Singin' in the rain

Vädret är här, på precis samma sätt som jag förstått att det är i Skåne. Regn, sol, regn, sol, helt utan förvarning bara öser det ner vatten från skyn, det hinner liksom inte ens bli mulet emellan...


Under en kort stund av uppehåll hann jag iallafall ta mig till bibiolteket här på Vallås och fixa lånekort + hyra 2 böcker. På väg hem köpte jag även ett paket mjölk. Å vet ni en skitkorkad sak?? 1,5 liter hade 10 öre dyrare literpris än 1 liter.. Puckon alltså, så ska det ju inte vara! Det borde dessutom kosta en hel del mer att tillverka förpackningarna till 1 liter, eftersom de har plastkork också, eller?


Soysan är iallafall helt slut. Vi har bara jobbat med lite klickerträning och tagit en kort rastningsrunda idag. Nu väntar jag på att det ska sluta hällregna så vi kan gå en kortis till.

Påminnelse

Skriver en påminnelselista här till mig själv, över saker som måste/gärna ska fixas hit upp när tillfälle ges.

Kastrull (finns bara 1 i köket)
Dörrmatta
Kökshandduk
Kniv(ar) (finns bara 2 i köket, en brödkniv och en "vass kniv")
Skrivbord
TV
Min andra dator
Någon slags hylla (som inte behöver skruvas fast i väggen isf)
Micro (om vi har någon extra nånstanns, mamma kanske??) De i köket är totalt värdelösa, såndär "bottenplatta" saknas)
Muggar (fick visst bara med mig glas upp)
Rivjärn (finns, men vill helst slippa ta med mig parmesanosten till köket hela tiden o sen ta tillbaka en till kylen ;)
Potatisskalare
Min skrivbordsstol (kommer inte överleva alla timmar framför dagtorn sen när plugget sätter igång annars).

Inskrivning

Sådärja, då var inskrivningen gjord, och jag har skickar studieförsäkran till CSN, så snälla, snälla CSN ge mig pengar snart!


Blev väl inte mycket klokare på vad som händr och fötter här under dagens information, kanske blir det bättre på måndag då vi samlas endast webdesignarna.


Lite bilder har jag fått önskemål om. Dessa togs samma dag jag flyttade in. Skrivbord och lite sånt kommer också så småningom :)


Fotat från "hallen"



Soyas klädställning till vänster och min till höger



Våningsäng, det bakom klädställningarna är också våningssäng, fast den är infälld i väggen



Fruktskål, med flera olia sorters frukt :)



Mitt diskställ/tallrik/bestickförvaring



Säng med tillhörande pudel



Min utsikt :)





Imorgon ska jag försöka ta mig till bibblan för att låna lite bra böcker samt skriva ut papper så jag kan söka bostadsbidrag!

Nya äventyr

Hallå hallå!


Idag började jag och Soya dagen med en cykeltur till brukshundklubben, stor och fin plan. Vi tränade en stund, och cyklade sedan tillbaka. Soya kunde springa lös efter cykeln större delen av vägen.


Sedan Åt jag ett par smörgåsar, och Soya fick mat hon med. Sen lämnade jag henne på rummet och cyklade ner till skolan, för att kolla hur lång tid det tar, 12 minuter blev det idag, antagligen kortare om jag ta en annan väg än idag. Helt super.


Under kvällen har vi bara tagit det lugnt. Jag åt lax och klyftpotatistill kvällsmat, och så blev det 2 vaniljbullar till efterrätt :)


Nä, nu skq jag förbereda lite inför imorgon, tjingeling!

Halmstads-Hej

Jag sitter på mitt rum i Halmstad. Soya ligger bredvid mig i sängen och sover som en stock.

I förmiddags gav vi oss ut på upptäcksfärd. Lite längre än planerat blev den, då vi vandrade iväg utan karta och utan plan. Drygt 1 mil måste vi ha gått, utan paus. Soya var INTE glad på slutet, hon fick nog lite ont o höfterna. Passade på att gå inom djuraffären och köpa en burk Nature's Gift Lamm (färskfoder), så hon fick lite bonus i matskålen när vi kom hem iallafall.


På efterminddagen hade jag egentligen tänkt gå till brukshundsklubben, men det hade ju blivit 5 kilometer till att gå för Soya, så det hoppade vi över. Hon sover faktiskt fortfarande (klockan är snart 23:30) sedan förmiddagens äventyr...


Annars trivs vi iallafall bra! Imorgon ska jg cykla ner till högskolan, så jag vet hur lång tid det tar till uppropet på måndag. Vill ju INTE bli sen dit.


Nu på kvällen har jag bakat vaniljbullar. Det fick bli min kvällsmat. Gjorde något slags udel-soppa-ihopkok tidigare, blev skitäckligt. Eller rättare sagt, det smakade absolut ingenting. Hade potatis och morötter i förutom nudlarna + kryddpåsen som fanns med till nudlarna. Men det hade vehövts grönsaksbuljong i detdära, men sådan har jag ingen, och inga kryddor heller. Det får bli när CSN-pengarna kommer. Cyklade ifallafall iväg och köpe en citron när jag ändå skulle handla mjöl och sånt som saknades till bullarna. Citronen skall jag använda imorgon, när jag ska laga lax & klyftpotatis.

Nu är det godnatt såfort jag stoppat bullarna i frysen!

Imorgon drar vi

Imorgon smäller det!

Vi flyttar till Halmstaden, och på måndag är det upproppå Halmstad Högskola. Terminen börjar först den 30e, men Soya behöver ju tid att få känna sig lite trygg.


Nä, åter till packningen!

Hittat!

Boende hittat, flyttar in i slutet på augusti :) Å Soya också såklart!

H-stad

Som många säkert redan har hört, så gjorde jag en "sista-minuten-ansökan" och kom in på webdesign, 60 poäng i Halmstad.

Skitkul, tjiihoo pch toppen!


Bara det att eftersom jag var så sent ute är det ganska öken på lägenhetsfronten.. De få som finns kvar är BIG NO NO att ha hund med. O så finns det några skitdyra kvar också, det hjälper ju inte mig på något vis alls..


BLÄÄÄH! Så fort det blir något bra ska det hela tiden komma piss-saker i vägen som gör att det inte blir nåt bra andå. Det är 23 dagar kvar tills terminen börjar, och just nu är det pretty muck kört känns det som. Pendla är inget alternativ heller, har ju Soya att tänka på liksom.


Suck...

RSS 2.0