Nyår med mumsig efterrätt

Under förmiddagen nu har jag gjort efterrätt till ikväll, 2 stycken faktiskt!

1 smulpaj med hallon och björnbär, o så pannacotta som ska toppas med hallon och blåbär sedan.


Ska bli smaskens!

F.ö. har dogtown.se fått sig en ny layout, både indexsidan samt underkategori-sidorna. Nu är det bara länksidan som skall göras om!

Länge sen

Nu har jag inte bloggat på jättelänge, inte haft tid och lust till det.

Vet faktiskt inte riktigt vad jag ska skriva om idag heller.

Var på konsert på the tivoli igår, ganska bra faktiskt, jätteduktig sångare.

Julklappar kanske man ska skriva om?
Iaf, kort beskrivet, så fick jag körkortspengar, en fin klänning, en "rullväska " (för resa till och från skolan), jeans, en ryggsäck, underkläder osv.

Soya fick en frisbee, godis, en mjukisleksak och ett halsband i julklapp.

Och det gick så bra :)

MVG på anatomiprovet *jäy*

55,5 poäng, och 55 var MVG-gränsen :) (62 var max)

Jaha, sista skoldagen överstökad, har gått igenom provet, gått en prommis tillsammans med de få hundar som är kvar här och deras mattar samt städat hundstallet.

Imorgon är det volleyboll turnering inne på UBC, men räknar inte det som skola, så vi slutar ju då inte förrän imorgon.

Ikväll ska vi träna volleyboll vid 19, o så ska jag packa iordning lite på mitt rum, packa grejjor som ska med hem o så..

Jordskalv och demoner

Kl. 6 imorse ringde min klocka. Självklart satte jag den så snooz så jag kunde vakna till lite innan det var dags att gå upp. 

Jag började sedan klä på mig (pyamasbyxor med mjukisbyxor över, t-shirt, tjocktröja, halsduk och jacka). Helt plötsligt känner jag hur hela huset skakar till, ett dovt mullrande hörs, och dricksglasen på mitt skrivbord skallrar. Jag blir asrädd, men bestämmer mig för att jag säkert inbillat mig, att det säkert bara var en ordentlig vind som skakade fönsterrutorna.

Sen går jag ut i korridoren, för att hämta en sak i köket. Jag vänder mig om och går tillbaka mot mitt rum. När jag nästan är tillbaka i mitt rum hör jag någon som ropar "Malin!". Jag blir skiträdd, hoppar till och vänder mig om. Det är Ingrid, som undrar vad som hänt. Hon hade vaknat av att hennes säng skakat. "Jag vet inte, det var nog bara en kraftig vind eller något kanske, men jag kände också något".

Jag går in på mitt rum och hämtar Soya, och på väg ut genom TV rummet kollar jag ut genom ett av fönstrena, det är helt vindstilla, och ganska dimmigt. "Då var det inte vinden" tänkte jag, "kanske ett jordskalv? Men nääääh, det kan ju inte bli jordskalv i Sverige. Kanske är det en demon?!?" (till saken hör att jag och Ingrid kollat de sista avsnitten i säsong 2 av Förhäxad kvällen innan, och där finns det gott om elaka demoner).
 
Vid detta laget har jag tagit på mig skorna och är påväg ut genom dörren, ensam i mörket. Helt livrädd för att det ska vara en demon i närheten. Vi går ner mot "Kock-Johan-rundan" och när vi nästan ska passera grusvägen in i skogen ser jag en lampa (typ pannlampa) och hör massa springande steg, som rör sig emot oss i hög hastighet. Jag får panik och bara tvärstannar. Ifall det inte skulle vara en demon bestämmer jag mig för att "snygga till" det hela genom att låtsas att jag ber Soya göra saker, som sitt och stanna.

Den eventuella demonen kommer fram till ljuset av en gatlykta, och det visar sig att det inte varit något värre än 3 joggare. Jag fortsätter min promenad,och hör skrämmande ljud hela tiden, och undviker vägar där det inte finns gatlyktor.

Efter en fruktansvärd promenad är vi äntligen tillbaka i stugan, där ser jag Ingrid som sittervid datorn, hon vänder sig om och ropar "Det var ett jordskalv!". Jag andas ut, skräcken släpper sakta taget.

Jag går in och lämnar Soya på rummet och går sedan ut i köket och datorn där.

"Det står högst upp förstasidan av aftonbladet på nätet!" och "här står massa berättelser, om att det skakade i 10-20 sekunder, hahaha och här är någonsom skriver att det varade i 10 minuter, haha snacka om överdrift".

Jag säger "Ja, och här varade det typ 2 sekunder".

"Nääääh, de va ju MINST 5 sekunder, kanske 10" svarar Ingrid och ser lite förnärmad ut.

"Hehe, nej, det gjorde det inte, jag han knappt reagera innan det var över".

"Näää, de varade jättelänge".

"Nej, jag lovar Ingrid. Det gick jättesnabbt"

"Jamen OKAY då, jag väcktes ju när det hände så det kanske kändes värre än det var"

"Ja, så var det nog".


Ja, tänk så mycket det kan hända på en enda morgon.

Anna hade också vaknat, men de andra sov som stockar. Just nu sitter jag på fotografisk bild lektionen och tråkar. Våran lärare skulle förbereda ett prov till en annan klass, så egentligen har vi fått ledigt resten av tiden (vi har redovisat en kompositions-foto-uppgift idag, mendet gick ganska snabbt). Men vi kan ju inte ta oss tillbaka förrän bussen kommer om 15 minuter så vi sitter här och segar istället.

Back on track

Yesyes, har varit i en formsvacka, eller vad man ska kalla det, ett tag men nu är jag tillbaka. Fick tillbaka idrottsprovet idag (idrott och hälsa B), MVG, jajjemensan :)


Just nu sitter jag och knarkar kall skånemejerier chokladmjölk (undra hur mkt konserveringsmedel, den håller till 4:e mars nästa år) direkt ur förpackningen (blir inte riktigt rätt känsla om man dricker ur glas). Fick pengar av snälla pappa idag, så jag kunde köpa frukt, mjölk, bröd, oboy, spraygrädde och chokladmjölk :D

Har haft svenskprov idag, var ganska enkelt, men det var ett av orden jag hade svårt att hitta beskrivning till. Visste vad det betydde o kunde sätta i samanhang, men kunde inte hitta några ord att beskriva det med..Men man kunde max på VG på provet, så skulle det skita sig gör det nog inte så mkt.

JUSTE, lite dramatik har det allt varit här idag också. En propp pajjade, den som är till TV-rummet och mitt rum. Och det tog 30 minuter innan vi fick tag på vaktmästaren så han kunde komma och fixa det. Snacka om att jag var nervös. Hade INTE varit kul att vakna tidigt i mörkret imorgon utan att kunna tända några lampor. Dessutom satt jag vid datorn och höll på med fotografisk bild läxan till imorgon, som tur var hade jag sparat allt och skulle lägga på USB bara.

Nu ska jag  fixa klart allt då, o har dessutom fått låna en skitabra bok av Anna - andra delen av Eragon :) Den ska påbörjans ikväll.

Förresten, lagom kul att man ska ut själv imorgon i mörkret, nästan ingen har med sina hundar för det är ett par stycken som har kennelhosta, så de är hemma, och de andra vill inte riskera smitta (dock ej Soya, o hon ska hållas på tryggt avstånd från platser där de hundarna vistats, hon är ju vaccinerad, men bättre att inte ens riskera)

Nähäpp NU ska jag dra på riktigt!.

Arg

Igår när jag skulle gå långrunda med Soya passerade vi en liten lekplats i vårat områdaé. På lekplatsen lekte 2 ungar (typ 6-7 år, o fula jävla rosa jackor hade dom).


Iaf, så kom vi då gående, o så ropar en av ungjävlarna (en ful blond äckelunge):

"Hands up! Annars kastar vi Snöboll på hunden"



Jag: *ignorerar och går förbi "tornet" hon står i*



Ungen: "Jaha, då kastar jag!"



Jag: "DET SKA DU HA JÄVLIGT KLART FÖR DIG ATT DU INTE GÖR"



Ungen: "Men jag skojade ju bara" (fast hon hade redan kramat ihop snöbollen i handen o höll den beredd, jävla mytomanjävel).



Jag: "Det ör möjligt men sånt skojar man inte om, fattar du de?!?!?!"


(Vid detta laget var jag ca 50 meter från lekplatsen o påväg ut på gatan, så jag hörde inte henns svar, men de va nåt kaxigt).



DÖD ÅT SMÅJÄVLARNA!


Örk

Emma och Stella sitter i köket och sjunger julsånger så man blir spyfärdig. Så töntigt så man vill slå på dem eller nåt. Som hämt ska jag leta upp fula bilder och lägga ut här i min blogg, vänta lite..

...FAN, bilduppladdaren funkar ej när man sitter vid denna datorn...

Fast nu har dom slutat, så det är nog safe att gå upp o käka frukost nu..

Snart hem

Nu har jag packat för helgen, o väntar för tillfället på att Soyas inredning till buren ska bli färdigtvättat i tvättmaskinen så jag kan hänga upp det innan jag åker.

Blir förhoppningsvis 2-bussen jag åker med. Har även städat ur Soyas bur i hundstallet (hon ska ju ändå inte vara där nästa vecka pga. att ett par hundar har fått noskvalster/kennelhosta, vill ju undvika smitta så mkt det går så hon får vara på mitt rum då. Även om de åkt hem vet man ju aldrig).


Lucia

Nu ska vi snart in på luciafirande i skolan. Har hört att det ska bli RIKTIGT bra i år (och med bra menar jag roligt, vår idrottslärare håller i det och han är nog en person som är väldigt bra på att skojjsa till det).

Var riiiiktigt jobbigt att gå upp imorse, satt uppe o kollade film sent igår, Harry Potter och Fenixordern, med Annika, Malin och Ingrid. Har redan sett den massa gånger, men det var trevlig ändå.

Nu ska jag fixa lite på en hemsida, Hejssvejs!

Nu är det värsta över

Bara ett prov kvar innan jullovet, det är då på måndag när jag har svenskprov. Rätt skönt, har varit rätt så mkt på sistone.

Imorgon ska vi städa upp lite i hundstallet samt åka in till skolan och se lucia-grejjset (o de bjuder på fika, najjs!)

Sen blir det hemfärd, blir nog lite tidigare än vanligt eftersom vi inte ska göra så mkt.

Nu ska jag gå och laga mat iaf, bye bye!

Snart prov

Nu är det snart dags för prov i hundens anatomi. Jag och Ingrid sitter i stugan och har lite sistaminuten-plugg. Satt igårkväll också, jag, Fanny o Ingrid. Känns som jag har bra koll, men vill ju ha MVG, då ska man kunna besvara, utveckla o analysera alla frågor på provet också!

Idag får jag vara ledig

för jag mår inte alls bra.

Gick o la mig i god tid igår. Men kunde inte somna. Kände att migrän var på G. Försökte somna mellan 23-03:30 o gav upp sen. Gick ut med Soya på en nattpromenad, spydde 3 ggr. Satt på en bänk och andades en stund. Gick in, la mig på soffan, blev sömning. 04:30 gick o la mig i sängen, somnade efter 30 min. 05:50 väcks av väckarklockan. 06:20 ut med Soya tillsammans med Fanny o Skrållan.

Så ja, idag blir det ingen skola. Missar bara fotografisk bild, har ju inget annat på tisdagar, och jag har lagt bilderna som ska lämnas in idag på ett USB till mina gruppkompisar.

Nu blir det sovdags för mig, nightie!

SKIT!

Behöver migrän-medecin, men har inget. Känner att det är på G. Helvete.

Vacker pudel :)

Har varit ute i skogen idag och fotat till fotgrafisk bild-läxan. Passade även på att ta några vackra foton av den vackra(ste) pudeln.




Igår gjorde jag lite bus med en rakapparat och Soyas näsa, detta blev resultatet:


Idag har jag haft idrott x 2 som vanligt på måndagar, dock ingen Svenska för vi hade "kultur-förmiddag" (som hela mitt hus sket fullständigt i, vi tog sovmorgon istället. Orka gå upp tidigt för att bli lite mer kulturell lixom?). Vi har ändå gott om kulturer här, Natta som e från Polen o Anna som e halv-ungersk + att alla kommer från överallt i Skåne + Fanny från Sthlm, lixom hallåå, vad ska vi med extra kultur till?
 
Yes, på idrotten skulle vi sätta ihop ett 3 minuter långt program på matta, vi var 6 personer i min grupp, och programmet är skitkasst. Hehe, ska visa upp det nästa lektion.

Måste bara tillägga att jag sitter i köket, och Fanny, Natta, Ingrid, Annika o Desse sitter vid bordet. Fanny har massa McDonald's leksaker framför sig, o några har hon dubletter av, så frågade hon Natta om hon ville ha en. Natta svarade: "Ja, jag vill ha den där giraffen" ...kort paus... Dessire: "Eh, Natali, det är en sebra..." Alla: "HAHAHAHAHAHAHAHA"

Tillbaka

Nu är jag och Soya i Örkelljunga igen, har varit här några timmar nu faktiskt.

Fick skuts av Bengt. Först var vi på klubben o tränade lite. Jag tränade fritt följ och ingången på inkallning (hon kan igentligen det, men har börjat slarva o sitta snett).

Fritt följ gick ganska bra. Hon segade till lite emellanåt, men några gånger gick det riktigt bra, med ovanligt snabba halter.

Efter det åkte vi till ICA o handlade. köpte grönsaker, frukt, läsk och mjölk.

Sen blev vi då avsläppta på skolan.

Jag skulle sedan försöka ge mig ut o fota till läxan i fotografisk bild. Gick jättebra, verkligen  *not*. Kamerajäveln var slut på batteri så det blidde inte ett enda, o när batterierna var färdigladdade var det kolmörkt ute.

Nu sitter jag o kollar parlementet med Anna, mysigt. O Snart ska jag väl hitta på ngt kul med Soya tror jag.

Ännu en tävling...

...där du kan vinna ett VIBRI halsband!


RSS 2.0