite frost på marken bara, likaså när jag o Fanny gick till o från Mc Donken, så när jag skulle slänga fodersäcken tänkte jag bara ta 2 kliv ut på trappan o luta mig över till soptunnan o slänga säcken, men jag öpnade dörren och tog ett stort steg ut iklädd mjukistofflor på fötterna, kliver jag i värsta snöhögen. Så jag fick snabbt hoppa tillbaka in igen o byta till mina rosa foppatofflor, men gaaah, mina mjukistofflor blev helt blöta -.-

Efterlysning

JAG KAN INTE HITTA MINA THERMOBYXOR :'( gaaaaaaaaaaaah!

Åh vad jag saknar er, snälla kom tillbaka!

Om DU var ett par thermobyxor, var skulle du då gömma dig?


Bildbevis från senaste gången de användes, mars 08.

Imorgon

Imorgon flyttar vi upp till skolan igen. Ska handla massa god mat på vägen också :) Tänkte sticka tidigt så jag är där redan på förmiddagen, har massa grejjor att fixa innan vi börjar!


Kanske skulle man ta och börja packa?


Ja, det skulle man nog...

Cykeltur i sta'n

Kom precis hem från en cykeltur med Soya, vi cyklade ner på söder o sen hem igen (dock hoppade jag av cykeln emellanåt och gick en stund, kan inte tänka mig att det är bra för kroppen att trava så lång stäcka på så hårt underlag). Gick bra, men hon va lite seg i början.


Vi cyklade genom furutorpsplatsen på väg tillbaka, och precis när vi kommit igenom parken hörs världens PANG (som tillochmed gjorde ont i mina öron, så jag kan ju t'nka mig hur det känder för Soya). Soya blev helt livrädd och bara sprang och drog allt vad hon kunde. Jag fick ju såklart låtsas som ingenting och cykla vidare när hon lugnat ner sig lite.


Ca en timme var vi iväg, o när vi kom hem så stretchade jag Soya och sen somnade hon direkt på golvet bakom stolen jag sitter på.

Filmtittardag

Precis det ja, filmtittardag. Har hunnit med 3 stycken + en hel del dator och läsande i min nya, lånade bok, New moon (del 2 i twilight-serien). Är faktiskt redan på sidan 145, o den är på engelska dessutom :)

Den är bra!


Har faktiskt läst en hel del på lovet, andra halvan av "Den äldste (del 2 i Eragon, läste ut första halvan under de 2 sista dagarna i skolan), Sushi för nybörjare, Sista chansen (båda av Marian Keyes), halva P.S. I love you, Babbeldrottningen av Meg Cabot samt en bok till jag inte kan komma på titeln på just nu.

De filmer jag såg idag var "The Illusionist", "In the name of the king" & "27 Dresses". Den första var definitivt bäst.

Nu är det dags att sova, defenitivt, så godnatt allihopa!

RSS 2.0