Agility

Jag och Soya ska tävla agility. Om nästan exakt en månad. Herrejeflar. Iofs, det kan inte gå sämre än dåligt. Och publiken lär ju ha skoj.

Städat :O

Belive it or not, men jag har faktiskt STÄDAT (tillockmed skurat golvet och skakat mattorna). Håller dessutom på att tvätta upp aaaalla kläder (Det blev 3 fyllda maskiner av det).

Soya blev vääääldigt misstänksam när jag städade på. Hon vågade inte vara i rummet under tiden, och smög in när allt var klart. Hon är fortfarande nte riktigt nöjd (jag gav henne ett tuggben, men det vill hon inte ha, väldigt olikt Soya).
 
JAG är duktigt!  Jag har ett musikredigeringsprogram i min dator, som jag, när jag laddade ner det, hade planerat att fixa till freestylelåtar i. Men såklart fattade jag ingenting. Men idag lyckades jag fatta hur man kortar av och tonar ner slutet. DUKTIGT! (Det var faktiskt ganska krångligt).

Handlat

Har varit och handlat igen. Skulle inte köpa så mycket till mig, bara frukt och en påse godis. Sen skickade Anna med en handlingslista och pengar, Ingrid likaså.

Senare ikväll ska vi ut och träna tillsammans inför söndagens uppvisning. Soya var riktigt taggad tidigare idag, hoppas det hålelr i sig.

Svenska

Fick tillbaka provet idag, vårt sista svenskaprov. 35 var MVG gränsen, jag hade 34,5 *doh*. Men Patrik sa att det räknas typ som ett MVG iallafall.

Sen firade vi Charlotte som fyller år idag :) Med prinsesstårta, sång och blommor.

Sen var det matte, jag fick tillbaka mitt prov, men skulle göra om en uppgift jag missförstått. Så jag vet inte riktigt vad jag har för betyg på det. För mitt i mattelektionen skulle vi intervjuas av några från NST om uppvisningen på söndag.  Så jag hann inte göra klart den, och nästa mattelektion är inte Göra där, så det är lite panik nu. (Godkänt hade jag iallafall, men det var nåt men nån graf-bajs som han inte förstog).

Sen var det idrott, baseball idag. Det blev 19 lika mellan lagen. Fast vi kör lite enklare baseball, inte att man kan bli utebränd och sånt.

Frukost

YES! Idag kan jag äta frukost igen, igår hade jag ingen mjölk, och flingor med vatten lät inte riktigt som min grej.

Har precis kommit in från morgonrundan med Soya. Hon var riktigt duktig, gick jättefint och var mycket kontaktsökande!

Idag är det nationella i matte för några i min klass (bl.a. jag). Och självklart har man pluggat NADA. Tänkte faktiskt göra det igår, ända till jag kom på att alla mina mattegrejjor, och det gamla nationella prov jag skulle kollat igenom ligger inlåst i skolhuset *thumbs up*.

FY faen vad trött jag är, har suttit uppe sent varenda kväll för att hinna med allt som måste göras. Hemsidor (har för tillfället 6 sidor igång), skolarbete, hjälpa andra med photoshop osv. Jag tror jag måste börja säga nej lite mer, för jag hinner inte ens med mig själv och min hund längre.

Nehepp, nu är det frukostdags! Hejssvejs.

Handlat

Har precis varit och handlat. Köpte nektariner, 3 liter mjölk, läsk och chips (de två senare till helgen).

Ikväll ska vi planera inför söndagens uppvisning i Ingeborrarp. Dessutom ska jag börja lära Anya etolologi, så hon klarar provet.

MVG

Jag tentade ju av min engelska i måndags (vi skulle egentligen läsa den på 2 år, men jag tyckte det var segt). Fick MVG på provet och då alltså MVG i kursen *jiiipppiii*.

Så nästa termin börjar jag på Engelska B (som vi egentligen inte har, om man inte väljer det på individuella, så det blir extrapoäng för mig :)

Jaha, så var man dödssjuk och halvblind också

Japp, jag hade en fästing igår, den satt under byxlinningen. Och jag har fortfarande ont  där den satt. Så nu kommer jag säkert att dö av någon random fästingsjukdom som hittils är oupptäckt. Det känns ju bra. Dessutom har jag förmodligen cancer i skallen, för Soya håller på o nosa i ansiktet/huvudet heeeela tiden. Och hon ger sig inte. Såfort hon får chansen ska hon upp och nosa, o de har hållt på i ett par dagar. Så nu kommer  jag dö av två sjukdomar. (Dom håller ju på att utbilda cancer-hundar, Soya kanske är en naturbegåvning).

Har förresten mailat kommunen om ett sånt där sommarjobb där man startar eget istället för att jobba hos någon annan. Hoppas det inte är försent!

Det blir ju kloklippning och pälsvård jag ska jobba med isåfall :)

Var förresten hos skolsyster idag. Jag är för tillfället 167,5 cm lång, väger 56 kilo och ser lite halvkasst på höger öga. Men inte så kasst att jag behöver glasögon (om man inte kunde se nivå 8 på bokstavsraderna behöve man det, men jag klarade 7:an *mihi*).

Hehe, det var lite kul, för först tog jag då vänster öga, som funkar utmärkt. Sen skulle jag repetera samma sak när jag bara såg med höger öga.

Jag: L A E X O N...
Skolsyster: Stopp! N var fel.
Jag: Jaha, H?
Skolsyster: Nej
Jag: K?
Skolsyster: Nej
Jag: Ahmen B då?
Skolsyster: Näe, vi ska nog ta och testa en rad högre.
Jag: Jaa, det blir nog bra.
---



(det skulle ha varit ett R)

Dagen

Hundlektion idag. Som jag skrev tidigare kom Charlotte efter lunch. Då skulle vi redovisa böckerna. Jag redovisade 5 kapitel ur min bok (hundrädsla). Det gick helt ok.

Eftersom vi hade lång lunch passade jag på att klickerträna Soya. Skulle egntligen klicka in ett ligg, men hon började istället bjuda på ett annat tricks vi har påbörjat - att gå runt mig i en cirkel. Så vi struntade i ligget och körde på det istället. Gick riktigt bra.

Har precis käkat kvällsmat, fiskpinnar och potatis. Det var gooott.

Sovmorgon

Börjar inte skolan förrän 10 idag!

Gick upp halv 9 och gick en runda med Soya.
Just nu sitter jag och äter frukost, skinksmörgås och mjölk.

Charlotte är på radion idag, och kommer inte förrän klockan 1. Så vid 10 ska vi alla samlas i skolhuset och förbereda redovisningarna av boken (2 olika böcker, ena halvan har läst Stressade hundar och andra halvan Hundrädsla, så ska vi redovisa böckerna för varandra). Sen blev jag ombedd att ha omvårdnads-koll (det är olia personer som får den uppgiften lite då och då, att gå igenom samtliga vovvars klor, tänder, öron m.m. och rapportera om allt var okay eller inte var det). Sen ska vi gå en sväng med doggarna och sen är det förmodligen lunchdags.

Men nu måste jag plocka ihop alla grejjor och ta ner Soya till hundstallet, CIAO!

Skogspromenad

Jag och Soya har precis varit på en regnig skogspromenad. Gick ut en bit längs en stig i skogen, sen svängde vi av och gick där det bara är massa mossa och träd och mys.

På ett ställe knöt jag fast Soya vid ett träd och la ett litet spår (50 meter->90 graders vinkel -> 50 meter). Sen gick vi vidare in i skogen medan spåret fick ligga till sig. Vi tränade lite balansövningar på stockar och stubbar, Soya fick ryck x1000 och bara sprang som en galning m.m.

Sen gick vi tillbaka och tog spåret, Soya var duuktig :) Lite irrade hon runt, men första halvan efter vinkeln tig hon riktigt säkert och bra. Och hon kom ju fram till målet tillslut :)

Hemsida

Idag har jag påbörjat Ankis (mors kakeri) hemsida. Här kan du se den: MorsKakeri.se

Agility

Har precis varit ute och tränat agility med Soya. Massa med fart, vilket ju är bra, fast det gör oxå att hon inte "hinner" lyssna på mig (typ Jag: HOPP! - Soya: Det var tunnel och sen springa runt som en tok du sa va matte??)

Men en kombination vi gjorde gick superbra, det var hopp-hopp-svängd tunnel. Hon gjorde den riiiktigt bra!

Tråååååk

Jag har supertråkigt :(

Om en stund ska jag iallafall klippa Tassa. Hoppas jag kan låna kamera av någon här hemma, för min är kvar på skolan. Jag ska klippa henne i samma frisyr som Svinto (silverpudeln). Eller ja, hinte riktigt eftersom hon är en bolognese och inte ska rakas kort i ansikte och öron. Men jag ska klippa rundningar vid benen iallafall.

Bild

Bild på mig och Soya från igår :)
image24

Handling

Kom 5:a igår i handlingen. Totalt var där 11 handlers i "äldre gruppen":

Soya skötte sig förvånansvärt bra. Det enda som var krångel med var att hon hela tiden flyttade bakbenen när jag ställde bak dem. O så måste man flyta dem jättelångsamt för att hon inte ska göra det. Så det gick jag på kritiken, att jag ställde upp henne för långsamt. Ska träna massor på det, hon har nåt jefla fnatt där med vänsterbenet, alltid det som krånglar...

Nu ska jag till skolan och ha 2 prov direkt efter varandra, först svenska, sen matte. (O inget av dem har jag pluggat på)

KLAR!

Äntligen klar. Tog ca 4 timmer idag, badning, föning, klippning och raking.


image21
INNAN


image22
NYFÖNAD


image23
FÄRDIG

Öronen är allldeles för stora. Har ändå effilerat dem lite på insidan idag. Vet inte riktigt hgur jag ska göra med dem...


Bad

Håller på att bada vovven. Väntar på att hon ska torka lite nu, sen ska jag börja föna.  Bilder kommer senare.

Kvällsmat

Åt fiskpinnar och potatis till kvällsmat idag. Sen tittade jag lite på semifinalen till Eurovision Song Contest, tröttnade efter halva.


Innan dess var jag nere på skolgården och tränade handling samt lite klicker med Soya.  Håller på at klicka in att hon ska hämta olika bestick (har 3 picknik-bestick i grön plast som hon ska lära sig skilja på). Har börjat med "gaffel". Har kommit fram till att det enklaste sättet nog är att alltid lägga dem i samma ordning, kniv till vänster, sked i mitten och gaffel till höger. Eftersom det se så lika ut och är av samma färg blir det nog väldigt svårt att skilja på dem utseendemässigt. .

Hallonpaj

Håller på att baka hallonpaj, smuldeg och frysta hallon. Ska äta det med vaniljglass sen :)

Idag har vi haft hundlektion. Fortsatte på levande människa, och gjorde lite balansövningar. Med vovvarna var det en promenad med läspaus (vi skulle läsa 2 kapitel i en bok, mitt ute i skogen, o hundarna skulle bara ligga och ta det lugnt) precis innan lunchen. Eften lunchen skulle alla cykla en liten runda, Soya var jätteduktig as usual! Idag travade hon dessutom nästan hela tiden (annars passar hon ganska mycket).

Imorgon är det baddags för Soya, det är ju tävling på torsdag. Vet precis hur jag ska klippa henne också, det känns skönt! Och det ska bli skoj (inte föningen, men klippningen). 

Nähä, nu ska pajen ur ugnen! CIAO!

Kvällsmat

Idag blev det ryggbiff och pommes till kvällsmat. Och det var såååå gott!

Under kvällen har jag fixat massa saker, gjort upp plan inför torsdagens handlings-tävling (tider  m.m.), uppdaterat skolans hemsida, uppdaterat min och Johannas hemsida m.m. Nu ska jag lägga in massa bilder i gallerierna på skolans hemsida!

(hundgymnasiet.info.se)

Härlig bild

Här komemr en mysig bild, som Sofia har tagit, från fotodagen förra söndagen på skolan.

image20
Fr. v.: Nacha, Soya, Molla, Tilla & Soffi.

Kritiken

Min kritik från gårdagen:


Uppställning/genomgång:
Exellent handler. Super-relation between doh and handler. They flow all together very well. Ecellent presentation of dog for examination.

Rörelser:
Exellent triangle and straight up and down. Correct finishing position.

Rasspecifikt uppvisande:
Super breed handler showing all positive attributes of her dog.

Hundbyte:
Showed her swaped dog really well. Exellent *p-nånting* that *nånting-ited* the dog. Really good presentation to the judge. Good voicecontrol to encourage the dog.

image18
I rörelse
Foto: Dessiré Forsbrand

image19
Placerade 2:a :) (Ser lite konstig ut på bilden, hade nog precis flyttat bakbenen rätt och är på väg att ställa mig upp ordentligt)

Hässleholm NAT

Hela helgen har det varit utställning.

Igår, lördag, tävlade jag handling med lånehunden Figge, visade en aprikos storpudeltik samt hjälpte Stefan Harde (Hardy Flap's) i en avelsgrupp.

I handlingen blev jag 5:a och kvalade till Golden Go. Den aprikosa tiken fick en slät etta (trots att den förväntades få en 2:a, så det var ju bra). Avelsgruppen kom på 2:a plats av 3 grupper.


Idag, söndag, var det bara handling som gällde. Jag hade Figge idag igen, och han gick som en klocka! Det kännde verkligen super idag. Och det var riktigt många bedömningar idag, in och ut hela tiden. mn det är kul, istället för att bara sitta och vänta hela dagen fram tills finalen. Vi fick byta hundar också, jag fick byta till en papillon.
I finalen gick lika bra som innan på dagen, vi fick göra ett T och springa ett varv runt. Sen placerade han. 4 handlers hamnade utanför placering, sen kom Rebecca Johansson på 5:e plats, Eleonor Mohlin på 4:e, Dessiré Forsbrand på 3:e, JAG på 2:a och Johanna Gräntz på första. En riktigt bra dag!

image17
Jag och Figge, söndagen i Hässleholm.
FOTO: Jessica, White Gost's Dogo's

Tävling hela helgen

Åkte hem med 5-bussen idag.

Imorgon är det hässleholmsutställning. Jag ska tävla handling, och eventuellt ställa en aprikos storpudel, men förmodligen blir det inte så (egentligen ska Soyas uppfödare ställa den, men det är inte 100 att hon kan ta sig dit, men förmodligen kan hon det).
Pappa kör mig, syrran och mormor dit imorgon, så tar vi tåget hem. På söndag blir det nog tåg både dit och hem.

Ingrid och Anna komemr dit imorgon, fast jag har Kitos vaccinationsintyg (Annas hund). Hon hade det hemma, så hennes mamma kom och lämnade det här, så tar jag med det till utställningen imorgon så hon och Kito kommer in. De ska bara titta dock, och Kito sa miljötränas.

Kollade på SMHI precis, det ska vara regnfritt hela helgen, och perfekt temperatur. Hoppas de har rätt!

Hemma från skolan

Jag gick inte till skolan idag. Hade sååå ont i skallen när jag vaknade. Så istället sov jag ända fram till halv 11 eller nåt sånt (vilket är bevis på att jag inte mår riktigt bra, för det gör jag aldrig annars).

Sen gick jag ut med Soya i ca 30 minuter. När vi kom tillbaka käkade vi båda frukost.  

Under dagen har jag gjort massa nyttiga saker, som att tvätta allt i min tvättkorg, raka nos/svansrot/ttassar/mage på Soya, diska upp massa glas jag hade ståendes på mitt rum och sopa upp all sand från golvet i mitt rum. Har även kört lite klickerträning med Soya. 

Just nu håller jag på att packa inför helgen. Det är ju utställning i Hässleholm då.                                         


Moppen + cykling

Igår kväll lagade jag min moppe, alldeles själv. Jag skruvade loss det gamla fästet till avgasröret och satte fast det nya. Hehe, jag kan säga att det tog en hel evighet innan jag ens fattat vilken sida avgasröret skulle sitta på. Dessutom var det svårt att få loss det gamla fästet, för muttern hade rostat fast. Men med lite bankande och lirkande fick jag loss den.

Idag på hundlektionen tränade vi cykling med doggarna. Soya är ju en naturbegåvning *hihi*, så det var inga problem där. När vi slutat för dagen hängde jag och några andra från klassen med Charlotte på en cykeltur (hon skulle ändå göra det med Lexi, så hon frågade ifall någon annan ville hänga med). Då cyklade vi lite längre, pausade en stund och gick en liten runda med hundarna, bl.a. ner till sjön, där Soya och Edda badade. Sen cyklade vi tillbaka. 

När vi ställt in cyklarna igen gick jag och lämnade Soya på rummet och tog sedan moppen in till Örkelljunga för att handla. Köpte smör, grädde, jordgubbar(!) och nektariner.  

Till kvällsmat idag blev det fiskpinnar och potatis, också jordgubbar och grädde till efterrätt. MUUUUMS!

Deppdag

Idag har varit en allmänt deppig och jobbig dag, pga. diverse olika anlednigar som jag inte tänker skriva här.

Dock var jag på ett trevligt möte på sydskånska kennelklubben, inte för att jag hängde med så mycket, men det blir nog bättre till nästa gång.

Imorgon blir det Helsingborg med klassen. Vi tabussen så vi är framme halv 10. Sen sak vi gå runt i Helsingborg hela dagen. Efter det sticker jag hem och hämtar grejjor till utställningen i helgen och tar sedan bussen tillbaka till Örkelljunga. 

Idag

Har varit inne i Örkelljunga idag och handlat. Hade dock inte tillräckligt med pengar på kontot, så jag fick använda mina sparpengar från hundklippningar till att köpa mat. Känns så jävla tråkigt, fattar inte hur jag ska kunna spara ihop pengar till en valp till nästa sommar. ALLT går ju åt till o köpa mat.

Det bliev dessutom extra dyrt idag, för jag behövde köpa bl.a. tandkräm o bodylotion. Skulle ha köpt solkräm också, men det hade jag inte råd med.

O jag är så glad för det löste sig med hässleholm i helgen, jag kan förmodligen sova hos Soyas uppfödare :) O så kan jag hämta alla saker jag behöver på onsdag när vi är i Helsingborg med klassen.

Fotodag

Idag har det varit fotodag här på skolan. Det skulle fotas till 2:ornas projektarbete samt till Charlottes kommande bok. Jag var med och hjälpte till med div. saker (hålla hundar m.m.). Soya fick även vara med på ett par bilder, med aktiveringsleksak samt en bild där det bara skulle vara massa olika raser.

Soya fick också bada för första gången (hon har iofs fått innan, men inte vågat) fast hon vågade bara gå i till benbollarna. Sist vi försökte vågade hon inte ens röra vattnet, så det är ju framsteg iaf.

Ikväll ska vi ner till Sjöstugan och äta med dem. De andra ska grilla, men jag ska nog hitta på  något annat, är inte alls sugen på grillmat.

Klippt Svinto

Nu har jag precis blivit färdig med Svinto. Det tog 4 timmar att bada, föna, raka och klippa honom. Nu var jag iofs inte petnoga med föningen och det, så det var därför det gick så snabbt. Svinto är nämligen itne riktigt glad i att bli fönad och rakad, så vi tog det lite lugnt.

Här är då Svinto FÖRE
image13


Här är han nyfönad
image15


och här är han FÄRDIG :) (Bröstet är kortklippt som en triangel neråt, men det syns dåligt på bilden eftersom han är så mörk  där.
image16

Sovdags

Nu är det sovdags för mig och Soyan-dojan.

Vid sju var vi ute på en långrunda, tränade tyst komunikation mest. Fick även till ett riktigt bra "fot" (hon brukar sega, hamna lite efter, men här gick det verkligen i bra takt framåt, och hon höll sig perfekt vid sidan).

Till kvällsmat idag blidde det fiskpinnar och kokt potatis. Och nu sent på kvällen har jag ätit en sallad av coctailtomater, gurka, röd paprika och parmesanost.

Meeeeen nu skulle vi ju sova, så nattinatti!

Sorglig dag :'(

En mycket, mycket tråkig sak har hänt idag. En av hundarna i klassen har dött, bara 1,5 år gammal. Hans matte hade suttit med honom på busstationen och väntat på bussen inne i Örkelljunga, och en annan vovve hade kommit gående på andra sidan gatan. Trazan började skälla och stissa upp sig massor, också helt plötsligt trillade han ihop och krampade, och blev sedan helt stilla. Veronica, hans matte ringde sin mamma och de körde i världens fart till djursjukhuset. Men han var redan död, förmodligen pga. dåligt hjärta (som de inte vetat om).

Så stämningen har varit lite dämpad idag, Veronica kom till skolan iallafall, när hon hade hämtat sig lite.

Det vi har gjort idag var att fortsätta med levande människa kursen, varit ute en kortis med doggarna samt gjort lite avslappningsövningar med dem (utan att vi fick prata/röra speciellt  dem). Långpromenad får det bli senare ikväll, för här är supervarmt.

Vackert väder

Har varit superväder hela dagen idag. Soligt och ganska varmt.
Jag har precis ätit kvällsmat, ryggbiff och klyftpotatis också en liten sallad av tomat och paprika till det.

Vid 18 var jag ute på en ganska lång runda med Soya, och det var helt perfekt väder, alldeles lagom svalt. Hon gick jättefint hela rundan, avslappnad och lyhörd var hon.

Nähä, nu ska jag fortsätta med Ingrids hemsida. Och sen ska jag läsa till sidan 40 i boken Levande Människa, det är vår läxa till imorgon.

Morgon

Det var seeeegt att gå upp i morse. Gick "statoil-rundan" med Soya förstg. När vi kom till rastplatsen gick vi förbi en husvagn, där en schäfer låg fastkopplad utanför. Förmodligen hade den fått ligga där hela natten, för det var tidigt på morgonen, och den hade en liten filt att ligga på. När vi gick förbi rusade den ut, i kopplets längd,  mot oss och morrade som satan. INTE trevligt, jävla skit-ägare till den hunden! Hur kul tror du dom skulle tycka det va att bli fastkopplade utomhus på ett helt främande ställe utan tryggheten från sin flock?


Ojoj, nu ska jag snart sticka, måste gå till bussen om en kvart, och jag går fortfarande i pyjamas. Soya ska ju dessutom lämnas i hundstallet.

Levande Människa

Vi har påbörjat en ny kurs idag, den heter levande människa. Och den tillhör faktiskt hundämnena. Den handlar om hur vi rör oss, tänker, är osv.

Hundbiten i detta är att vi ska tänka på hur vårt sätt att vara kan påverka våra vovvar, samt att vi ska börja med tyst kommunikation. Alla ska lära sina hundar sitt, ligg, står, stanna och ett valfritt moment på bara handtecken. Blit lättplätt för mig, Soya kan redan sitt, stå och stanna på handtecken, brukar nämligen lära in det före ordet. Ligg har vi inte ens påbörjat, och det valfria måste jag fundera ut, har massa kul idéer iallafall.

ÖRK vad det är mycket fästingar, jag hade tillochmed en på mig idag, fast den hade inte satt sig som tur var.

Nyklippt

Soya är färdigklippt, fast det var länge sen nu. Vi har varit och paddlat kanot några stycken, o det var jätteskoj. Fanny och Sofia hoppade ur kanoterna o simmade in, jefla galningar!

Iallafall, här kommer lite bilder:

image10
Innan klipp och bad

image11
Nyfönad

image12
Efter klipp (benbollarna och mössan är ej klippta)

Som ni kanske ser Har jag klippt av ca 1 cm runt hela magbollen samt klippt upp fronten lite.

Veterinärbesöket m.m.

Nu är vi tillbaka i Örkelljunga. Fick skjuts av pappa upp.

Veterinärbesöket gick bra. Hon fick då först en rabiesspruta snabbt som attan i nacken, hon hann inte ens märka det tror jag. Eller också brydde hon sig helt enkelt inte. Sen kom veterinären och skulle kolla ögonen, eftersom det runnit lite gul-vitt ur dem. Förmodligen var det samma bakterie som förra gången, konjunktivit. Hon fick också samma salva som sist, chloromycetin. Men, den ögonioninflammationen är inte smittsam, det var ju tur iallafall.

Sen åkte vi hem en stund, sotaren skulle komma och pappa skulle göra lite sysslor hemma.

Vid 2 åkte vi iväg till apoteket för att hämta ut ögonsalvan, köpter även en flaska ögonvatten, för ögonen ska sköljas 2 ggr/dag också.

Sen åkte vi till Willy's för att handla mat. Jag köpte mjölk, frukt, skinka, ryggbiff, jordgubbssaft, grönsaker, parmesanost, grevéost, rostebröd, potatis och fiskpinnar.

Har precis badat Soya, som liggr och självtorkar av sig det värsta vattnet innan jag ska börja föna henne. Sen ska hon klippas också. Bilder komemr i nästa blogg!

Frukost hos mormor

Nu på morgonen har jag varit på frukost hos mormor, jag och Soya tog våran morgonpromenad dit.

Jag och mormor snackade lite om kommande utställningar och så. Också fick jag kollat hundgymnasiets hemsida, som krånglar lite med mig. Men jag har en liten aning om vad det är som inte stämmer nu.

Om lite mindre än en timme är det rabiesvaccination för Soyas del. Hon brukar inte tycka det är så läskigt hos vetten, det enda man behöver göra är ju att sitta stilla på ett bord medan nån klämmer lite här och var, och ibland får man ett litet stick i nacken. Och efteråt får man mängder med godis - en baggis lixom. Lite arbete för mycket belöning tycker Soya.

Glasspromenad

Har precis gått en sväng till kiosken och tillbaka, Soya var med såklart. Jag gick dit för att köpa en glass, en mumsig, kall glass (och för att jag var uttråkad). Det blidde en Cornetto Citron, och den var grymt god.

Imorgon är det frukost hos mormor kl. 9. Veterinären 11:30 och sen åka och fixa leg när vi är klara hos vetten.

Vid kvart i tre blir det bussen till skolan. Och där ska jag äta på Mc Donalds och bada/klippa min hundjefvel.  

Och inte att förglömma, vattna blommorna på skolgården. Fick mail av Charlotte om det precis.

Morgonpromenad

Gick upp ganska sent imorse, typ halv elva. Först gick vi en runda i Jordbodalen, jag och Soya. Sen gick vi hem, hämtade lite saker och gick upp till mamma.

Vid 12 gick jag och mamma över till grannen, och hämtade lite bilder, eftersom jag ska göra en hemsida till henne. Det var bilder på tårtor och sånt (hon har ett litet "kakeri" och så kör hon runt och säljer kakor på olika ställen från sin lastbil).

Och nu sitter jag här, grymt uttråkad. Vet inte vad jag ska hitta på...

Sjukt...

Ju mer jag lär mig om hund - på RIKTIGT - destå mer inser jag hur SJUKT vissa tänker hund. Eftersom jag framförallt umgås med utställningsfolk har jag flest exempel därifrån, är dock ganska säker på att det förekommer nästan lika mycket i andra hundsporter.
 
- Min hund har skadat sitt ben och har ett stort, djupt köttsår som är flera cm långt.
- Åh, stackars dig, då kommer du ju inte kunna ställa ut på jättelänge.
HALLÅ? Vem är det det är synd om???


- Hunden sträcker inte ordnetligt på huvudet när den springer
- Byt till strypkejda och ryck lite så vill den inte dra ner huvudet.
JA, eller LÄR den att gå ordentligt, varför inte klicka in rätta sättet att springa på? Vips så har man dessutom några minuters/timmars mental aktivering framför sig dessutom.



Hundar som blir SLAGNA/ryckta hårt i för att de inte springer helt perfekt i ringen (visst, jag vet vilken effekt lite små"ryck" i kopplet kan ha för att hunden ska titta upp/balansera upp sig i uppställningen, men då snackar vi en liten knyck med handleden, ungefär som man gör med tydgeln på en häst, och inte den minsta kraft i det hela). Och hur sjukt är det inte när man ser PUDLAR som borde vara så fruktansvärt vana vid att bli hanterade rygga undan när matte/husse försöker t.ex. ställa upp dem.

Era SJUKA, SJUKA människor som låter era vinnarskallar och rykten stå över era hundars välbefinnande. SKÄMS förfan! Och detta är sakr man ser på varenda utställning.



Kan dessutom tillägga att jag aldrig sett så många icke rastypiska hundar och dålig hundhållning (syftar dock inte på omvårdnadsbiten och aktiveringesbiten, för den har jag ju ingen aning om) som jag sett idag i Hilleröd. Folk kom in med sina små halvglna hundar i FLEXIKOPPEL. Och lät hundarna springa hur som helst fram och tillbaka till andra hundar.

Jag har heller aldrig hört så många början till bråk mellan hundar.

En vuxen hane gav sig på en 4 månaders valp, ett gäng bostonterriers rök ihop gång efter gång (flexikoppel på hela gänget).

Man lät sina hundar gå i fullängd på kopplet, trots att det var trångt i gångarna, och märkte inte ens att ens hund stog och hälsade på en helt främmande annan hund. Hundar kom loss och stack iväg utan att mattarna (det var främst mattar) märkte det. Folk skrattade åt att hundar började bråka.

Det kom in vita pudlar med stora brun.smutsiga områden på haserna. Friséer som var helt röda i mustachen. Storpudlar utan en enda muskel i bakbenen...

Tacka vet jag svenska utställningar, där man slipper ha främmande hundar nosandes i rumpan på sin egen, även om det såklart finns puckon även här. Men bland de danska utställarna var det snarare regel än undantag, iallafall i den hallen vi var.

Hilleröd

Nu är jag hemma från Hilleröd. Det har varit en riktigt trevlig dag!

Dock fattade jag inte ett jefla dugg av det danska utställningssystemet. Mandy vann iallafall sin klass, så mycket har jag koll på, men efter det var det bara en massa springande in och ut i ringen, massa konkurreser o skit.

Nu ska jag kolla TV en stund, är trött, inte så farligt i huvudet dock, mest i kroppen.

Ritat

Jag var uttråkad, så jag ritade en liten Emil-tax nu på kvällen. Men nu är det faktiskt läggdags, ska upp tidigt imorgon och åka till Hilleröd jue. 
image9

Blogglayout

Har nu fixat en bakgrund ill min blogg oxå :) Nu ska jag bara komma på hur man får till en såndära kalender under bilden, så är jag nöjd sen!

Malmö med Julia och Emil

Nu är vi hemma igen från Malmö. Soya har svimmat av trötthet, det gjorde hon direkt när vi kom hem nästan. Hela tågresan var hon helt borta också, förutom när tåget bromsade in på perongerna, för då var hon uppe och yrade runt och oroade sig för att jag skulle lämna henne kvar på tåget.

Iaf, när vi kom ner till Malmö och letat rätt på Julia och Emil gck vi tillsammans till DogFun. Där köpte jag en påse hundgodis, några nagut-kex och en fästingplockare. Sen gick vi till ett ställe som heter Bageri Caféet och köpte varsin smörgås, Julia en bagel och jag en baguette.

Efter det gick vi till Pildammsparken och släppte hundarna tillsammans i en inhägnad. Helt plötsligt kom en medelålders man med en fransk bulldog o bara öppnade grinden och gick in med den, utan att fråga eller någonting. Soya höll på att springa ut, han stog och motade tillbaka henne med benet. För hans hund blev ju rädd när Soya o Emil kom farande i full fart och vågade därför inte gå in. Så vi kopplade snabbt hundarna, gav mannen en sur blick och gick en liten runda runt tallriken. Sen gick vi tillbaka och tränade lite med doggarna. Soya var en segpotta, så det blev inte mycket tränat (det var ganska varmt då).

Vi gick sedan tillbaka in mot centrum, och tog varsin glass på vägen in. Sen satte vi oss vid kanalen och åt upp dem.

Efter det var det dags att gå tillbaka till centralen, och ta tåget hem.

Nedan kommer lite bilder från inhägnaden i Pildammsparken.

   


God morgon!

Skulle egentligen gått upp 8:30 idag. Men jag vaknade av mig själv en halvtimme tidigare. Om ca en timme ger vi oss av, jag och Soya. Jag kommer att uppdatera bloggen senare ikväll, när jag kommit hem.

Beastwear.se

Malmö tomorrow

Nu är det bestämt. Imorgon sticker jag och Soyan-dojan till Malmö och hänger med Julia och Emil.
Emil-pemil->


Det komemr säkert bli en helt super dag. Vi ska fika/äta lunch, kolla DogFun (hundaffär) samt stadsträna våra små slynglar (snorvalpar kanske är lämpligare?) till hundar!


Regnpromenad

Har kommit hem från ev väldigt regnig Soyapromenad. Först åkte vi ner med pappa till ÖB. Så fick Soya vara kvar i blien när vi var inne och handlade (jag köpte shampo, balsam, duschtvål, blyertspennor, penvässare och färgade A4papper. Eller ja, pappa köpte det till mig). Sen gick vi upp (jag och Soya) medan de andra åkte upp (resten av familjen var oxå med).

Har förresten gjort en hemsida idag, till mig och Johanna Gräntz. Den heter showhandler.info.se.
Dock är den inte klar än. Har inte lagt in alla texter.

Valborg + ev. jobb :)

Valborg igår firade vi (om man nu ens ska kalla det fira valborg, för det var ju inte direkt som att vi gjorde nåt speciellt för de va valborg, valborg är inget speciellt heller, tycker jag) hos kompisar till pappa o Lotta, Benge/Håkan (välj själv vilket namn du gillar bäst, det är samma människa ;) och Kia, också Siri såklart. Soya tyckte Siri var en kul liten sak (Siri är, för er som inte vet det, en shar pei valp). Siri tyckte nog Soya var en ganska kul stor sak också. Det blev iallafall inte mycket vila för någon av dem, men runt 22-23 tiden slocknade båda.

Siri hängde i Soyas öron, Soya hängde i Siris, väldigt stora, skinn. Soyas svans var kul också tyckte Siri, så hon bet tag i den och åkte efter Soya några gånger, fett kul såg det ut!


När jag loggade in på daton nu i morse hade jag fått svar på en annons om hundpromenader jag lagt ut. Sketabra!
 Det är en boxer/bulldog som behöver rastas en gång/dag några veckor i sommar. Ett steg närmare en löwchenvalp!

RSS 2.0