Soyas nya frilla!

Ojoj! Soya har fått ny klippning, fräsigt ;)


Som en fisk i vattnet

Idag har jag och Soya badat i havet :)


Var på Sibirien, riktgt trevlig, o lagom varmt i vattnet faktiskt.

Soya hängde glatt med ut i vattnet, men när det blev lite djupare ville hon inte alls hänga på, fast då bestämde jag att IDAG SKA SOYA SIMMA, o så blev det. Hon hade selen på sig så jag tvingade/lockade med henne tills hon började simma. Det tyckte hon INTE om, men det är ju bra för höfterna om hon lär sig simma bra så vio kan göra det oftare :)


Sen lekte vi lite med en boll, där det var lite grundare. Det tyckte hon var skojjigt, fast jag fick hjälpa henne att ta upp bollen från vattnet, annars svalde hon bara massa saltvatten när hon försökte få tag på den ;)


Nu är hon HELT slut, ligger helt avsvimmad i korgen. Tassa är också helt slut, fast pga. att det är så himlans varmt. Ellie är sitt vanliga knäppa jag ;)

Fint besök :)

Under några dagar nu har jag och terroristerna (Tassa, Ellie & Soya) haft trevligtsällskap av Julia och hennes pumivalp Knut :)

Tassa tyckte han var något av det jobbigaste/äckligaste hon sett, Ellie tyckte han var läskig när han skällde, utom en stund på onsdagen då hon lekte med honom, och Soya tyckte han var en rolig liten sak.

På tisdagen åkte vi ner till sta'n och åt lunch på Ebbas, myspys! Alexandra som går i Julias kom även hon dit. Jag hade både Soya och Ellie med mig, Tassa fick vara med Emma och pappa, passar henne bättre. Knut klarde det hela bra, han sov bra när vi åt, och hälsade glatt på alla som "åh, viiilken söt valp, får jag klappa?". Det var några som undrade om han var Soyas valp, och många som trodde att Ellie var en valp (hon har fått en valpklippning, o är grymt söt o liten så det kan man förstå).


Vi stannade länge på sta'n, gick och hälsade på Alexandras hund Luna o köpte godis på Tasty House.

När vi kom hem lagade vi kyckling och nudlar, asgott blev det!

På onsdagen skulle jag passa Cayenne och Sunday (petit brabancon o griffon bruxellois). De gick väldans bra ihop med lilla Knut, så de fick leka lite med varandra på gräsmattan. Ellie, Knut och Sunady gick extra bra ihop, och hade en jättekul dag. 


På kvällen åkte jag och Julia tillsammans med Knut och Soya till Knutpunkten för att äta Mc Donald's (hade inte lust att laga mat). När vi skulle hem missade vi bussen precis, så vi köpte varsin glass och satte oss på en bänk sålänge, var trevligt :)

Idag har Julia och Knut åkt hem till Svedala. 

Kl 14 tog jag och hundarna en promenad i Jordbodalen, Tassa fick åka lite i ryggsäcken, för hon tyckte att snigelfart med paus i alla skuggor var lagom färdtempo, det tyckte inte vi andra (jag, Ellie och Soya alltså)!  Straxt efter kl 15 var vi hemma igen, då blev det lite städning i källaren där Julia och Knut sovit, och sen cyklade jag ner till Netto för att köpa lite mjölk o annat som behövdes (har konsumerat 5,5 liter mjölk sen i lördags ;).

Nu på kvällen har jag tagit en ganska lång cykeltur med Soya, Ellie fick åka med i cykelkorgen. När vi kom hem fick alla hundarna mat, och är nu mätta och belåtna, och ligger och sover lite här och var i huset.

Fotografisk bild

Får jag MVG i! Oh yeah!


Hundfanskap!

Soya käkade 4 hela kycklingklubbor, med ben och allt, igår kväll.

Pappa hade ställt en ugnsform med maten i på köksbänken o gått därifrån. Då passade Soya på att smyga in och käka allt hon kom över. Hon spydde 2 ggr ganska kort efter (jag tvingade i henne sparris, så det var iaf lite omlindat, alla vassa benflisor). Hon har varit orolig inatt och velat gå ut flera gånger, dock har hon bara kissat, men iaf. I morse kl 7 spydde hon 2 ggr till, efter det gav jag henne mer sparris (som hon åt frivilligt, hon var väl hungrig då). Gah, dum i huvudet är hon ibland...


Film från hoppklassen i lördags kan du se här:

Agilitytävlingen

Vi diskade ut oss, jag och Soya. Hon fick rå-damp och sprang allt vad hon kunde ;) missade 3:e hopphindret, sprang förbi så där blev första vägran, sen raksträcka med hopp-tunnel-hopp o sen vänstersväng-hopp hade för mycket fart där, så hon sprang förbi det 2 ggr=totalt 3 vägran och vi var diskade. Vi körde vidare och hon gjorde ett ganska bra slalom, missade sista porten, sen klarade hon hopphinder fram till långa tunneln, efter den var det maximalt pudelfnatt, och en överlycklig hund! Sån fantastiskt energi hon hade för första gången på länge!

Jag är nöjd, hon stack inte till nån annan hund, och hon lyssnade bra iaf till att börja med, hon satt kvar i starten och hon gav allt (så mycket att jag inte hann med ;)!

O jag var inte alls beredd på detta, de senaste veckorna har hon knappt velat hålla galopp en hel bana, saktat ner till trav vissa bitar.

Nästa tävling blir Råådalens träningstävling i slutet av juni, och efter det blir det nog Söderåsen med både hopp o agilityklass!

Sommarlov

Och hundgymnasiets första klass har sprungit ut idag. Nästa år är det min tur...

Skönt med paus ett tag, men hade inte behövt vara en så väldans lång paus tycker jag.
 

MVG i estetist verksamhet (bild) fick jag veta igår, göttans!


Så, detta är vad som förhoppningsvis kommer läggas till på mina betygspapper i år.
Basmaskinkörning: MVG
Engelska B: MVG
Sällskapsdjur (anatomi+hundraser): MVG
Fotografisk bild A: minst VG
Naturkunskap: troligen/minst VG
Växt- och Djurliv: troligen/minst VG
Estetisk verksamhet: MVG
Idrott & Hälsa B: MVG


Nästa år är det äckligt mycket att göra, vissa kurser har vi läst i både 2:an och 1:an, men de avslutas under 3:an. Ekologi, kretslopp, matte b, arbetsmiljö och säkerhet, arbetsliv naturbruk, svenska b, hundsport, hundens fostran, djursjukvård, hundrehab, projektarbete, projekt och företagande, webdesign, religion, samhällskunskap, webdesign & idrott och hälsa A.

17 kurser... Hehe... Trevligt, trevligt...


Nu ska jag bära in all packning frå bilen, tjingeling!


Ko


Soyas senaste klippning!

Tråååk

Håller på o packa ihop alla grejjor på rummet, pappa hämtar allt imorgon. O det är TRÅKIGT!

VILL inte!


Kl 19 idag ska jag och Annika ta med Anna till Mc Donald's. Vi ska ha en egen Anna-bal eftersom inte hon ska på skolbalen, de andra 3orna i huset ska det.


Ibland undrar man...

...hur vissa människor tänker.

Anklaga folk hit och dit, helt jävla felaktig dessutom.



Idag har jag varit "ledig". Skulle haft fotografisk bild, men det enda som hände på den lektionen idag var tydligen kareoke (jag misstänkte att det var något rikgtigt cheezy vi skulle göra, då alla uppgifter skulle vara inlämnade till idag) så jag sov en timme extra istället.


Resten av dagen har jag mest skruttat runt på Hjelmsjövik. Hade ett fantastiskt agilitypass imorse med Soya. Sen vid 1 gick jag och Ingrid ut i skogen och la ett klövspår till vovvarna. Vi var och tog dem för en stund sen bara (i regnet -.-). Soya klarade det bra, hon var lite "virrig" i början, o gick sick-sack.

Spåret var lagt med ca 70 meter rakt fram, o sedan 90gradersvinkel, o sedan 50 meter raksträcka. Vinkeln tog hon strålande bra! Nu är hon helt slut, och har rullat ihop sig till en liten boll bland alla filtar och kuddar i sängen.


Cowgirl!

Soya har blivit kofläckig!

Foto kommer, i veckan tror/tänkte jag...

Idag har jag lämnat in sista fotoläxan. Kvar är endast en jeffla läxa, en stor dock, till naturkunskapen på torsdag -.-

Idag har jag haft idrottx2. Badminton på idrott A, lite olika lekar på idrott B.

BTW, får frekkin' MVG i idrott B, NICE!



Har kollat på 3 avsnitt av Förhäxad idag med Ingrid. Riktigt bra den serien alltså ^^


Dessutom hade jag ett par rikskuponger, så det blidde McDonald's till kvällsmat *mums*

Nu väntar jag bara på att några andra folk i huset ska se klart på en film, sen blire mer förhäxad :)

Itchy&Scratchy Show



Det kliar! Kliar, kliar, kliar. Det är dom däringa myggjävlarnas fel. Har på båda knäna och ett vid ena hälsenan som kliar så jag blir TOKIG just nu.

Igår hade vi ett avslutnings-spex för 3:orna, o de visste absolut ingenting sen innan. Vi började med hundaktiviteter, de skulle göra olika hundsports-inspirerade uppdrag med sina hundar samt svara på hundfrågor. 

Efter det fick de göra lite olika stafetter, o sen bjöds det på mat. Klockan var väl 19 nånting när maten serverades.

Efter maten gick de en ledtråds-bana tillsammans med sina hundar o skulle med hjälp av ledtrådarna komma fram till 2 personer de haft som lärare under gymnasietiden här. Båda lagen fick rätt på båda personerna.  Efter det stack vi ner till sjön där jag och Petronella hade förberett en "vattenaktivitet".  Vi hade 4 flaskor, 2 till varje lag. Först skulle 2 lagmedlemmar från varje lag paddla ut och hämta den ena flaskan, paddla tillbaka och byta av till sina lagkamrater, som då skulle paddla ut och hämta den andra flaskan. Det var väldans skoj att titta på kan jag säga!


Sen gick vi upp till skolgården, där en agilitybana var uppställd. Där skulle de först hoppa 4 hoppinder, sedan snurra 10 varv runt en pinne (Irländsk julafton), sedan ta sig fram till en flaska med vatten, där de skulle doppa i en tampong som var knuten runt magen, vänta på att den svällde upp och sedan bära med sig flaskan 5 meter. Sen skulle de dra loss flaskan och köra sista delan av agilitybana, som innehöll båda tunnlar, hopphinder och däcket. RIKTIGT kul att titta på.  Har det film i mobilen, ska se om det går att ladda upp såsmåningom.

Efter det gick jag o la mig, var jättetrött. De andra tittade på skräckfilm med 3orna o sen tvingades de ut på spökrunda i skogen.


Idag var alla fruktansvärt trötta i skolan. Några somnade under naturkunskapen, vi kollade film. Sen var det bild, gjorde absolut 0 nödvändiga saker där idag ;) Sen var det lunch o sen rast. Jag efter Soyas rastning somnade jag på soffan. Vig 2 åkte jag tillbaka till UBC igen för sista lektionen i Växt & Djurliv, där vi hade genomgång av ryggradslösa djur.

På kvällen nu har vi haft ungdomskommitté-möte. Gick ovanligt fort idag, skönt. Nu ska jag och Ingrid snart titta på några avsnitt förhäxad, o sen blir det sovdags!

Wohoo!

MVG i Engelska B, slutbetyg, fick jag veta idag!

Och *trumvirvel* MVG i BASMASKIN (dvs. traktor körning/teori). Inte illa va?

Dessutom MVG i kursen Sällskapsdjur.

Sen vet jag inte så många flera än, iaf inte säkert.


Försov mig som attan kattan imorse. egentligen blir vi hämtade 07:45 när vi ska till  traktorkörningen. 5 i 8 ringer Natali o säger: Eeeeh, du har försovit dig.

Så jag hoppade upp ur sängen, drog på mig de klädesplagg som låg närmast o gick ett varv runt rasthagen med Soya så hon fick kissa o bajsa. Sen sprang vi in, o jag gav Soya mat, o sen var det bara till att rusa ner till gårdsplanen där vi blir hämtade. 8 minuter över 8 var jag där, innan bilen kommit för att hämta oss. Den var som tur var försenad. Bra tyckte jag! 

Back, and still alive!

Med nöd och neppe dock!


Har knott/myggbett över hela benen, o 2 av dem, runt ankeln på högra benet har svullnat o är gigantiska o alldeles hårda typ.


Igår paddlade vi typ 7 timmar, med korta pauser. Sen stannade vi på en "kanot-camping" där det fanns ved och grillar redo. Jag grillade lite kyckling och käkade sallad. Sen sov vi i tält, vaknade maaassor av gånger under natten. kliade/sved över hela kroppen pga solbränna/värmeutslag/myggbett, det var mindre mysigt. En gång vaknade jag av att Ingrid fick nåt jäfla ryck och började skrika: Men AAAAH, fan va mörkt det är. IIIH, tältet murhmmrmajbfhf...mgmhrthehe  SOVSÄCK! Jag tror hon fick nån konstig panikattack i sömnen. Vi skrattade gott åt det på eftermiddagen när vi kom hem iallafall...

Idag paddlade vi 2 timmar, o sen fick vi vänta 1 timme på bussen. Totalt har vi paddlat 2 mil.

Jag har knarkat panodil, o varit lite snorig/hostig, annars har det funkat bra.



För övrigt så är jag extremt solbränd på vänster sida, och mycket mindre på höger, riktigt snyggt måste jag säga. Varmt är det, o svider (trots solkräm). Tydlig bränna efter shortsen oxå. Är vit ner på halva låret, o sen är det rött ner till knäet (knäna är helt sönderbrända känns det som, svider som attankattan). Endast ovansidan av låren har fått sol, så undersidan/underbenen är typ ingen bränna alls på. Armarna har klarat sig rätt bra, ingen röd bränna där, men hade värmeutslag (eller vad det nu är för nåt, vet inte riktigt) på hela armarna innan.

När vi kom hem drog vi direkt till Mc Donald's *MUMS*

Men nu ska jag och Ingrid titta på några avsnitt förhäxad, tjingeling!

RSS 2.0