På djursjukhuset

Soya är på djursjukhuset i Våxtorp :(

På eftermiddagen idag, runt tre, var jag och Soya ute på promenad. När vi kommit ett par kilometer iväg trampade jag upp en liten sökruta på 2x2 meter och la ut mina vantar där. En kort stund efter det skickade jag Soya på det, och hon hämtade första vanten utan problem, men när jag skickade henne för att hämta den andra blev hon lite konstig. Hon var helt ofokuserad och reagerade knappt när jag kallade på henne.

Tillslut hittade hon iallafall vanten, men när hon lämnat av den började hon pipa väldigt och höll på och klia sig med framtassarna på nospartiet. Jag såg direkt att något var fel, och tänkte att det kanske var någon liten insekt som irriterade. Hittade ingenting...

Jag vände genast och började gå hemmåt, men Soya ville inte röra sig, hon stog bara helt spännd med svansen mellan benen.  Hon försökte klia sig mot mina ben, och sedan fösökte hon spy flera gånger, inget kom upp. Hon vinglade iväg och la sig under en gran, helt okontaktbar. Jag gick fram till henne och kände på magen, var rädd att det kunde vara magomvridning. Magen var spänd, men det var resten av kroppen också. Jag tänkte först lyfta upp henne och bära henne över axlarna, men hon kved till när jag började lyfta, så jag tog henne i famnen istället.

Jag försökte ringa Charlotte men fick inget svar. Så jag började gå tillbaka mot skolan. Soya fick mer och mer ont, och efter några hundra meter satte jag ner henne och la min jacka på marken så hon kunde ligga på den. Hon var bara jättetrött och jättespänd. Okontaktbar.

Jag satte mig ner henne och klappade henne lugnt. Jag försökte ringa Charlotte igen, och fick svar. Hon skickade Julia till min hjälp, och sa åt mig att ringa taxi-gubben som har sagt att han gärna ställer upp och kör ifall sådana saker händer. När Julia kom så ringde vi till taxin, och han sa att om 20 minuter kunde han hämta oss vid statoil.

Vi började gå mot statoil, jag bar Soya i famnen. Fortfarande var hon jättespänd, seg och trött. När vi kom till bron bytte vi så att Juila kunde bära Soya ett tag, jag var helt slut i armarna. Jag gick bredvid så att hon ändå kunde se mig. När jag skulle klappa henne över nosen så skrek hon till, så då fattade jag att det var där det var nägot tokigt. 

Julia bar henne genom får hagen, och sedan bytte vi tillbaka. När vi nästan var vramme vid Statoil stannade vi till på en gräsmatta, och jag satte ner Soya i gräset. Hon stog bara helt stel och ville inte röra sig. Jag tryckte på rumpan så att hon satte sig ner.

Nu hade nosen börja svullna ordentligt, och hon satt hela tiden med munnen lite öppen. Det bara rann saliv ur munnen på henne. Julia hade tre betapred-tabletter med sig, men inget vatten hade vi i närheten så jag fick lägga dem i handen och spotta på dem så de började lösas upp. När det var klart fick jag försiktigt lyfta  på läppen, vid mungipan och stoppa in tabletterna.

Vi väntade och väntade på taxin, kändes som en evighet innan han kom. När vi hoppat in i taxin, och Soya lagt sig ner på golvet ringde jag till Våxtorp o berättade att vi var på väg och att Soya av någon anledning hade svullnat upp i ansiktet och att hon hade fått tre betapred (en hund på 20 kilo ska egentligen ha 4 betabred, men Julia hade bara 3 på sig, tack gode gud för det dock!). Det märktes att hon hade ont, hon ville inte lägga ner huvudet mot golvet, utan kämpade med att hålla det uppe. Orkade tillslut inte. Och hon andades bara lätta, snabba andetag.

När vi äntligen kom fram fick vi genast komma in i ett rum där en djurskötare kom in och tog hennes temp som låg på 39,4 - normalt har hon 38,5.

Sen kom veterinären, tittade henne i ansiktet och sa: Nämen OJSAN, hämtar du kortison(tror de va de) sprutor.

Så fick hon då 2 stick i nacken, hon bara stog helt stilla på bordet med svansen mellan benen, och reagerade inte på något. Sen lyssnade veterinären på hjärtat, och det var helt normalt och pulsen var bra. Pupillerna var dock GIGANTISKA.

Jag hjälpte djurskötaren att lägga henne på sidan, så att hon kunde raka benet,  sätta i en kanyl och ta lite blod. Samtidigt fick jag berätta i detalj hur det hela gått till för veterinären, och allt annat som kunde vara viktigt att veta.

Vetten tyckte att hon skulle stanna över natten för säkerhets skull. Så jag ska ringa imorgon halv 2 för att få reda på om jag kan hämta henne eller om hon ska va kvar en natt till.

Soyas näsa i vanliga fall



Soyas näsa idag!

Ullhundar

Har nu tillverkat hela 4 ullhundar, fett kul e de ^^

Idag ville jag testa på att göra korthårshund, så det blidde en en pincher av det, för jag hade sån bra nyans, röd-brun ull :)


Pudel 1

Pudel 2

Bolognese

Pincher

Ledig

Idag har jag varit alldeles ledig :)

Har ju bara fotografisk bild, men min grupp var klar med dagens uppgift redan så vi behövde inte komma dit ^^

Jag har mest skrotat bort dagen faktiskt. Inte gjort något skolarbete vilket jag borde gjort.

Men nu är det faktiskt dags att skriva lite på idrottsarbetet, o sen sovdags!

Måndag

Var kvar ända ill BIS-et igår, missade dock själva BIS-finalen, vi var tvugna att stcka precis när de skulle springa in. Det gjorde inte så mycket dock, jag var ganska trött!

Jag var ju ringsekreterare i handlingen, tillsammans med Ingrid. O det gick väl bra :) Rätt människa fick rätt kritik, och i finalringen ropade speakern upp rätt handler i rätt ordning vid placeringen ;)

På kvällen fick jag skjuts till Örkelljunga av Bengt, o vi stannade även till på CityGross så jag kunde köpa mjölk o så, o vi åt även på Mc Donald's (när jag och Ingrid ÄNTLIGEN fick tid att äta var restaurangen stängd, och Fast Fooden hade slut på mat -.-

Nu på morgonen har jag gått tassrundan med Soya. Det var lite kallt och molningt, men det blåste inte o så iallafall.
 
Dags för frukost tror jag betämt, idag blir det våfflor hade jag tänkt *mums*

Malmö INT

Nu är jag hemma hos Soya igen :)

Hon ligger utslagen på mattan bakom mig. Pappa har passat henne idag, men han lämnade henne hemma ensam nån timme innan jag kom hem.

Iaf, det har varit en trevlig dag, jag har snackat med massa trevligt folk, blivit överöst med kärlek från "lilla" Bernardo (dogo argentino-hane som äääääälskar att pussas o sitta i knäet).
 
Imorgon ska jag dit igen, och vara ringsekreterare i handlingen + att jag måste hinna prata med massa folk innan och efter.

Soya ska med imorgon också, hon får dock ligga i sin mysiga, jättestora bur medan jag "jobbar". Det lär hon inte ha något emot, hon brukar vara inne redan innan man fällt upp den.

Nä minsann, nu blir det lite TV-tittande o sen är det dags att sova!

Banken o lite shopping

Har varit på sta'n och Familia idag med farmor.

Först var vi på SEB och Handelsbanken på Stortorget, där avslutade jag mitt SEB-sparkonto och lönekonto o bytte till ett Handelsbanken . Sen fixade ja även ett fondsparande där jag ska sätta in 100/månaden, ett sparkonto för kortare sikt (mer pengar som jag ska gömma för mig själv ;) + ett vanligt "lönekonto". Så nu har jag 10000 papper med mig hem att läsa igenom :P

O just det, kommer även ha internet-bank nu, de e nice!

11.520 har jag sparat(jobbat!) ihop nu, dessa hamnade på sparkontot allihopa *thumbs up*

Sen åkte vi till Familia, för att handla födelsedagspresent till mig (farmor visste inte riktigt vad hon skulle köpa, så hon fick ta hjälp av mig för det ;)

Det blev iallafall 1 par kilklackskor, 1 klänning och 1 par shorts (till idrotten).



O här är bild på min jättefina klänning!




Trevlig middag och mindre trevliga besked...

Idag kl. halv fyra kom mormor, Bengt, pappa, farmor, lillasyster och Stella upp till Örkelljunga. När jag satt in Soya på rummet o öppnat presentar åkte vi in till byn och käkade på restaurang, det var gott och trevligt!

Jag har fått trevlas födelsedagspresenter, kofta med pudel på, jacka med pudel på, grus-fotbollsskor till idrotten, några böcker, pengar till körkort m.m.


Sen till det mindre roliga, Fick besked från SKK idag, om Soyas HD/AD-röntgen. Armbågarna var UA, men höfterna C.

Detta ska dock inte alls bli några problem tror jag, hon är ju välmusklad som det är, och vi ska prata med Anna som är hundfysioterapeut om lite extra styrkeövningar. Annars kommer vi hålla på som vanligt, inte ska Soya få ett tråkigare liv bara för höfterna inte är tip-top. Och det är ju trots allt så att C endast är lindrig dysplasi. Jag ser ljust på det hela..


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!

TACK :)
(Hade förresten glömt bort att jag fyllde år i morse, kom inte på det förrän jag var utanför Petronellas stuga, o då hade jag varit vaken i 30 minuter redan)

Igår, under mitt födelsedagsfiraden på McDonken, tillsammans med Julia, Petronella från Plaskeby och Fanny så berättade Julia och Petronella om deras promenad tidigare under dagen. De hade hittat ett lårben och en bit ryggrad från något djur.

Dock hade de tyckt att de var lite äckliga, men jag blev super-excited, så jag och Petronella bestämde att vi skulle gå ut kl. 6 idag för att hämta det (jag hade egentligen sovmorgon, till 07:30, men det var det värt!).

Anyway, nu är vi tillbaka från promenaden, och jag har två plastkassar med mig, en med lårben+skenben (tror jag det var, ev. att det var båda "underbenen") och dessutom drygt 10 cm ryggrad, och det var ganska stora och kraftiga kotor, jag uuundrar vilket djur de kan tillhöra (haha, tänk om vi har sprunget på ett människoskelett, DET hade varit coolt, men jag trot inte det, lårbenet var ganska smalt).
 
Nähä, nu blire havregrynsgröt med jordgubssylt, yummy!


Förutom det hittade jag även en hjärt-formad sten, hur coolt var inte det?


18 år...

... för exakt 16 minuter sen i skrivande stund!

12-slaget firades på McDonalds med en glass, tillsammans med Julia och Petro.

Imorgon klockan 6 ska jag och Petro ut i skogen för att leta efter skelettdelar (troligen rådjur eller nåt) som hon och Julia sprang på idag under promenaden. Hade inte behövt gå ut förrän halv 8 annars, men vad gör man inte för lite spännande skelett-delar?

4 timmar och 46 minuter till...

...sen är jag myndig ^^

Får skriva på papper och ta konsekvensen, sitta i fängelse (eller det kanske man får göra tidigare?), ta körkort, rösta på den som ljuger bäst så den får styra över mitt hemland/kommun, gifta mig samt inta alkoholhaltiga drycker/tobak.
Inte illa må jag säga!


Klockan 11 ikväll drar jag och Fanny till McDonken o käkar, o sen blire glass  när Julia o Petronella från Plaskeby kommer dit, så ska vi sitta där till kl. 12 när de stänger, o så ska jag fira min första födelsedags-minut på McDonalds, vilken dröm-dag!

Jobbig idrott

Idag har det varit jobbigt på idrottenX2

På Idrott A hade vi simning, simma så många vändor man han på 20 minuter. Jag hann 24.. Lite surt dock, hade klarat ett par till om jag haft glasögon, fick stanna några gånger för att få det hemska klorvattnet ur ögonen!

På idrott B hade vi boxning -.- Wohoo, min favvis *naat*..Det kanske hade varit roligare om man fick boxara på riktigt?

Så jävla segt att bara så o slå en jefla massa gånger och på olika sätt. BLÄBLÄBLÄ. Vi var i par, jag o Fanny var med varandra. O så ska man såklart turas om att hålla mitsarna o ha handskara på.

JÄVLIGT fräscha är dom där handskarna kan jag säga *naat* fruktansvärd ångest varje gång det var dags att byta (eller ja, byta så att man skulle ha handskarna på, att ta av dem var hur enkelt som helst!)

Nu är det snart matlagningsdags... Har ont i huvudet också :/

We're back!

Tillbaka i Örkelljunga idag!

En liten stund efter jag kommit hit stack jag och Fanny ut med doggarna på promenad; vi gick "fågelholksrundan" (tog typ 1 timme, lite mer kanske).

Under kvällen har vi kollat TV, först Parlamentet o sen Beck.

Innan idag var jag och Soya ivag med bengt o tränade lydnad o freestyle i en lada, tillsammans med några andra människor som hade golden, labbe o en blandis. Soya skötte sig fantastiskt! Kanske inte träningsmässigt, platsliggningen gick åt helvete, men hon var jätte bra på att söka kontakt, och v var snabb i reaktionerna!

Nu e de sovdags! Natti natti!

Toppenknoppen!

MVG på Växt- och djurlivsprovet om celler och celldelning *yeeah*

Efter skolan idag stack jag och Fanny till simhallen o simmade i 25 minuter. Sen tog vi bussen hem. På busshållplatsen träffade vi den läraren som är projektarbetes-ansvarig på skolan, och vi började snacka med henne lite om det, eftersom ingen av oss hade NÅGON aning om vad vi skulle göra. O så kläckte jag ur mig en lite idé som jag haft, och läraren tyckte den lät JÄTTE bra, så jag Fanny och Ingrid ska göra det tillsammans (tänker dock inte säga vad förrän allt är klart).

Nu är jag SEPE hungrig, men såklart tänkte jag inte på kvällsmaten i morse, så jag har inte lagt fram något för att tina. Får väl käka ett par våfflor nu, o lägga fram en kycklingfilé till senare.

Bra dag!

Vi kom in på UBC, satte oss i datorsalen. Väntade 5 minuter.

Elisabeth på expeditionen kommer in o tar närvaro och berättar att läraren är sjuk. Vi får skjuts hem.

GOTT!

På förmiddagen har jag suttit med 1orna på Charlottes lektion. De har etologi nu, roligaste kursen, lätt!
Så jag var med o lyssnade där en stund, upptäckte att jag minns ganska precis allt som vi gick igenom under kursen, goodie!

Nu ska jag kolla en film, samt jobba lite med hundraserna och skriva min engelskauppsats som ska lämnas in imorgon (ute i god tid som vanligt ja)..

God Morgon!

Nu ska jag snart byta om från morgon-promenads-kläder till några som är lite renare och snyggare, snart dags att sticka in på UBC för att ha lektion i fotografisk bild.

Idag ska vi lämna in vår serie (jag och min grupp). Vi har fotat en serie i temat "supehjältar". O så har jag redigerat alla bilderna o lagt in på 2 A4 med pratbubblor o allt.. Extremt seriös är den också *naaaaaaat* (vi kan väl säga som såhär; huvudkaraktären heter SuperNäsan).

Käkade våfflor till frulle :) MUUUMSIGT!

Oj, nu blev det lite bråttom... Satan!

Hemma igen

Nu är jag hemma igen + att jag har käkat våfflor :)

Det blev ingen simning idag, det blir nästa vecka istället... Peter hade kollat fel på schemat, så hallev var upptagen.

Suuck

Nu ska vi snart ha idrott..

Simning står på schemat idag.. Oh vilken tur, jag som äääääälskar att simma (eller INTE)...

Så det blir väl till att gå hemme o lägga sig, o ta ett migrän-piller efteråt.. Jättekul verkligen...

O jag som måste göra klart bilderna till fotografisk bild imorgon (= lär få sitta uppe halva natten eftersom jag kommer sova bort halva eftermiddagen).

Aowtch!

Fortfarande huvudvärk... -.-

Dags för en dejt med Mr. Kudde!

Natti!

ISKALLT!

Örk, de har varit nå fel med värmen i huset nu igen, så hela dagen har temperaturen legat på 14-15 grader i TV-rummet (och då öven mitt rum) och 17 grader i korridoren o köket.

Helt fruktansvärt frös vi allihopa när vi vaknade i morse...

Ont i huvudet har jag också -.- Skulle kunna vara för jag sovit dåligt inatt.

I förmiddags fick jag och Fanny skjuts in med Patrik till byn. Jag skulle handla lite, så då passade vi på att ta med hundarna och gå tillbaka. Patrik skulle hem för att packa upp från skidresan han kom hem från igår kväll.

Imorgon ska jag försöka börja på engelska-uppsatsen som ska vara inne på onsdag. O uppdatera lite hemsidor.

O just det, ifall vi kan få det att funka ska Amanda skicka bilderna till Fotografisk Bild-projektet, så jag kan redigera dem till lektionen på tisdag.

Nä, nu ska jag stoppa in min tvätt i torktumlaren, o sen försöka sova bort lite huvudvärk!

Rasarbete

Sitter här och käkar glass med strössel (borde nog kalla det strössel med glass istället...) samt skriver på rasarbeter; briard just nu. Inte så mycket kvar där heller :)

MVG :)

Fick tillbaka min engelskauppsats idag; MVG - på den (pga. lite slarviga stavfel, exemeplvis hade AND blivit AN på nått ställe o så).

På svenskan i morse började vi med filmanalys, vi kollade på filmen som ska analyseras.. Har ingen aning omnhur jag ska fixa det dock; vi tittar på "när lammen tystnar" jag jag tycker den är alldeles för läskig!
Så jag typ tittar bort/tänker på annat hela tiden... IDIOTISKT att välja en sån film till detta tycker jag...

Nu måste jag byta om till idrotten, see ya!

RSS 2.0