Blåbärsmonster

Vi jobbar på, jag och Soya med vårat blåbärssök.
Har hunnit med 5 pass på 2 dagar.
Soya verkar dock redan ha blivit ett totalt, gigantiskt matvrak efter kastreringen (det blir ju så på de flesta, de blir mattokiga). Hon söker KONSTANT efter mat. Detta medför en del problem i blåbärssöksträningen... Soya käkar upp blåbäret om inte jag kastar belöningen superfort & nära nosen. 2 stackars blåbär har redan försvunnit ner i magen under träning.

O inte har det varit lätt att få tag på dem heller! Det är ju liiite off season vad gäller blåbär. I våran fina Örkelljungaskog har jag och Soya smugit (läs: klampat & trampat för att hålla allt från ormar till älgar på avstånd) runt i 1,5 timme idag i ett desperat försök att hitta blåbär så det räcker för ett helt års träning. Ungefär 1 blåbär per kvadratmeter blåbärsris är vad som finns kvar typ... Så ont i ryggen, o mygg(?)/riviga blåbärsris-kli på benen blev det (mitt ute i skogen frågade jag mig varför jag inte tagit på mig mina fantastiska gummistövlar!?!).

O en sak undrar jag! Varför är alla spindeljävlar så förtjusta i att slänga upp sina äckliga, klistriga nät PRECIS över se stackars blåbärsris som har ett enda, litet, ynka blåbär kvar?
Nedan ser ni film på del 1 i blåbärsträningen.

Våxtorp

Idag har vi varit på studiebesök på Våxtorp. Där gick de igenom massa olika maskiner o så, berättade hur de används  & fugerarosv. Exempelvis visade de ultraljud, röntgen, olika saker i operationssalen och labbet. Intressant!

Sedan åkte vi hem och åt, och sedan hade vi hundlektion där vi fick veta vilka hundar vi ska träna i "träna hundsport med annan hund". Jag fick Mikaelas hund Soffi, en wheatenterrier. Kalle fick Soya.


Imorgon har jag körlektion igen, och efter det kommer Eva-Maria & plockar bort Soyas stygn. SKÖNT att bli av med dem, tänk vilken befrielse det måste bli för Soya att få sova utan tratt! Sedan får jag åka med Charlotte upp till skolan på fredag.


Ikväll tror jag att det får bli en tur till McDonald's... Är tröööött och orkar inte laga mat! Dessutom har jag bara kyckling & lax i frysen, och det har jag ätit varje dag sedan jag flyttade upp förra tisdagen, börjar bli liiiiite trött på det! O att käka bara potatis utan nånting till känns rätt tråigt ;)  Ska försöka handla mer på fredag kväll eller nåt... 

Getingjävel!

Idag har vi varit på "kick off" med alla klasser på hundgymnasiet. Vi åkte ut till ett ställe som heter Vedema o gick en slinga där. Jag & Soya fick dock vända ganska snabbt, ville ju inte gå så långt och kanske pajja något efter operationen o så. Tillsammans med mig gick en av 1orna som även hon heter Malin. Hon har en 4månaders goldenvalp, och kunde inte heller hon gå hela sträckan för valpen skull.

Sen fick vi vänta på parkeringen i typ en timme innan de andra kom. Sedan bjöds det på fika o sen åkte vi hem igen.

Hemma så hjälptes jag och Alexandra åt med att försöka få lite mer ordning på var alla hundar ska stå i hundstallet, o även med att skriva upp alla nummer på låsen till uteburarna.

När vi skrev ner numrena i stall Snobben & Pluto kom det en getingjävel och stack mig i benet, helt oprovocerat *morr*.

Så jävla onödigt och elakt tycker jag! O ont gör det som faen just nu!

Imorgon ska vi inleda kursen "Djursjukvård" med att åka till Våxtorps veterinärklinik på studiebesök. På torsdag ska Soyas stygn tas, och jag ska även ha körlektion.

Men nu är det nog matdags för mig. Ska gå o rota lite i kylen o se om det finns något trevligt där!

Strings of grass

Imorgon åker jag & Soya till HBG på förmiddagen, jag ska ha körlektion & ska till tandläkaren. Förhoppningsvis hinner jag tillbaka så jag kan gå på matten som börjar 14.

Idag har vi övat lite mer targetstick-klicker-hjärngymping :) Soya är doooktig :) Vi har även gått en liten tur i skogen, lugn takt med pauser för att träna lite med targetstick & klicker.

F.ö. är jag jäääätte uttråkad :/ Jag vill ut o hitta på skojsiga saker med Soya & alla andra. Gå ner till sjön o träna vattenapportering, ut i skogen o träna sök.. BLÄÄH

Vi utökar

Jag & Soya har precis gått nästan hela korundan (vi gick inte in vid granarna, utan fortsatte till "ingång 2" gick in en bit där o vände sedan). Halvvägs stannade vi en stund och tränade lite nostarget.

Känns bra att Soya nu sover för hon faktiskt är lite trött och har gjort något, inte bara för det är tråkigt och jag inte kan hitta på saker med henne:)

Men hon är helt klart tröttare än normalt, hon kommer inte o "tjatar" på mig som hon kan göra annars om hon tycker det är dags att hitta på något.

De senaste dagarna har vi kört typ 3 klickarpass om dagen, bara för att hon ska bli lite trött i huvudet. Håller just nu på med nostargeten, och även "stänga låda med nosen".


Kräftskiva, utan kräftor ;)

Idag blir det kräftskiva på elevboendet ^^

Inga kräftor för mig dock, kyckling o nånting jag inte har bestämt än till ;)

Dock kom Alexandra nu o frågade om inte jag kunde hänga med till Mc Donald's, o de klart jag kan ^^ Så nu drar vi dit o köper med oss mat ^^

Tjingeling!

Sovdags snart

Ska nog gå o lägga mig tidigt ikväll, har blivit lite dåligt med sömn på sistone!

Under dagen har jag:
Handlat grönsaker eftersom de gamla frös sönder, klippr Ronjas pudel Idéfix, kollat friskhetsintyg till några 1ors hundar, gjort en "hundstallskarta" till Charlotte (med antal burar i de olika stallen o så, så hon kan ha uppskrivet på ett enkelt sätt).

Nu ska jag gå en liten "kiss-sväng" med Soya o sen är det gonatt ^^

Lite uppdatering

Soya är ännu mer sig själv idag än igår :)

I morse bajsade hon för första gången sedan operationen (måndag morgon kl halv 8 typ!). Hon försökte lite igår kväll, men hade nog för ont :/

Lite bilder här, på "såret", Soya som  visar att hennes tänder numer är vita & fina, utan tandsten samt Soya som visar hur hon spenderar större delen av sia dagar just nu :)



Back on track!

Jag & Soya är tillbaka på elevboendet i Örkelljunga *jay*

Soya har mest bara sovit hela dagen.

Igår klockan 8 lämnade jag henne hos veterinären för kastrering.  Eller, jag lämnade inte då, hon fick en spruta med lugnande inköttad i låret o sen var jag kvar till det hade börjat verka ordentligt.

Sedan åkte jag och Bengt, som kom och hämtade mig utanför vetten. hem och lastade hela bilden med mina saker som skulle med till Örkelljunga och bar in allt på rummet. Medan vi var där ringde vetten och sa att allt gått bra med Soya, och att hon låg på uppvaket. De sa även att jag kunde ringa kl. 15 för att bestäma "hämt-tid".

Kvart i tre kunde jag inte hålla mig och ringde, och visst gick det bra att hämta så fort som möjligt då! Hon satt upp o tog ögonkontakt om någon pratade med henne.

Så jag ringde Bengt och sa att NU ska vi hämta Soya. Han var ute vid bilen, så vi var snabbt på väg.

Inne hos vetten betalade jag först, 5 700 kr (kastreringen + att hon fick tänderna rensade från tandsten & klorna klippta), sedan fick jag vänta en stund för att de skulle plocka ut kanylen o så. Soya var rätt groggy när hon kom ut, men hon försökte hoppa upp på mig o allt, så jag fick hålla ner henen i halsbandet, INTE bra o hoppa med nysydd mage!

Vi tog det försigtigt ut till närmsta gräsmatta så hon kunde kissa (hon hade itne varit ute sen jag lämnade henne, tur att jag gick hemifrån till kliniken så hon fick en ordentlig runda (45 minuter snabbt takt) då).

Sen lyfte jag försiktigt upp henne i baksätet och satt där med henne under vägen hem. När vi kom hem ville hon inte alls resa sig, hade nog ont. Jag fick lika lite med henne, så reste hon sig tillslut så jag kunde hjälpa henne ut ur bilen.

Hemma la jag mitt täcke på golvet på "mitten-våningen", i rummet där vi har TV så att Soya fick något mjukt att ligga på. På så sätt kunde jag sitta med henne hela dagen utan att det blev allt för tråkigt + att det är lätt att komma till ytterdörren för rastning (mitt rum ligger en våning upp, inte kul att behöva gå upp o ner för trappan hela tiden när man har ont i magen).

Hon var väldigt orolig hela eftermiddagen och kvällen, hon låg bara ett par minuter på samma ställe, kastade sig sedan upp, gick 2-3 snabba steg och kastade sig ner på golvet, troligen had hon väldans ont. Mat ville hon inte alls veta av trots att hon inte ätit på 1 dygn. Vatten drack hon gärna.

När det var dags att sova bäddade jag inne på killarnas rum, jag sov på en rese-sängs-madrass, inte så bekvämt, men bättre än att sova i en hög säng där Soya skulle hoppa upp o ner hela tiden.

Natten var fruktansvärd, blev inte mycket söämn för varken mig eller Soya. Hon kunde inte hitta något bra sätt att ligga på, och var uppe och gick omkring varannan minut ungefär. O när hon lagt sig till rätta vågade jag inte röra mig ifall det skulle störa henne. Problemet var ju då bara att hon bytta ställe och ställning att sova i precis hela tiden.

Framåt 2 lyckades jag iallafall somna lite, vaknade igen vid 5 av att Soya klev på mig i ett av sina "platsbyten".

Sedan vaknade jag igen vid 6 och var vaken till mamma kom ner och skulle göra sig iordning för jobbet. Jag tog även ut Soya i trädgården så hon kunde kissa.

Under förmiddagen blev det mest att sova/vila framför TVn. Under tidiga morgonen hade Soya fortfarande jobbigt att hitta något bra sätt att ligga, de sträckte nog i såret. Jag ringde Eva-Maria (djursjukvårdare där Soya går hos vetten i vanliga fall) och frågade om hon kanske behövde mer smärtstillande. Hon tyckte jag kunde avvakta eftersom hon både drack, och nu även kunde äta små mängder mat i taget.  

Framåt lunch kunde Soya sova längre stunder i sträck utan att bli orolig och vandra omkring. Då passade jag på att ta av "tampongen" som var sydd över såret. En del av tråden hade fastnat i huden, alla de ansdra var ganska lätta att dra ur, men denna satt ganska hårt. Jag fick ringa Eva-Maria igen och be om råd, visste inte hur hårt jag kunde dra och sånt (+ att jag kände mig typ svimfärdig, för det så ganska äckligt ut när jag drog i tråden och huden bara följde med!). Hon tyckte jag skulle försöka lite till, o om det inte gick kunde jag ringa så kudne hon hjälpa mig. Jag testade en ny teknik, att vrida lite på tråden medan jag drog och VIPS lossnade den. Dock fick jag lägga mig på golvet bredvid Soya ett tag för jag var helt snurrig i huvudet *hehe*.

Det var inte speciellt mycket som hade "läckt" ur såret, bra ju :)





Imorgon ska jag in till byn en stund för att handla lite grönsaker, det hade blivit för kallt i kylen natten mellan måndag & tisdag, Ingrid hade upptäckt detta och höjt tempen lite, men de flesta av mina grönsaker var redan förstörda :(

SUUUUUUUUUCK!

Jag råkade trycka på en färdig stilmall inne på blogginställningarna, och VIPS var hela jävla layouten borta -.-

Orkar inte fixa den idag, får bli en annan dag!


Honk if you're angry!



Idag kl 12 åkte jag ner till Knutan o mötte Ingrid & Fanny + hundar. Vi skulle planera inför projektarbetet under en fika på Ebba's.

Vi fick faktiskt en hel del gjort, och jag har påbörjat layouten under kvällen.

Efter vi fikat klart gick vi en sväng runt i HBG. Jag gick in på bokhandeln mittemot Magnus Stenbock-statyn för o köpa kuvert. Utanför affären stog en bil parkerad med en engels bulldog(?) i. När jag sedan kom ut o vi fortsatte uppåt mot terasstrapporna blev hunden helt gaalen, o kastade sig mot sidrutoena och tryckte nosenmot den lilla springa som fanns där fönstrena var nervevade. Vi fortsatte bara gå, och när vi kommit en bit framför bilen kastade sig hunden mot framrutan, o landade på tutan, så alla runtomkring bara hoppade till, o hunden bara fortsatte hoppa på tutan.  Fett skojj såg det ut ;)


Sen gick vi upp till gräsmattan runt kärnan o satt där en stund o Ingrid fotade lite.

Sen gick vi längs kullagatan o sen tillbaka till knutan för att åka hem, Ingrid till Kristianstad & Fanny till Örkelljunga. Själv behövde jag bara ta stadsbussen hem, 10 minuters resa ;)

Jag hoppade av nere vid pappa, och så stack vi ut o övningskörde lite, gick faktiskt bra denna gången, bästa gången so far!

Imorgon ska jag övningsköra lite mer, vi ska nog avancera till landsväg imorgon, så håll er borta från landsvägar runt HBG ni som kan!

The path

Idag har jag varit jätteduktig!


Jag har varit hos tandläkaren, o inte ett enda hål hade jag. Men vet ni vad dåligt? Inte fick jag något klistermärke eller suddgummi för det?!?!? Jag fck även en ny tid, till måndag den 24:e för o se om man kan hitta på nåt skoj med mina framtänder, som e ju rätt så trasiga på vissa ställen..


Sen var jag hemma i några timmar, o sen var det dags att sticka på teorilektion på körskolan. Det var 4:e laktionen, bara 1 kvar nu.


Imorgon ska jag passa Sunday & Cayenne, 2 små söta vovvar. Efter det åker jag & Soya och hälsar på Nina i Hässlehåla, tar sista tåget hem efter det eller nåt sånt. Ska bli sketaskoj ^^

Då gör vi ett nytt försök!

Mamma beställde skivor på CDON, o la till min skiva i beställningen.. Nu slipper jag iallafall att åka buss med den, kommer ju rätt hem i brevlådan!

Lite surt med att betala en gång till bara, menmen, what to do?





Right about now...

Om detta hade varit en toppendag hade jag kunnat lyssna på min Jenny Wilson-skiva nu medan jag kagar mat.


Och hur bra går det nu? Kan man fråga sig...


Om man frågar mig svarar jag, INTE ETT JÄVLA DUGG BRA!!!


Ibland orkar jag inte med mig själv -.-

Just chillin' out

Hade varit Soyas standardsvar den senaste tiden, om man hade frågat "Vad hittar du på om dagarna då?". Om hon hade orkat svara öht. vill säga...

Jag har precis varit ute och åkt inlines med henne, och nu ligger hon på rygg i sängen med benen spretandes åt alla håll, reagerar inte ens när jag pratar med henne. Möjligtvis kan hon slänga en blick mot mig, ett halvöppet öga och en djup suck, typ.

Det är inte bara EFTER aktiviteter hon gör såhär, utan även innan, tvingar ut henne att kissa när jag vaknar, sen springer hon upp i sängen igen och sover några timmar, tills jag puttar på henne o säger "hörredu, ska vi hitta på något idag kanske?".

Eller förresten, säger jag "MAT!", då jeflar blir det fart på henne.

Men nu är det dags för mig att få i mig lite mat, tror att hon kommer kunna vara ganska aktiv även under denna del av dagen ;)

Jag blir så trött!

Jag hämtade min Jenny Wilson-skiva idag på affären mittemot Ebba's.

Påväg därifrån får jag ett SMS av mamma, hon undrar om jag kommit ihåg att rasta Tassa & Ellie. Det hade jag ju såklart inte, så jag och Soya rusade till bussen.

Sen skyndade vi av bussen hemma, och jag släppte ut vovvarna. När jag ska gå kan jag inte hitta min påse med skivan i. Letar överallt typ, hittar inget. Kommer ihåg att den låg på sätet bredvid i bussen. Går tillbaka till busshållplatsen fast på motsatt sida, väntar 15 minuter,  inte samma buss som kommer tillbaka.

Ringer hittegods, ingenting kommer in förrän imorgon, får testa då igen...


FAAAAAN! O lycka till att den är kvar där när bussen ska hem o sova. Tillochmed kvittot ligger kvar i påsen.

Jag HOPPAS den ligger hos mamma, bara att jag var lite blind. ÅÅh, jag orkar inte med mig själv ibland!!!


Dessutom blev jag övertalad att gå med i Grrenpeace. De stog precis utanför skivaffären, i regnet. O så var det så väldigt synd om valarna, så jag gick med. Sen efter ett tag kom jag på att jag ju mycket hellre ger pengar till Svenska Rovdjursföreningen. Så när jag får mina papper från GP ska jag sänka beloppet dit, o gå med i Rovdjursföreningen!

Idag

Har jag och Soya gått en sväng i Jordbodalen, där vi stannade då och då så hon fick hämta boll ur vattnet.

Senare på kvällen åkte jag rullskridskor med henne, för att få in lite kondisträning också. Det är ju agilitytävling den 15:e! 

Just nu håller jag på att baka choklad- & cocoskaka *mums*.. Eller, den är färdigbakad, jag bara väntar på att den ska svalna!


Portis-valp

Längre upp i min gata bor en liten portugisisk vattenhund. Den är bara bebis, och heter Felix.

Soya och Felix fick träffas för första gången idag. Soya tyckte han var underbar. Felix tyckte Soya var världens roligaste lektant!

De fick ha lite skoj en stund, Felix med hängde och slängde på Soya och försökte klättra på henne, Soya gnagde lite på honom, men mest njöt hon av hans underbara bebisdoft :) Som vanligt var hon jättebra påå att ta det försiktigt för han var så liten.

Sedan gick jag hem till mamma och åt kvällsmat. Tacos, o så glass till efterrätt. På väg hem var Felix ute igen för att kissa, Soya blev "positiv" o började pipa/dra för hon ville dit. Felix är nog hennes lilla älskling nu eller nåt... Kanske är hon hans extramamma? Hon är ju i slutet på skendräktigheten nu så..?
(Anledning till att jag skriver positiv är att jag inte riktigt tycker glad är ett bra sätt att beskriva hundar, positiv är ett bättre ord).

Tidigare under dagen var jag tillsammans med mamma & Lars hos Bengt och åt lunch. Jättegott och trevligt. Fick pussa lite på Pila med, det var länge sen jag träffade henne.

Imorgon ska jag göra typ ingenting, ska bli sköönt!

RSS 2.0