Sjuklådan uppdaterad!

Med cotrisonsalvan vi fick på recept av vetten igår (hon har lite små-sår på andra sidan nu, så ska ta det på innan det blir något dumt av det). Köpte även helosansalva, alltid bra att ha. 165:- fattigare -.-


Cyklade in med Soyis i snöter, o så fick hon sitta utanför fönstret på apoteket, så jag kunde se henne hela tiden. Tog rätt lång tid innan det var mitt nummer, så hon hann bli lite otålig och började skälla ett tag, hon kunde se mig genom fönstret så det var därför. 


Nu ska jag försöka göra klart denna däringa  Manchesterterriern, så är hela rasarbetet klart sen ^^

Asså aaaaahhh!

Jag skulle ju hämtat ut salva till Soya på apoteket idag, men det hade jag helt glömt, så nu måste jag åka in till byn igen -.-

Nationella

Hade uppsatsdelen i Engelska B idag, nationella alltså. Gick sådär, hade verkligen ingen lust/ork att skriva, så jag skrev ganska precis under nedre gränsen (som var 300 ord, övre va 600).
 

Kan ha att göra med att jag FÖRSOV mig imorse, och vaknade (blev väckt av Ingrid) 20 minuter innan man måste gå för att hinna med bussen.

Har inte sovit så bra inatt, drömde konstigt. Vi (vet inte vilka dom andra, va inga som jag kände igen) va i nåt jefla hus, o längst ner i mitten av huset fanns typ som en ridbana där vi hade någon show, med värsta glitterkläder o fjädrar o sånt, typ cikusaktigt var det. Sen va det nån gubbe med familj där, o han skulle gifta sig med någon av de som var med i showen, fast hon ville inte det, o hans fru stog o grät i ett hörn, för hon ville ju inte att han skulle ha en till fru. O gubben skulle typ skjuta alla om det inte blev som han ville.  

Sen visste jag om massa hemliga gångar i huset, så vi försökte typ avleda uppmärksamheten o ta oss ut därifrån genom att krypa in i en såndär gång genom ett hå i väggen, men det sket sig rejält. Sen vaknade jag av väckarklockan och sen somnade jag om igen ;)

Sista vet besöket på ett tag!

HOPPAS JAG IALLAFALL!

Allt såg toppen ut idag, så inga fler återbesök.


Imorse på svenskan skulle alla hålla föredrag som sin hund och dess ras, men jag tyckte det kändes så jefla töntigt att stå o berätta om Soya när vi alla gått i samma klass i 2 år och känner till det mesta om varandras vovvar.

Så jag hittade helt enkelt på lite själv...

Kan ju säga som så, att jag inledde det hela med: Hej! Jag ska berätta lite om min Zebrafink som heter Soya. Zebrafinkar äter olika sorters frö, fink- och kanarieblandningar samt obesprutad frukt. De kan vara ganska svåra att tämja, men som ni ser har jag lyckats väldigt bra... Tyvärr kan jag inte visa er när hon flyger, för hon är vingklipt..."  (osv.)

Mycket lyckat må jag säga!



Det där med rasarbetet

Idag har jag minsann gjort klar TVå raser, och har en tredje på G, nämligen mexikansk nakenhund (längst ner av bilderna). De andra raserna är lancashire heeler (den översta bilden) och foxterrier (bilden i mitten)






Zebra/pudel?

Såhär ser min pudel/zebra ut nu ^^

Rakade henne idag, ska bada, föna o klippa bort det som sticker ut imorgon :)




O här e nya flexikopplet, som jag klistrat fast diamanter på så det blev lite coolare ^^

Gosh!

Helt SLUT!

Var ju på familia idag med Fanny o Sara. Vi åkte dit kl 13 o tog 16:30-bussen hem.

Jag köpte en 15-kilos fodersäck till Soya, som jag först var tvugen att bära från familia till busshållplatsen (drygt 5 min promenad) o sedan från västa spång till elevboendet (typ 15 min promenad).

Det var TUNGT och VARMT!

Sen var det min "städa-hundstallet-dag" idag, så jag gick direktt till hundstallet, kissade Soya o sen sopade jag golven och tömde papperskorgen.

Ska klippa Soya snart hade jag tänkt, ska bli skönt att få det gjort.

Just det! Köpte äntligen ett nytt flexi, det blev ett vanligt rött,  men jag ska snajjsa till det lite med lite sånna små diamanter o pärlor eller nåt :)

Göttans göttans!

Jag är ledig imorgon ^^ Typ alla i min klass ska ha nationella i Eng A, men de har jag ju redan gjort, så jag har ledigt istället  (förutom mina 7 raser som ska göras då).

När nationella är klart sticker jag och Fanny till Familia o shoppar litta (haha, jag ska shoppa loss på 15 kg hundmat och hopefully ett flexikoppel).


Mohaha, dessutom har jag precis gjort klart låten som jag jäävligt gärna skulle vilja ha till när vi ska DANSA på Idrott B. jag och Fanny MÅSTE komma i samma grupp, då kommer det bli så jeeefla bra!


Idag har vi då haft naturesience, bild och växt o djurliv. Mitt bildprojekt blev helt pajjat, men de fixar vi nästa gång ^^

På växt- o djurliv höll jag mitt föredrag om kejsarpingvin o min kära vän vargen :) Det gick lite lagom bra iaf :)

Efter skolan stack jag o Fanny till simhallen, vi simmade i bara typ 20 min, ingen av oss hade riktigt lust kom vi fram till när vi redan hade plågat oss ner i det kalla vattnet.

Jeppjepp, nu under kvällen har jag klippt ihop en liten låt som vi förhoppningsvis kommer att använda till ett skjosigt projekt snart;)

Just det!

Jag har ju glömt!

Jag fick frekkin' MVG på min Idrott B-uppsats ^^

Vi skulle banta en lastbilschaffis, muskla på en tjej som ville bli typ vakt o biffa upp en snubbe som hade sagt till en brud att han va mycket snyggare än han va ;)


O jag ick MVG, helt oootroligt! Hade jag aldrig trott.

Så om ni vill bli smala eller biffiga e de bara å komma till moi :) (eller kanske inte)

Tänk om man skulle ta och...

...göra klart dom j*vla raserna någon gång???


Har gjort klart flatcoated idag. Göttans!

Bara foxterrier, lancashire heeler, manchesterterrier, mexicansk nakenhund, tysk jaktterrier, wachtel och ungersk vizsla kvar då ja..

Idag har jag tränat lite lydnad med fröken  Soya, mest apport. Det går åt helvete :) Soya kliar sig ungefär var 5:e sekund, dock inte så mycket på eksemet, utan lite överallt, allra mest runt bakbenen/höfterna. Not good. Men har ju 14 dagar antibiotikakur kvar så...

Ikväll ska jag klippa en lite pudel som heter Pella. 

Kom PRECIS på att det är torsdag imorgon=jag fick panik över inlämning på naturkunskapen som inte är påbörjad
 öht. Helt toppen planerat detta alltså. O inte komemr ja ha tid ikväll pga. klippningen. men de blir till o fixa efter iallafall.


 

Vet. besök

Var hoss vetten idag kvart i 11. De kollade eksemet o allt de, o de såg mkt bättre ut. Hon fick recept på en antibiotikakur á 14 dagar, morgon och kväll.

O just det, återbesök på måndag oxå.

Stackars Soya :(

Hon LIDER verkligen av sitt eksem. För ett tag  sen försökte hon gnaga GENOM tratten, och höll på länge för det kliade så mycket :(


I fredags påbörjade hon antibiotika-kur. Får hoppas det hjälper bra!


Sitter här o försöker komma nån vart med rasarbetet.. Går inte sådär extremt bra.. 

Försökte även träna lite lydnad tidigare.. Gick inte alls bra. Hon avbryter hela tiden för att klia, o så måste jag säga "HÖRREDU! Lägg AV!" O så blir det bara massa negativt istället för träning.

BAJSBAJSBAJS-eksem!!!!


RABIESBARN!

Nu har hon gnagt av ännu mera päls, trots tröja OCH tratt.

Har haft henne med i skolhuset hela dagen, satte henne i hundstallet för att jag skulle äta.

När jag kommer tillbaka har hon knäckt av en stor bit av tratten, och gnagt bort ännu mer hår. Nu har hon fått lite helosan på vilket verkar hjälpa en del.

Alldeles nyss spydde hon upp en massa mat, och unders låg allt hår hon gnagt loss. Så troligen har håret legat och stoppat igen i magen, och maten har inte kunnat smältas och föras vidare till tarmarna...


SUUUCK!

Veterinär och migrän -.-

Soyas diagnos: Inflammerade analsäckar samt fukteksem/inflammation i såren.

Trevligt trevligt. Återbesök på tisdag. Tratt ska hon ha så länge samt spray att spraya på såret.

Såhär såg Soyas eksem ut efter att sårskorpan var bortskrubbad.


Iaf så fick jag skjuts upp av pappa igår, typ 21 var vi tillbaka i Örkelljunga tror jag.

Sen satt jag uppe till typ 23 och jobbade med växt och djurlivsarbetet. Hade haft ont i huvudet från och till hela dagen.

När jag skulle gå och lägga mig bara dunkade det i hela huvudet. Jag försökte somna, helt omöjligt. Klockan 4:30 gick jag en sväng med Soya, och försökte sova igen efter, gick inte. Då hade jag 1 timme kvar tills det var dags att gå upp.

Tog sista migränmedecinen jag hade kvar, lyckades somna 05:30 när jag egentligen skulle gått upp.

Vaknade igen kl. 8 när Ingrid knackade på och frågade om jag skulle till skolan. Skulle jag såklart inte, utan sova lite till. Kl. 8:30 var det för ljust för att kunna sova, så jag klädde på mig, gick ner med Soya till hundstallet och åkte moppe till skolan, hade missat halva naturkunskapen.

På naturkunskapen kollades det film, på ganska hög volym, plågsamma 15 minuter kvar av filmen när jag kom.

Innan bilden stack jag till ica o köpte frukost, bulle med bulle, ostbulle, mjölk i 5dl-förpackning o en burk cola.

Efter bilden fick vi som vanligt skjuts tillbaka till Hjelmsjövik för att rasta hundarna. Kommer in i stallet och ser att Soya, trots tratt, har kommit åt att gnaga precis under eksemet, och hon har gnagt sönder huden samt slitit bort all päls i en remsa som är ca 1 cm bred och 4 cm lång. Går upp och hämtar en tröja som hon får ha på sig, och som jag tejpar fast runt magen.

Åker tillbaka till skolan, försöker plugga in min redovisning om varg ock kejsarpingvin (alla latinska namn för stam, understam, klass, ordning, familj, släkter och art + allmän fakta). Går sådär. Läraren berä'ttar att vi inte kommer hinna med redovisning, alla blir glada.

Kommer tillbaka till Hjelmsjövik med moppe, Soya har gnagt bort tejpen så tröjan glidit fram (trots tratt) och har gnagt mer på det tidigare uppgnagda såret. *suck*

Så nu blir det ny lösning på detta med gnagandet, i värsta fall får jag väl istället för att tejpa fast tröjan, tejpa ihop käften på henne :P;)

Haha nä, det ska inte gå så långt, men däremot blir det risk för att hon, om det inte går att lösa på annat vis, får ha munkorg när jag inte kan ha koll på henne.


Rasarbete o bokat veterinärbesök..

Japp, då  var det dags att åka till veterinären igen *jippi*...

Soya har ju som sagt ett område med massa små sår, o så varar det och hon kliar hela tiden.. Så nu har hon fått FÅN-tratt på sig.

Vi ska ringa till veterinären imorgon igen, ringde idag men hon hade egentligen fullbokat imorgon, skulle dock försöka klämma in mig,.  Så det blir 13-bussen hem.. Med Soya i tratt (o hon är grymt klantig o krockar med allt).


För övrigt har jag gjort massor på mitt rasarbete idag, har gjort klar en hel ras till, Borzoi, o har gjort halva flarcoated :D

Fotografisk bild

Sitter på fotografisk bild-lektionen.

Veckans uppgift är att välja 2 kändisar, och hitta 2 bra, genomtänka bilder på dem och göra en liknande själv. Jag har en bild på Caroline af Ugglas och en på Emma Watson.


Även igår blev det bad i sjön för Soya, hon gick längre ut än hon någonsin vågat innan *thumbs up*.

Det är något skumt med Soyas rumpa/höft. Hon har ett sår, typ som ett skrapsår med det verkar klia något fruktansvärt och har börjat vara lite. Not good :/

Eller ojsan, kanske var dumt att skriva om att min vovve inte mår bra, kanske kommer det någon "trevlig" kommentar om det från en "anonym" klasskompis som inte tänker på att IP-nummret loggas... :)

Årets första dopp...

...för Soya alltså!

Jag och Petronella gick ner till sjön igår med vovvarna så de fick bada lite :) Båda två var lite fega dock och ville bara gå i till magen.

Efter det stack vi till Mc Donken, jag käkade en Cesarsallad *mums*

Sen gick Petronella ner o hämtade sin vovve, o så kollade vi en film o snackade massa strunt.

Vid 10 (?) gick vi en kvällsprommis och när vi kom tillbaka gick vi båda till vår egen stuga. Jag satt vid datorn ett tag (ganska länge faktiskt) o sen påbörjade jag en ny bok, läste kanske 60 sidor :)

Sen vart det släckt o godnatt.

Väla och påsk hos mormor

Har varit på Väla idag :) Köpte påsk-present till mormor och Bengt, o en bikini till mig själv. Skaffade mig ett ordentligt skoskav också -.-

Sen tog jag bussen direkt från Väla till mormor (fick ju byta på knutan såklart). Klockan 4 var jag och syster och Bengt nämligen bjudna på påskmiddag där.

Det bjöds på lax och potatis, o marängsviss till efterrätt *mums*.

O imorse tog jag och mamma en långprommis med doggarna. Var mysigt i det fina vädret.


Men nu är det nog TV-tittar dags för mig, faktiskt..

See ya lajjtår, alligator :)

Trötter

Idag har jag klippt vovve, o sen var jag ute på klubben med Soya o tränade.

Träningen gick åt helvete, hon var itne alls på humör, så vi gick en sväng i skogen och jag gjorde en uppletanderuta som gick bra.


Nu ska jag kolla (sova framför) TV en stund tror jag, är trött o har ont i huvudet :(

GAAAAH!

Nu vill jag att lovet ska vara slut snart!!!

Får ju fan panik på att  vara hemma, SUUUCK!


Tjat och gap och massa onödiga jävla tjaffs hela tiden.


Yes box, inte så många dagar kvar som tur är. MÅSTE dock hitta på något till sommaren.


Har börjat på ett nytt trix under lovet, ska lära Soya dutta på alla fingrarna "tumme tott, slickepott, långeman osv...". Hon kan tummen o pekfingret nu :)

Soyaträning

Eftersom Soya inte ka gå så mycket nu har vi tränat massa hjärn-gymping istället. Just nu håller jag på att lära in "tumme tott" (hon ska dutta på tummen när jag säger det, o sen ska jag lära in för alla fingrarna).
 
Idag har jag varit med Bengt och mormor på¨Väla och på sta'n. Hängde med för att jag skulle hämta ut mitt studiebidrag på Swedbank, hade fyllt i med mitt nya kontonumer så de kan skicka direkt in där from. nu.

Soya har börjat gå upp i vikt sen veterinär-vistelsen. Hon var väldigt tunn när hon kom hem, men nu har det blivit bättre.

På onsdag ska vi hänga med Bengt och Pila till klubben, och träna lite lydnad, för då ska Soyas vilo-vecka vara över :)

Har tränat lite fotposition och så nu, men på onsdag ska jag försöka frtsätta med hoppet och ställandet.

Hemma igen!

Nu är jag hemma, kom hem igår kväll, men var trött då så jag orkade inte sitta vid datorn.

Goodie att komma hem till Soya :) Hon får dock inte promenera på 1 vecka, bara snabbt ut o kissa o in igen. Ifall det är gift kvar i kroppen...

Snart bär det av...

...till Kolmården med alla 2or och 3or.

Vi ska dit och få föreläsning om Sveriges rovdjur idag, med extra mycket om vargen. Sedan ska vi sova en natt och på fredag ska vi till delfinariet där de ska föreläsa om shejping/inlärning.

Soya ska som sagt förhoppningsvis hämtas idag från Våxtorp. Pappa ska ringa när han pratat med vetten och sedan när hon är hämtad. Sen ska hon nog hem och sova. Hon har ju varit där i snart 2 dygn nu, kan tänka mig att det är ganska påfrestande.


En natt till :(

Ringde Våxtorp idag kl. 13:30 och frågade om Soya. De sa att hon behövde stanna en natt till för hon var fortfarande väldigt svullen. Dock hade hon piggnat till en del.

O imorgon kl. halv 7 åker vi till Kolmården, åk. 2+3 så jag komemr ju itne vara hemma då :'(

Hade först tänkt stanna hemma istället, men Charlotte övertalade mig att åka iallafall, o be pappa hämta henne. Så det ska han göra. Har lämnat lite mat till henne i skolhuset, så han kan åka förbi där och hämta det imorgon.

För övrigt har jag FRUKTANSVÄRD träningsvärk i armarna efter att ha burit henne från "olycksplatsen" till Statoil ´där vi blev hämtade. Vågade ju inte ta henne över axlarna eftersom jag först trodde det var något med magen.


RSS 2.0