Passport

Hallå i stugan!

Har precis varit ute en sväng med Soya, försökte träna lite freestyle, men gick inget alls bra för det smälldes smällare heeela tiden, Soya kunde inte koncentrera sig. Hoppas dom spränger bort sina fingrar så dom inte kan  använda tändare/tändstickor längre!


Idag åkte vi ner till Janssondata för o få litte hjälp med den externa hårddisken (500 gb, en passport). Jag har med hjälp av denna julklapp försökt göra back up på macen samt lägga in alla bilder och musik, så jag kan komma åt detta i båda datorerna.  Men, när jag då kopplar in den i Macen igår funkar allt jättebra först, den laddar in typ 450 mb, o sen bara stannar den.. Jag testar att mata ut, och börja om igen. Samma sak händer. Blir irriterad, tänker att jag ska börja med bilderna som finns på PC'n. PC'n känner inte ens av att hårddisken är inkopplad. Testar att formatera om hårddisken i Macen, in i PC'n igen, funkar itne nu heller. Blir arg, svär lite och ger upp.

Så, idag fick jag hjälp med detta nere i affären där allt är köpt. Tydligen kunde man "dela upp" hårddisken, så back upen kunde va på en del och musiken och det på en annan, väldans bra!


Jag var även med Eva i stallet, dock var det fruset på banan, så det blev inte mycket ridet, bara lite skritt. Men imorgon kanske hon ska till ridhuset, så då hänger jag nog på, o ev. ska jag låna hennes B-ponny, o hänga med till skogen någon dag :)

Nu ska jag snart sticka till mamma o färga håret, RÖTT skall det bli :)


Tjingeling!

Avatar

Idag har jag sett Avatar på bio. HELT otrolig film, se den!

När jag skulle hem var det slut på bussar (BAH, missade sista med 10 minuter -.-), så det blev en taxi.


För övrigt har jag fått braiga vinterskor av pappa idag. Perfekta, o fiiina o varma :)


O köpte mig ett par ridbyxor, eftersom de gamla är väääldigt tighta. Senast imorse testade jag dem i stallet, men hade ont ända in i höftbenen när jag kom hem, o det är fortfarande lite röda märken efter dem ;) Men nu har jag ju inhandlat ett par i en storlek större (de förra var typ barnstorlek 158/164 eller något sådant...).


Jag var med Eva-Maria i stallet i morse. Skrittade ut en runda med henne på Wojan, ett gammalt travarsto som bara har ett öga, då det andra är bortopererat sedan en skada från tiden då hon gick på banan. Trygg och säker är hon nu mera, men FORT gick det i skritten kan jag säga, hon tyckte det var riktigt skoj att få komma ut i naturen lite! (Hon drog ifrån Eva-Marias stoooora häst med lååånga ben (170 hög är han) hur lätt som helst, och frustade nöjt med jämna mellanrum.


Imorgon blir det vetten med Soya igen, återbesök ang. detta med lymfknutorna, får se hur det går...

Last ever

Volleybollen gick bra idag! Det gick långt över förväntan, 4 vunna matcher av 6 spelade (ska väl tillägga att vi inte vunnit en enda match de tidigare åren).

Så, nu har jag officiellt jullov, mitt sista någonsin!


Pappa kommer om sisådär 30 minuter och hämtar mig, en hel massa packning ska med hem idag.



Nu ska jag ägna mig åt en stunds tv-tittande, är helt slut i kroppen efter allt volleybollspelande ;)

Answers...

Svar på blodproven idag, absolut NADA.. Ingenting som är konstigt. Vila fram till den 28:e då det är återbesök.

Tänkte precis på hur mycket skit Soya egentligen lyckats dra på sig under åren..


Det första var ögoninflammationen vi hade vid skolstarten i 1:an.

Straxt därefter hade hon en inflammation i en trampdyna = antibiotika 10 dagar.

Efter det har det varit ett antal jästsvampar i öron/ögoninflammationer.

O så har vi C-höfterna, som *ta i trä* inte visat sig på annat vis än i en röntgenbild. Dock läste jag nyligen i vår "Fysträning för hund", att stela höfter kan leda till aj-aj i länden. Och Soya är varm i ländmuskulaturen... Menmen, inga som helst tveksamheter inför hopp och spring, så hon verkar inte alls ha några problem med dessa.

Fukteksemen, hon hade ett gigantiskt på rumpan nu i våras, och ett mindre på halsen runt midsommar i år.

O i våras blev hon ormbiten, inte direkt så att de hör ihop med de andra. Men Soya är trots allt den enda, bland de 50-60 hundar som funnits här på skolan, som blivit biten. Dessutom 1 månad innan ormarna brukar börja vakna...

I samband med detta hade hon även analsäcksinflammation. Just våren var INGEN rolig tid för oss. Då blev hon ju då ormbiten, fick ligga på djursjukhus tre dygn, o sen han hon inte mer än komma hem förrän det gigantiska fukteksemet kom på rumpan, och direkt på det var det analsäcksinflammationen.

Icke att förglömma har hon under en längre tid haft återkommande "bubblor" på violkörteln på svansen, som såsmåningom utvecklas till små, kliande sår. Sen läker det ut, pausar ett par veckor och kommer tillbaka.

Vecka 44 upptäckte jag en knöl. Vi gjorde biopsi, knölen visar sig vara en uppsvullen lymfknuta (thank god att det inte var nån jeffla cancer-äckel-päckel-tumör!!!). Blodprov tas, o som jag skrev, ingenting hittas.


Det är ju TUR att hon är pigg och glad iallafall!


Jeje... Idag har vi spårat och städat hundstallar. Och jag har klippt Idéfix (en dvärgpudel här på skolan). Idde håller  på att spara till en second puppy, för att ställas ut i Mlmö i mars.. En stilig pojke är han! Dock är han en piraya-pudel. Klippmaskinen fick många onda blickar och försök till bit-attacker idag :P


Spåret idag gick pissdåligt. Dock var det lite svårare idag, då det han falla ett ordentligt snötäcke innan vi gick ut för att ta det.



Nu är det dags att fortsätta packning, imorgon är det volleybollturnering, och sedan slut för denna termin.

Ujujuj

Var ett bra tag sedan jag knåpade ihop något här. Får väl göra ett försök nu då!

Åkte upp till skolan igår kväll, då Soya var hos vetten i måndags för att ta blodprov, och i tisdags eftermiddag hade jag körlektion.

Förutom blodprov och körning har jag hunnit med att hänga med ut till stallet två gånger. Trevligt värre ^^


Idag har vi städning av hundstallet på schemat, egentligen skulle vi städa egna burar nu innan lunch, men jag gav upp då det var typ 5 personer i kö på samtliga städredskap, fixar i eftermiddag istället.

Klockan tre skall jag ringa vetten och fråga efter resultatet på blodproven.


Can't believe it!

Igår gjorde jag ju mitt nationella prov. Idag, under förmiddagen fick jag veta resultatet, jag är GODKÄND! Med två poängs marginal, men iallafall! Så, jag får ett G i Matte B, och kommer ha måndag och torsdagseftermiddagar lediga hela nästa termin!

Dessutom fick vi veta djursjukvårds-betygen idag. Kursen är 150 poäng, och jag fixade till mig ett MVG i detta ^^ NICE!


Så nu är vi glaaada! Inga mer prov och sådant denna termin, en vecka kvar, med mest slappande. :)

Sweet deals!

Jag har gjort mitt sista prov för terminen, göttans!

Det var, som ni säkert vet, i Matte B. Jag satt och skrev mellan klockan 15:00-18:30, sen var hjärnan SLUT!

Hade två olösta uppgifter kvar, men orkade verkligen inte, och de var långa, med massor av uträkningar, och hade ändå bara VG-poäng, inga G-poäng alls (man behövde typ 11 G-poäng för att få godkänt, och vissa uppgifter har ENDAST VG-poäng, o dessa två var då sådana).


O from. nästa vecka (då skolan är slut och ingen mat behövs köpas på ett bra tag), då blir det till att spara, spara, spara, för Göteborgsresan blir DYR, skulle jag tro!


Dock fick jag veta igår, att det bara är halva studiebidraget i december, CRAP!

Lektions-byte

Byte från samhällslektion till svenska, vår lärare äger ;)

Djursjukvården

Jag fick högst poäng i klassen på djursjukvårdsprovet ^^ Dock bara med 0,5 poäng över Dessiré som var nästa under, men det känns ju såklart kul iallafall.
På min redovisning fick jag VG+. Nice!
Imorgon har jag nationella prov i MaB, mellan kl 15-19 ungefär, kul ju!

Testing testing

Igår fick jag veta Soyas provsvar. Det är som tur är INTE tumörceller, men däremot är lymfknutorna svullna.

Detta kan ju tyda på infektion i kroppen. Så vi tar det lite lugnt fram till måndag, då vi ska till vetten och försöka hitta vad som är fel.


Körlektionen gick faktiskt över förväntan! Gick ovanligt bra!


Idag har vi djursjukvårdsprov, tror att jag ska klara det ganska bra, känns så.

Rehab

Vi fick tillbaka rehab-proven idag. 91 poäng hade jag, EN poäng från MVG -.- Vi gjorde även praktiskt prov idag, det gick bra tror jag (peka ut musklerna på hunden + palpera).

Imorgon har vi djursjukvårdsprov, och på tordag nationella i MaB.

Idag är det körlektion, och jag ska snart gå bort till bussen. Ska ta med alla djursjukvårdspapper, får se om jag kan fånågot jort under bussresan ner och upp.

Trött som attan kattan är jag idag också, lär inte gå så himla bra att köra...

Whoopsie, time to go!

Lite lyckad

Idag har dagen faktiskt varit rätt lyckad.

Började morgonen med lektioner som vanligt, först religion och sedan samhäll. Egentligen har vi arbetsmiljö och säkerhet efter religion, men vi ska ha föreläsning om arbetsmiljö i morgon på samhäll, så de fick byta plats.


Efter det hade vi en väldans intressant föreläsning på projekt och företagande om att starta eget företag.


Sedan var det lunch, och efter det matte, gjorde inte så mycket där.


MEN, sen vettni, då var det dags att gå ner till Coop och handla, gjorde världens klipp, två stora Brämhults apelsin-juice för halva priset, då de gick ut idag. Inte bryr jag mig om det heller, jag lär hinna dricka upp innan de börjar smaka konstigt (/bli lite lätt gröna i färgen)!


Efter skolan gick jag upp på loftet med Soya och körde freestyle. Gick väl bra, mycket fart, men dåååligt fokus.


Under kvällen har jag varvar djursjukvårds-plugg med tv-tittande, fick även in en liten tupplur, då jag somnade ill i soffan flera gånger under Simpsons-avsnittet, gick jag och la mig på rummet o sov nån timme (tänkte sova i soffan först, men blev hela tiden väckt av andra folk som skrek "Soya nallar från din tallrik", jag hade några klyftpotatisbitar kvar som jag inte orkat äta upp, Soya gjorde ett tappert försök att glufsa i sig dem medan jag slumrat till, den jäveln. Ja, hon var alltså ute med oss i tv-rummet).


Imorgon har jag körlektion och praktisk prov i rehab. Natti!

Och jag var inte ens svimfärdig!

Nu var det gjort! Soya har varit hos vetten, och de stack massa nålar in i hennes knuta, och  hon stog så snällt så. Jag höll i huvudet på henne, och blev inte ens yr/illamående, inte illa va?

Hon snorade lite på Eva-Marias (djursjukvårdaren) arm dock *höhö* (det droppade från näsan, som det alltid gör när hon tigger efter någon mat/är nervös.


Först tog de prov med liten nål, men det räckt inte, så då kom stooora nålen fram, men det spelade inte Soya någon roll, hon reagerade inte.


Det jag har fått veta är att det som kom ut INTE var fettceller, alltså inte fettknuta (bajs också!). Jag har även fått veta att de sitter på ett ställe där det sitter lymfknutor. Svar på exakt vad knölen består av får jag i mitten på nästa vecka.

Menmen, det finns en miljon saker det kan vara, ju? Så, vi ska gå och tänka på att det blir sååå bra så.

Efteråt hoppade Soya ner från bordet, och tittade längtansfullt, med huvudet på sne', på godisskålen somstår på en hylla i "undersökningsrummet". Och visst gav det utdelning, bra byte tyckte Soya, lite äckliga knöl-celler mot en frollic. De där människorna är allt bra lättlurade!


Förresten, jag hade beställt nya i-click's. De kom idag med posten :) Hämtade även ut paket på posten, med lite julklappar jag köpt. Finfint serru! De är tillochmed inslagna nu!


Förutom veterinärbesök och paketuthämtning har jag även gjort prov i hund-rehab-kursen. Tror det gick bra, en fråga kunde jag inte svara på, och känner jag mig själv rätt kommer det bara en och annan helt onödig miss.

Vet att jag klantade till det rejält på muskel-kartan (bild på hund med pilar = skriv ut muskelns latinska namn). Muskeln på ovansidan av hundens huvud heter temporalis, vilket jag skrev. Sen, när jag kom längre bak, till bakbenet närmare bestämt, finns där en muskel som heter tensor faschia latae, och där skrev jag, klantig som jag är, TEMPORALIS faschia latae, jag tänkte helt enkelt T, och sedan tänkte jag inte mer. Menmen, det var totalt 23 muskler, så EN miss kan inte ha dragit av så mycket. Eventuelt har jag även bytt plats på semimembranusus och semitendonosus (stavningar?) de är precis bredvid varandra, och jag glömmer alltid vilken som är innerst/ytterst av dem.


Jeje, nu ska jag kolla TV och sedan är de sovdags. Imorgon kommer hundfysiterapeuten och föreläser om muskler.  

RSS 2.0