Löphelvete!

Tänker Soya aldrig sluta löpa? Dag 14, fortfarande inget höglöp.

O drar av sig tikskyddet gör hon heela tiden, hela mitt golv är fullt med blodstänk. Orkar inte ens försöka skura bort dem längre, det får bli när hon slutat blöda, tar ju 1 timme så ser det likadant ut igen!


Har precis skrivit klart ledarskapsuppsatsen o skickat in!

Nu är det bara framtidens boende kvar, sen är det nog lugnt ett tag, hoppas jag.

Förresten, har nog chans till MVG i Engelska B, har fått MVG på typ alla inlämningsuppgifter, o fick MVG på nationella uppsatsdelen o starkt VG på läs/hörförståelsen.

Troligen VG, men chans till MVG i Växt och djurliv.

Säkert VG i naturkunskap, blir svårt med MVG tydligen (pga. en del riktigt onödiga slarvfel på vissa förhör o sånt).



Försov mig massor imorse, vaknade halv 8, bussen går 8. Har dessutom riktigt jefla ont i halsen. Men, jag hann till skolan, även om Soyas promenad och min frukost blev lidande.

Näpphepp, naturkunskapsuppsatsen var det!

Woops

Jag har en uppsats om "framtidens hus" till imorgon i naturkunskapet (energikällor o sånt), den är inte påbörjad.

Attans!


Hehe, o på fredag är det en uppsats om ledarskap till idrotten på 2-3 sidor som ska lämnas in, jag har skrivit en halv. Men aja, det blir till att sitta uppe ikväll så ska nog även det lösa sig!


Idag har vi haft traktor-körning. Vi skulle backa i slalom mellan plaströr som satt med typ 6 meters mellanrum, sedan backa runt den sista pinnen ett helt varv och backa tillbaka mellan allihopa igen, dessutom satt en harv bakom traktorn, vilket gjorde att man hade ännu mer att hålla koll på. Jag klarade det utan att röra i någon pinne *applåder till mig*. Sen fick vi testa att backa med släp, o vi skulle backa rakt. Det var lite svårare, men gick tillslut. Nästa gång ska vi backa in släpet i ett "garage" (som ska bestå av 4 platspinnar, inte i ett riktigt garage såklart, han är mer rädd än så om den lada han har ;).


När vi kom tillbaka gick vi och käkade lunch, o sen satt jag mest och snackade skit i skolahuset. Vi har ju agility-prov på fredag, så när alla med hanhundar tränat färdigt körde jag en sväng med Soya. Gick hyffsat bra :)

Ajaj på fingret :(

På idrotten idag gick dett vilt till under basketmatchen, och jag fick bollen rakt framifrån på mitt långfinger, så nu är det helt svullet o stelt, typ stukat eller nåt. Är helt handikappad, för jag kan inte gripa om saker, inte ens med de andra fingrarna på vänsterhanden, för det gör ont tillochmed då (såg ut som ett jefla sär-barn när jag åt kvällsmat innan, fick hålla om kniven med tummen o försöka hugga av bitar)! Bajs på det!!!

På idrott o Hälsa B var det dans idag, en av tjejerna som har Idrott o Hälsa med mig är duktig på sånt, så hon hade förberett koreografi som vi skulle följa.. Gick väl hyffsat. Dans är inte riktigt min grej...


Efter idrotten gick jag och handlade, skinkost på tub för hundträning, samt potatis, mjölj, yhogurt, cipps *mums* och en citron till mig!

Träna agility tillsammans med Ronja, Fanny och Ingrid med hundar. Gick hyffsat, slalom gick sämre än vanligt, annars var det helt ok.

Hade tänkt äta lax och klyftpotatis till kvällsmat, o hur bra går det när man inte har en jefla laxbit kvar i frysen? Besvikelsen var stor, och det fick bli fiskpinnar och kokt potatis istället.

Imorgon ska vi förhoppningsvis på träningstävling på Råådalen, om allt går som det ska!

Ett tag sen

Har inte haft så mycket att skriva på ett tag. Åkte hem i onsdags efter skolan, torsdag-fredag har ju varit ledig-dagar.

I onsdags körde vi traktor, o hade även åk-gräsklippar-rejs. Det ingår ju att köra traktor i kursen basmaskin. Gick väl bra, krockade inte, o klarade det som skulle klaras av. Vi ska dit 2 onsdagar till o köra.

Imorgon ska jag till Ribban för att hålla JH-träning, Sydskånska Kennelklubbens ungdomskommitté anordnar träning, dock är det bara jag som kan imorgon, de andra ska på utställning/kan inte komma dit av andra skäl. Det skulle inte bli så kul väder imorgon, så det lär ju inte komma nån. Jag tar iaf med mig Soya, så får hon en trevlig dag iallafall!

Har övningskört både igår och idag, Har väl gått hyffsat. Vi har tagit oss ifrån parkeringsplatsen nu iallafall :P Igår körde vi på Ättekulla Industriområde, och idag körde vi i ett bostadsområde, vet ej vad det heter. Häll på att krocka med en Mercedes idag. Hehe, det var precis i en sväng, där det var väldigt hög häck, så man såg inte alls runt hörnet, o vi kom ganska precis samtidigt, mot varandra, jag och Mercedesen. Men det blev tvärnit för bådas del, så inga läskigheter skedde...

Tjingeling!

Löptider var det här!

Soya började löpa inatt. Kluddat ner hela lakanet typ -.-

Anyway, naturkunskap imorse. Gick vällan bra. Gick igenom kapitel 5 i boken o kollade film.

Sen var det bild, jag målade en flugsvamps-pudel i akrylfärg (i brist på annat, är klar med mitt bildprojekt). Den blev jätteful :)


Sen var det till Hjelmsjövik för att rasta doggarna, o tillbaka igen för Växt- & Djurliv. BTW, I no longer have IG i Växt- & Djurliv (haha, fett enkelt, det jag behövde göra var att berätta en kortis om fotosyntes, efter som jag inte fått in så mycket om det i Kolatomen Nisse-historien). Helt skadat att man kan få IG i en hel kurs för en sån simpel grej, som jag dessutom kan plättlätt egentligen! Han ville veta hur det gick till, o vad som bildas.. -.-


Yes yes, imorgon är det praktiskt prov i lydnadsklass 2. Jag kommer dock att avstå platsliggningen samt starta sist, för att underlätta för dem med hanhundar. Soya kan inte alla moment än, men de flesta bör gå hyffsat, beroende mycket på hennes humör dock!

Sjyssta bananer!

Studiedag idag :)

Hittils idag har jag kollat på en film, tränat lydnad + agility med Soya (lydnad gick åt helvete, agility gick bra) & uppdaterat skolans hemsida med lite bilder från Kolmården, fler är på G.

O köpt godis på Gotteboet har jag gjort med :) Handlade för hela 12 kr, o jag har bara orkat äta mindre än hälften. Det måste vara nåt seriöst fel på min magsäck..


Igår hade jag fotografisk bild, o bestämde med den läraren att jag nog ska läsa webdesign på distans nästa år (hon har det ämnet med). Fett nice, jag visade min dogtown.se-sida, o hon sa att jag borde klara kursen lätt. Men att jag måste lära mig mer CSS. Tydligen kommer hon skicka en CSS-mall att jobba med under kursen, så det ska väl gå fint :)

Nu tänkte jag påbörja min uppsats om ledarskap till idrott B, 2-3 sidor lång ska den vara -.- Kanske man skulle fylla ut med massa bilder? *mohaha* Men nä, tyvärr är han inte så lättlurad, läraren.

Vilda västern är ej som förut...

Sa den tappre mohikanen!


Idag har jag haft muntligredovisning av min film, Illusionisten. Gick väll hyffsat, önskar att jag hade strukturerat upp det bättre innan...

Sen var det idrott, orientering på idrott A o sen friidrott på idrott B. Körde 400 meter o 110 m häck på friidrotten, de sista 2 grenarna för mig.

Slut i rutan var man sen. Tog med mig Soya ut i skogen, för att fota till fotografisk bild, men det blev inte så mycket av det hela.. Mest hundfoton istället :P

Ikväll blir alla 2:or bjudna på pizza, nicebajs!

Varför?

Varför har Soya fått dåliga höfter?

Varför mår Soya dåligt av att löpa?

Varför är den enda hundsport Soya verkligen ÄLSKAR, också den hon inte får/bör träna pga. höfterna?

Varför går det åt helvete precis hela jävla fucking tiden?



Nu har jag iallfall bestämt mig, efter bra samtal med C, att Soya ska kastreras efter det kommande löpet. Hon är påväg in i det, har ju varit svullen i typ en månad. Dock brukar det ta lång tid innan det börjar. Skulle inte fövåna mig ett jävla dugg om löpet är precis när vi ska iväg på agilitytävlingen, när allt annat går sååååå bra...  

Det kommer även bli så att när det gått precis lagom tid efter löpet (om det nu kommer igång typ ett par veckor framöver) har vi ganska precis börjat skolan igen. O det lär ju ta ganska lång tid innan Soya är i form för att röra ordentlig på sig igen efter det.

Hon mår verkligen inte bra av det, så det är nog det bästa som kan göras för henne. Hon blir fruktansvärt trött, redan innan löpet, men ännu mer under. Hon blir orolig. Har svårt att hantera möten med andra hundar, eller ja, tikar. Hon reagerar starkt på saker hon inte annars bryr sig om, blir extremt känslig/rädd för "konstiga" ljud/rörelser. Dessutom tar det hela fruktasvärt lång tid, eftersom hon är svullen o så lång innan det sätter igång, längre än normalt.

Men så är ju frågan, hur kommer SOYA förändras av en kastrering? Hon lär ju bli mer matfixerad, vilket ju är bra när man tränar. Men å andra sidan, tänk om hon tappar allt intresse för att träna, och blir jätteseg och inte alls intresserad, tappar suget?

Som det är idag kan jag träna lydnad/freestyle/andra trix högst varannan dag om jag vill ha lite glädje och energi i Soya. Agility skulle jag nog kunna träna i princip varje dag, där har det alltid varit full fart, även om det varit 2 pass samma dag någon gång. Men med det är det ju slut. Nu är det ju inte ens träning varje vecka, och när det är blir det väldigt kort.  

"Skyll inte på hugo, skäll inte på huuugo" - Björne

Har varit extremt sepetrött hela förmiddagen. På naturkunskapen kollade vi en film o skrev sammanfattning om den, o på bilden kladdi.kluddade jag med akvarellfärger :) E klar med projektet, najjsbajs! Sov 2 timmar när jag kom hem  från skolan.


Soya har kaaanske ögoninflammation på G, ögonen är lite rinniga, inget gult/vitt kladd än dock, så ska skölja dem 2 ggr om dagen nu ett tag tänkte jag.


Idag har jag tränat lite agility med Soyendojj, dock utan några hopp, körde bara handlingsövningar, så hinder-pinnarna låg på marken. Det gck faktiskt riktigt bra, inte ett enda fnatt :D

Annars är hon lite konstig, för hon bara sover heeela tiden, i vanliga fall kommer hon o vill kela då o då när jag sitter vid datorn, men denna veckan har hon bara sovit o sovit. Löpet är på G, så jag hoppas det är det som är problemet. Hon har varit svullen i typ 1 månade nu, så det bör inte vara så himla länge tills det sätter igång (hon brukar vara svullen väldigt länge innan löpet, hon har varit de båda de tidigare löpen).

Aja, nu e de dags för en dejt med kudden, nationellt prov i eng. B imorgon halv 9... Suck, 1 timmes tidigare uppgång än normalt på fredagar -.-

Äntligen MIN

Denna snyggingen är MIN! För bara 98 kr dessutom!

Rasföredrag

IDAG fick jag äntligen hålla mitt föredrag, jag fick tre raser som jag skulle berätta om.

Lancashire heeler, blodhund och borzoi.








Det kändes som jag fick med det mesta jag ville, vi hade inte så gott om tid så det fick bli så avkortat som möjligt.

Jag var näst sist att redovisa, efter mig hade jag Sofia. När hon var klar fick vi en kort paus och sedan hade vi ett mycket kort rasprov, 4 frågor. Vi fick massa egenskaper uppskrivna, o sen skulle man utifrån det kunna lista ut vilken rasgrupp, och ge exempel på raser från den gruppen. Tror jag klarade det rätt bra, det är en av svaren jag är lite osäker på.


När jag lämnat in mitt prov gick jag ut o hämtade Soya i stallet, o så tränade vi lite agility, idag med fokus på slalom. Först körde jag ett hopphinder, o så skulle vi vända runt i en halvcirkel för att komma rätt på slalomet (4-pinmnars). O sen örde vi 8-pinnars, skicka iväg Soya på hopphindert, rusa fram till 4-pinnars slalomket o ta emot henne där för att visa henne rätt in på första pinnen (hon brukar missa den)


Haha, just nu står Soya o fjäskar som attan kattan, för på mitt skrivbord står en skål med lite av hennes mat. Har tappat bort fodermåttet, så i morse tog jag med skålen till foderrummet o bara öste upp med den. När jag kom in på rummet såg jag att det kanske var lite väl mycket, så jag hällde över lite i en annan skål som då står på skrivbordet sålänge. Så nu står hon med frambenen i mitt knä o växlar mellan att stirra ut skålen med mat, slå på mig med en framtass och att pussa mig i ansiktet.. Haha, hon e grymt söt iaf ;)

Jag e faen sjuk i huvudet...

...för jag har anmält Soya till en agilitytävling, hoppklass på Höganäs BK den 13 juni.

Jag måste ha en allvarlig störning någonstans eller nåt...


Så nu ska vi träna MYCKET på "anti-pudelfnatt". Hindrena kan hon ju redan bra, o vi ska köra massa handling oxå.

KAN ju inte hårdtäna, vill ju inte göra dumt med höfterna.. Så det får bli nån träning i veckan, som jag kört nu ett tag, o bara väldigt korta pass med låga hinder och allt sånt.


Tjingeling!

Helt slut efter dagens båda idrottspass. Först fotboll och sedan en "tävling" där det var 4:a olika banor med olika hinder som man skulle hoppa över/krypa under, o så man skulle hinna springa så många varv (man gjorde banan, rundade en kon o sedan tillbaka så nästa kunde starta) som möjligt på under en viss tid. Äckligt jobbigt!


På idrott B var det friidrott. Jag körde tresteg, kula o diskus idag, orkade inte mer. Nästa gång har jag 400 m, 110m häck o så nåt skit till kvar.

Var helt slut när jag kom hem, sov en stund på soffan o gick sen ut o tränade lite i skogen,  lydnad (som gick åt helvete) o så slängde jag iväg mina vantar när jag precis kommit in i skogen, på vägen tillbaka skickade jag henne att söka upp den, vilket gick bra!


Nu ska jag skriva filmanalys till svenskan *bläh*


Bilkörning

Äntligen har vi kommit igång med övningskörandet!

Körde en stund igår kväll, o så lite till imorse. Har fått en del motorstopp ;) O de va fett läskigt i lördags kväll, då första gången, va helt säker på att jag skulle köra in i nåt staket eller nåt, men det gick bra!


Nu är jag uppe i Örkelljunga igen, har varit nere vid sjön med Soya, o så åkte jag med Dessiré och Fanny till Coop o handlade lite.

RSS 2.0